Παρατάξεις
Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση

Διακήρυξη του Συνδυασμού

για τις εκλογές της ΟΣΕΑΔΕ 2017


Συνάδελφισσες/οι,

οι εκλογές στην Ομοσπονδία μας θα πραγματοποιηθούν σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.  Πάνω από επτά χρόνια τώρα, ως εργαζόμενοι δεχόμαστε μια συνεχή επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και πριν την κρίση, παρά την καταγεγραμμένη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στη Ελλάδα, (από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.), η θέση των εργαζομένων χειροτέρευε συνεχώς, αν και με μικρότερους ρυθμούς από σήμερα.....
Σήμερα η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε νέα συμφωνία με τους «θεσμούς»,  4ο μνημόνιο-, η οποία θα προστεθεί στο μακρύ κατάλογο της επίθεσης στα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Σε αδρές γραμμές τα νέα μέτρα θα μας επιβάλλουν: νέες μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, ακόμη και του επιδόματος θέρμανσης και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες. Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων-κατάργηση του υπουργικού βέτο και της υποχρεωτικής υπουργικής έγκρισης που ίσχυε μέχρι τώρα. Άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές ετησίως, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (ιδίως των εταιριών κοινής ωφέλειας και ενέργειας όπως ΔΕΗ, εταιρίες ύδρευσης, φυσικού αερίου και πετρελαίου).
Ως αντίμετρο υπάρχει η κοροϊδία (προς τους εργαζόμενους) της μείωσης του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων!
Το γεγονός ότι κάποια από αυτά τα μέτρα αφορούν το 2019-2020 δεν πρέπει να μας οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Απλώς, η τωρινή κυβέρνηση τα σπρώχνει στην επόμενη που θα έχει τη δικαιολογία ότι εφαρμόζει την πολιτική της προηγούμενης. Δηλαδή, συνεχίζεται η κανονική κοροϊδία προς τους εργαζόμενους.  Εδώ ακριβώς θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι : Έχει τέρμα ο κατήφορος για τα λαϊκά δικαιώματα όσο ο λαός μας κρατά (στη μεγάλη του πλειοψηφία) στάση αναμονής; Γιατί οι δανειστές - “εταίροι” απαιτούν συνεχώς νέα μέτρα; Γιατί ενοχλούν την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ (μαζί με τον ντόπιο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και άλλους ...φιλανθρωπικούς θεσμούς) οι πολύ λίγες και με μικρή γενικά συμμετοχή απεργίες που πραγματοποιούνται στη χώρα; Τι φοβούνται; Τι ετοιμάζουν για τα επόμενα χρόνια;
Η  προετοιμασία της Ε.Ε. των πολλών ταχυτήτων, οι  πρόσφατοι μεγάλοι και επίμονοι εργατικοί αγώνες στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. ενάντια στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι αντίστοιχες αντιδραστικές αλλαγές σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ανεξάρτητα από μνημόνια και χρέος, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και κυρίως οι κοινωνικές του αιτίες, αποδεικνύουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται και στη χώρα μας δεν αποτελεί ευκαιριακή επιλογή της α’ ή β’ κυβέρνησης, αλλά καλά σχεδιασμένη φτωχοποίηση των εργαζομένων προς όφελος της «ανταγωνιστικότητας» των μεγάλων επιχειρήσεων.


Το Δημόσιο
Η μνημονιακή επέλαση έχει δημιουργήσει καταστάσεις ασφυξίας στο δημόσιο τομέα.
-Το προσωπικό έχει μειωθεί κατά το ¼ περίπου από το 2010 ως σήμερα.
- Η υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή των υπηρεσιών έχει υποβαθμιστεί.
-Οι δαπάνες έχουν περικοπεί δραστικά:
·             η συνολική δαπάνη κατά 26,3%
·             οι δαπάνες υγείας κατά 45,6%
·             οι δαπάνες για εκπαίδευση κατά 16,3%
·             οι δαπάνες για κοινωνική προστασία κατά 15,1

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο δημόσιος τομέας δεν εξυπηρετεί πλέον το  «δημόσιο συμφέρον» αλλά τα συμφέροντα των δανειστών και των μεγάλων επιχειρήσεων: δημιουργία πλεονασμάτων μέσω λιτότητας ώστε να εισπράττουν οι δανειστές τόκους, άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του δημοσίου, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, υποστήριξη της «επιχειρηματικότητας». Αντιθέτως, τα συμφέροντα της μεγάλης εργαζόμενης πλειοψηφίας μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και συνειδητά υποβαθμίζονται: με την φορομπηξία σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, την αδυναμία των νοσοκομείων, σχολείων, ασφαλιστικών ταμείων να λειτουργήσουν επαρκώς, με τους πλειστηριασμούς, και φυσικά με την ανοικτή καταστολή.
Και πάνω σ’ αυτήν την κατάσταση στήνεται και το σκηνικό της αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων. Φυσικά, δεν πρόκειται για αξιολόγηση σε σχέση με την κάλυψη των υπαρκτών αναγκών της κοινωνίας και  την βελτίωση μιας υπηρεσίας.  Ξεχνάνε όσοι θεωρούν ότι η αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων είναι αθώο ή αναγκαίο στοιχείο για την αυτοβελτίωση μιας υπηρεσίας, ότι τους στόχους αυτής της «βελτίωσης» τους θέτει η κυρίαρχη τάξη με βάση τις ανάγκες της, και σήμερα αυτές οι ανάγκες ταυτίζονται με την εφαρμογή των μνημονίων. Ξεχνάνε  ότι το καθεστώς εργασίας στο δημόσιο διαμορφώθηκε από τους εξουσιάζοντες και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Αυτοί οι τελευταίοι πάντα προσπαθούσαν και προσπαθούν και σήμερα να μας πείσουν ότι δεν είναι οι αγώνες μας που θα φέρουν αποτέλεσμα αλλά οι προσωπικές τους συνδιαλλαγές με τους Υπουργούς και τους Διευθυντές στους διαδρόμους και τα γραφεία των Υπουργείων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Σαν μην έφταναν όλα αυτά πληθαίνουν οι φήμες που προέρχονται από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών περί κατάργησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τη μορφή που έχει. Από διάφορες δηλώσεις βουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων, διαφαίνεται ότι σκοπός αυτής της «αναμόρφωσης» της αποκεντρωμένης διοίκησης δεν είναι να βρεθεί το κράτος πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών αλλά  η ασυδοσία  και οι  γνωστές σε όλους μας εξυπηρετήσεις μικροπολιτικών συμφερόντων  των Δήμων και των Περιφερειών.
Συναδέλφισσες/οι,

τόσο η εμπειρία όσο και η λογική οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα επόμενα χρόνια ως εργαζόμενοι θα χρειαστεί να παλέψουμε με όλα μας τα όπλα για να ανατραπεί ή έστω να εμποδιστεί η εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής που βιώνουμε. Το ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε είναι η συλλογική μας έκφραση και η αλληλεγγύη προς αλλά και από όλους τους εργαζομένους, ανεξάρτητα από εργοδότη ή σχέση εργασίας. Σε αυτό το καθήκον σημαντικό ρόλο έχει να παίξει η Ομοσπονδία μας. Στο Συνέδριο και στις εκλογές για τη νέα διοίκηση είναι αναγκαίο όχι απλώς να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα αυτά και να εκλεγούν όργανα με αγωνιστικό προσανατολισμό, αλλά και  να παρθούν αποφάσεις και να διαμορφωθούν θέσεις που θα αφορούν στις αρμοδιότητες και στο τι υπηρεσίες θέλουμε.
Τώρα ακριβώς είναι η περίοδος που χρειαζόμαστε ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, εξαρτημένο από την δημοκρατική έκφραση των συναδέλφων, με πλούσιες και συμμετοχικές εσωτερικές διαδικασίες με ισχυρή, σαν γροθιά, ενότητα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο!
Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε όλοι και το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι  να ξεπεράσουμε, με θέληση και αποφασιστικότητα, συναδελφικότητα, αγωνιστική διάθεση, ουσιαστική συμμετοχή όλων και ενωτική δράση.
Η  ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και η πρόσφατη εμπειρία  δείχνει ότι μπορούμε!
Η βάρβαρη πολιτική φτωχοποίησης που βιώνουμε, μας υποχρεώνει να τα καταφέρουμε!
Αν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες βρίσκονται... σταθερά στην πλευρά κυβερνήσεων έχουμε όλοι ευθύνη.

Αναγκαίο σ’ αυτό είναι ένα γενικό πλαίσιο δράσης όπως το ακόλουθο:
·       Κατάργηση των μνημονίων.
·       Διαγραφή του χρέους που μας φόρτωσαν, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η χώρα μας προς όφελος του λαού και της κοινωνίας κι όχι να κατεδαφιστεί και να πουληθεί σαν φθηνά υλικά οικοδομών.
·       Κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν κατά την περίοδο  των μνημονίων.  
·       Διατήρηση της ύπαρξης  των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όχι σαν συντεχνιακό στόχο αλλά σαν ουσιαστικό εργαλείο για την παρουσία αποκεντρωμένων υπηρεσιών στις οποίες έχει πρόσβαση ο πολίτης.
·       Άμεση αντιμετώπιση της ερήμωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
·       Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα αγαθών όπως η υγεία και η εκπαίδευση. Καμιά ιδιωτικοποίηση για νερό, ενέργεια, ασφάλιση.
·       Νομική κάλυψη  για όλους τους εργαζόμενους.
·       Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Καθιέρωση γνήσιων Συλλογικών και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας εφ’ όλης της ύλης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
·       Λύση του προβλήματος  της ακαταλληλότητας πολλών κτιρίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
·       Λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου σε τοπικό επίπεδο.
·       Άμεση πληρωμή όλων των οφειλόμενων υπερωριών και οδοιπορικών των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
·       Χρηματοδότηση των παιδικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά όλων των εργαζομένων.
Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση

Όλοι μαζί με το σωματείο μας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.«ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Βαγενάς Νικόλαος του Μιχαήλ (Δασαρχείο Πατρών)

Βάδεν Ανδρέας του Κωνσταντίνου  (Τμήμα Αδειών Διαμονής Ζακύνθου)

Γαβριλάκη Κωνσταντίνα του Ιωάννη (Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης )

Γεωργογιαννόπουλος Σταύρος του Χρήστου (Δασαρχείο Πύργου  )

Δημόπουλος Λάμπρος του Χρήστου (Δασαρχείο Ναυπάκτου)

Καζαμία Βασιλική του Κωνσταντίνου (Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης)

Καραγιάννη Αθανασία του Ευριπίδη (Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ηλείας)

Καραθανάσης Μάριος του Βασιλείου (Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου)

Κωνσταντόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου (Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών)

Λαμπρόπουλος Σπυρίδων του Δημήτριου (Διεύθυνση ΠΕΧΩ Δυτικής Ελλάδας)

Παπαθεοχάρης Βάιος του Νικολάου (Διεύθυνση Διοίκησης)

Σταυροπούλου Αδαμαντία του Αντωνίου (Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης)

Στεργιοπούλου Παναγιώτα του Γεωργίου (Διεύθυνση Διοίκησης)

Στεφανής Δημήτριος του Αθανασίου (Δασαρχείο Αγρινίου)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΟΣΕΑΔΕ) ΣΤΙΣ 26/05/2017
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ
Συνάδελφοι/σες
Μαζί με το Λαό συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας, ενάντια στις πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον όχι μόνο το δικό μας αλλά κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς, το μέλλον της Πατρίδας.
Η προσπάθεια ανατροπής της εφαρμοζόμενης σήμερα πολιτικής πρέπει να ενταθεί και ο καθένας από εμάς, από το μετερίζι που έχει ταχθεί, καλείται να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή.
Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, απαιτείται να είναι ρεαλιστικές.
Οφείλουμε να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στις εύκολες λύσεις, στα μεγάλα λόγια και στις ανεδαφικές υποσχέσεις .
Οι εργαζόμενοι/νες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις καλούνται να σηκώσουν το βάρος των πολιτικών επιλογών που οδηγούν στη συρρίκνωση του Δημοσίου, προκειμένου επικερδείς αρμοδιότητες να περάσουν σε ιδιώτες σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Οι υπηρεσίες αποδυναμώθηκαν σε προσωπικό (ειδικά σε θέσεις επιστημονικού προσωπικού) σε σχέση με τις ήδη υποστελεχωμένες πρώην κρατικές Περιφέρειες που αντικατέστησαν, (συνολικά από περίπου 10. 500 υπάλληλους έμειναν 7.300 σε όλη την χώρα).
Κατά τα χρόνια που ακολούθησαν, μεταφέρθηκε πληθώρα νέων αρμοδιοτήτων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, χωρίς παράλληλη μεταφορά του αντίστοιχου προσωπικού, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της υποστελέχωσης να διογκωθεί.
Σήμερα, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι επιφορτισμένες με περισσότερες από εννιακόσιες (900) αρμοδιότητες, οι οποίες φέρονται σε πέρας, με τις όποιες αδυναμίες, μόνο χάρη στην φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων που, συχνά πυκνά, εργάζονται υπερωριακά και χωρίς αμοιβή.
Ορισμένες από τις κρίσιμες αρμοδιότητες που ασκούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν να κάνουν με την Δασική Πολιτική και την προστασία των Δασών, την πολιτική Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, την προστασία του Περιβάλλοντος και την Περιβαλλοντική αδειοδότηση, την αδειοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και λοιπών Φυσικών Πόρων, τον Έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των ΟΤΑ (Δήμοι και Περιφέρειες ) κ.λ.π..
Οι αρμοδιότητες αυτές δεν μπορούν να μεταβιβασθούν στους ΟΤΑ λόγω συνταγματικών δεσμεύσεων και του γεγονότος ότι δεν εμπίπτουν στη σφαίρα τοπικών θεμάτων- επιλογών.
Σε αυτό το πλαίσιο και με τους περιορισμούς που αυτό θέτει, η ύπαρξη και η επαρκής στελέχωση Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών .
Συμμετέχουμε στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, για την ανάδειξη αντιπροσώπων, για το 3ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΕΑΔΕ), που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.
Αγωνιζόμαστε για μια ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα συμβάλλει στην ενότητα, για μια Ομοσπονδία η οποία θα είναι λειτουργική και θα κινείται στα πλαίσια του ρεαλισμού μακριά από κομματικούς και πολιτικούς καθοδηγητές .
Η δημόσια διοίκηση οφείλει να είναι αρωγός στην προσπάθεια για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.
Προτείνουμε :
Την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών.
Απαραίτητη προϋπόθεση στην προσπάθεια αυτή είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέσα από τον συντονισμό και την ανάπτυξη δράσεων ψηφιακής διοίκησης και τη διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων του δημοσίου.
Άμεση έναρξη λειτουργίας μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας – αποσυνδεδεμένου από διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Ουσιαστική αξιολόγηση των στελεχών του δημοσίου, την ανάδειξη σε θέσεις ευθύνης βάσει των ουσιαστικών προσόντων και ικανοτήτων, την εφαρμογή στοχοθεσίας και του αντικειμενικού τρόπου μέτρησης αυτής.
Επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, θωράκιση του κρατικού πυλώνα της ασφάλισης.
Νομική προστασία για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να προχωρήσουμε μαζί.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΦΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.

1. Καρδακάρη Όλγα του Σπυρίδωνος
Δ/ΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2. Καλιάρα Ευθυμία του Θωμά
ΤΜ.ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
3. Παπαιωάννου Μαρία του Ανδρέα
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
4. Τσιλιμπάρης Κων/νος του Σπυρίδωνος
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
5. Ρουμελιώτης Σπυράγγελος του Παναγή
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
6. Βέλιος Αντώνιος του Ιωάννη
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
7. Κώτσης Απόστολος του Αναστασίου
Τ.Δ.Ο. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
8. Ντζάνης Βασίλειος του Κων/νο
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
9. Τσεκούρας Δημήτριος του Ευσταθίου
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
10. Αποστολιάς Γεράσιμος του Βλασίου
ΤΜ.ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑ
11. Δραγώνας Ιωάννης του Δημητρίου
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΣ


Ανακοίνωση Ενιαίας Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συσπείρωσης


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία  της 9 Μάρτη για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.
Με τη στήριξη και την ψήφο σας η  Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση  έλαβε ευρύτατη πλειοψηφία  (230 ψήφους στους 349 έγκυρους ψήφους, δηλ. ποσοστό 65,9%). Με βάση αυτά τα αποτελέσματα ο συνδυασμός εκλέγει τα 6 από τα 9 μέλη του ΔΣ.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε  με την ψήφο σας .
Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης:
-        Για να ενισχύσουμε τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε όλοι οι συνάδελφοι να έχουν λόγο και να συμμετέχουν στη ζωή και δράση του συλλόγου.
-        Για να ενισχύσουμε τους αγώνες και την κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που ρημάζουν τις ζωές μας.
-        Για να ενισχύσουμε τη δράση ενάντια στον πόλεμο και την αλληλεγγύη στα θύματά του.
-        Για να ενισχύσουμε την εσωτερική ζωή του συλλόγου.
Στεκόμαστε στο έδαφος της εκλογικής μας διακήρυξης και το ξαναλέμε: δεν θέλουμε ένα σύλλογο χειροκροτητή της κυβέρνησης ή κάποιου κόμματος αλλά έναν ενωμένο σύλλογο που θα ελέγχουν και θα στηρίζουν με τη δράση τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που μόνη εξάρτηση και γνώμονα για τη δράση του θα έχει τις συλλογικές ανάγκες και συμφέροντα.

Τα μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

      Αλεξίου Δημήτριος
Βαγενάς Νικόλαος
Γεωργογιαννόπουλος Σταύρος
Καζαμία Βασιλική
      Καραγιάννη Αθανασία
Καραθανάσης Μάριος
Καραχάλιος Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Σπύρος
Παπαθεοχάρης Βάιος
Σαράντης Γεώργιος
Σταυροπούλου Διαμάντω (Μάντω)
Στεργιοπούλου Γιώτα
      Στεφανής ΔημήτριοςΕνιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση
Διακήρυξη του Συνδυασμού για τις εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής 2016.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο της εφαρμογής μνημονιακής πολιτικής. Μιας πολιτικής που περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, πάνω από τις ίδιες μας τις ζωές, για να διασώσει τα προνόμια και τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των ξένων αλλά και Ελλήνων δανειστών.
Η συνεχής αντίσταση των εργαζομένων έχει δημιουργήσει τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Έχουμε πια την τέταρτη κυβέρνηση μέσα σε έξι χρόνια που προσπαθεί να διαχειριστεί την εφαρμογή μνημονιακής πολιτικής χωρίς καμιά τους, ούτε και η σημερινή, να έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την πολιτική και οικονομική κατάσταση.
Πριν ένα χρόνο φαινόταν πως επιτέλους οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να είχαν μια νίκη, με την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, αποδείχτηκε ότι τα μνημόνια δεν «σχίζονται» τόσο εύκολα. Αποδείχτηκε φαντασίωση η εύκολη έξοδος, το ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ θα αποδέχονταν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης επειδή τάχα είναι οικονομικά ορθολογικές, ότι θα μπορούσαμε να εξέλθουμε από το μνημόνιο χωρίς σύγκρουση και έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Ο λαός σύσσωμος έδειξε με την ψήφο του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ότι δεν πτοείται απέναντι στο μέτωπο που συγκροτήθηκε και προμήνυε τη συντέλεια του κόσμου αν τολμούσαμε να ψηφίσουμε υπέρ το ΟΧΙ. Το ΟΧΙ νίκησε ενάντια σε θεούς και δαίμονες.
Όπως, όμως συμβαίνει πάντοτε όταν ο λαός δεν έχει φτάσει να οργανώσει ο ίδιος τις δυνάμεις του, οι διαχειριστές αυτής της νίκης ήταν αδύνατο να τη διαχειριστούνε. Και το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ. Ήταν αδύνατο να τη διαχειριστούνε και αυτό φαινόταν από το αντιφατικό τους πρόγραμμα. Η μοιραία κατάληξη ήταν η υπογραφή ενός ακόμα μνημονίου.
Και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Τρίτο μνημόνιο
Σημαίνει:
--Και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ήδη ξεκινήσαμε με περικοπές στους μισθούς για τους δημόσιους υπαλλήλους και έπεται το ασφαλιστικό που είναι ένα από τα άμεσα πεδία σύγκρουσης για όλους τους εργαζομένους.
--Μείωση των δαπανών σε παιδεία, υγεία, ασφάλιση. Για την ασφάλιση η μείωση δαπανών που επιβάλλει το τρίτο Μνημόνιο ανέρχεται σε 1,8 δισ.
--Νέα φοροεπιδρομή (αύξηση φορολογίας, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αλλαγή κλιμακίων στον ΦΠΑ, κ.α).
--Κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατοικιών.
--Φτωχοποίηση των εργαζομένων μεσαίων στρωμάτων (αγρότες, δικηγόροι, μηχανικοί, αυτοαπασχολούμενοι) μέσω του ασφαλιστικού (με αύξηση ασφαλιστικών εισφορών) και του φορολογικού (με αύξηση της φορολογίας). Συνέπεια η αναγκαστική μετανάστευση για τους νέους επιστήμονες.
--Ακόμα μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων (απελευθέρωση απολύσεων).
--Επιτάχυνση του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας (μέσω της δημιουργίας ειδικού ταμείου).
--Και φυσικά, όλα τα παραπάνω γίνονται για να ανακεφαλαιοποιηθούν επιτυχώς οι τράπεζες (με τα λεφτά μας που προστίθενται στο χρέος)

Το δημόσιο στο μάτι του κυκλώνα (ξανά)
Ο Λεβέντης το είπε: «…[οι δημόσιοι υπάλληλοι] είμαστε αργόμισθοι» και πρέπει να απολυθούμε. Ο Μητσοτάκης ο νεότερος θέλει να συνεχίσει τη δράση του στο δημόσιο από κει από την άφησε (απολύσεις και αξιολογήσεις)  Από πίσω και όλοι άλλοι. 
Η τακτική της κυβέρνησης είναι να κερδίσει λίγο χρόνο καθώς ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί από τους δανειστές να προχωρήσει σε απολύσεις και αξιολογήσεις.
Για την ώρα όμως να πούμε τα εξής:
Πρώτον, αργόμισθοι είναι οι εφοπλιστές που το 2012 πλήρωσαν 12 εκ. σε φόρους όταν οι (υπο-στελεχωμένες) Αποκεντρωμένες Διοικήσεις εισέπραξαν από τα παράβολα των μεταναστών 50 εκ.
Αργόμισθοι είναι οι εργοδότες της Ελλάδας που χρωστούν 14 δισ. σε εισφορές στο ΙΚΑ.
Αργόμισθοι είναι οι ιδιοκτήτες των εταιριών διοδίων που εισπράττουν διόδια για δρόμους καρμανιόλες και έχουν το θράσος να ζητούν (και να παίρνουν φυσικά) αποζημιώσεις λόγω μείωσης των αναμενόμενων εσόδων.
Αργόμισθοι είναι οι ιδιοκτήτες δεκάδων εταιριών που ζούνε από συμβάσεις με το δημόσιο, δηλ. με κρατικό, δηλ. με δικό μας χρήμα και απαιτούνε την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του δημοσίου.
Δεύτερον, η κυβέρνηση ψήφισε ήδη νόμους για τους δημόσιους υπαλλήλους:
--Νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) που παγιώνει την μεσοσταθμική απώλεια του 50% του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων και επεκτείνει, τουλάχιστο για 3 χρόνια το «πάγωμα» μισθών και ωρίμανσης.
-- «Νέα αξιολόγηση» ( ν.4369/16).  Προσπαθεί να προσδέσει τα επιτελικά στελέχη του δημοσίου στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών (στον τρόπο που γίνεται η επιλογή –καθοριστικός ο ρόλος της συνέντευξης – αλλά και στη συγκρότηση και λειτουργία του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων –όπου προβλέπεται θέση για τον εκπρόσωπο του ΣΕΒ όχι όμως της ΑΔΕΔΥ– και φυσικά στους παχυλούς μισθούς που προβλέπει για τα στελέχη). Το ίδιο συμβαίνει και με την επιλογή προϊσταμένων (Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης) όπου αντί για τα υπηρεσιακά συμβούλια υπάρχουν ειδικά όργανα στα οποία έχουν εξοβελιστεί εκπρόσωποι των υπαλλήλων και κυριαρχούν τα ανώτερα στελέχη της γραφειοκρατίας (Γενικοί Γραμματείς για την επιλογή Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών).
--Το συνεχές κυνήγι της καλής αξιολόγησης και της πίεσης από τα πάνω προς τα κάτω στον απλό υπάλληλο που προωθείται με το νέο νόμο ανοίγει το δρόμο για διαθεσιμότητες και κινητικότητα.
Σημειώνουμε βέβαια, όπως μπορούν να διαπιστώσουν και οι πολίτες, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες είναι στην πραγματικότητα υποστελεχωμένες και αυτό αφορά κρίσιμες δομές όπως την υγεία και την παιδεία.
Τέλος, και σημαντικότερο, στο δημόσιο τομέα το κύριο δεν είναι η αξιολόγηση και πολύ περισσότερο η απόλυση των υπαλλήλων αλλά η αξιοποίησή τους για να προσφέρουν πραγματικό έργο προς όφελος του εργαζόμενου λαού. Αυτό όμως, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζόμενου λαού, έχει εξαφανιστεί ως στόχος ακόμα και λεκτικά μπροστά στους σκοπούς της εξυπηρέτησης της επιχειρηματικότητας, της ευελιξίας και της αποδοτικότητας (προς όφελος της επιχειρηματικότητας ακόμα και με καταπάτηση της νομιμότητας), της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα (για να υπάρξει χώρος για αύξηση των κερδών), των απαιτήσεων των δανειστών.
Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που υπηρετούμε όλοι εμείς, βιώνουμε την τεράστια έλλειψη προσωπικού που οδηγεί στην αποδυνάμωση των φορέων. Επιπλέον αρμοδιότητες προστίθενται και αφαιρούνται. Προβλήματα διαχρονικά (από τη σύσταση τους) δεν έχουν επιλυθεί (Ελεγκτής Νομιμότητας – Διοικητική Δομή – Κτιριακό – Διασπορά Υπηρεσιών) παρά της επανειλημμένες οχλήσεις μας και υποσχέσεις τους. Οι αρμόδιοι υπουργοί σε συναντήσεις με την Ομοσπονδία μας έχουν εκφραστεί (χωρίς καμία δέσμευση) για την αναγκαιότητα διατήρησης κι ενίσχυσης των Α.Δ. Η αναμόρφωση τους επαφίεται στο πόρισμα επιτροπής για τον νέο «Καλλικράτη». Η εμπειρία όμως από την εφαρμοζόμενη πολιτική καθώς και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί επιβάλουν την «θερμή» επαγρύπνηση όλων μας. Η Ομοσπονδία στο τελευταίο συνέδριό της έχει πάρει θέση για την αναγκαιότητα διατήρησης αποκεντρωμένων κρατικών δομών στην βάση της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, ειδικά στη περιφέρεια.  Με αυτά τα δεδομένα αποκτά ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των συνδικαλιστικών δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (σύλλογοι, ομοσπονδία) για τη διαμόρφωση θέσεων που θα αφορούν στις αρμοδιότητες και στο τι υπηρεσίες θέλουμε.

Το σωματείο
Αυτό το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο είναι που καθορίζει και τι σωματείο θέλουμε:
--Σωματείο που να συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις γραμμές του στην πάλη ενάντια στις μνημονιακές, αντεργατικές και διαλυτικές για το δημόσιο τομέα πολιτικές. Όχι ένα σωματείο των διαδρόμων και των υπουργικών σαλονιών όπου οι συνδικαλιστές θα κτίζουν τις σχέσεις τους με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία προς ίδιον όφελος και σε βάρος όλων μας.
--Σωματείο με δημοκρατικές διαδικασίες, ανοικτές σε όλους, με έλεγχο από τη βάση και λογοδοσία σ’ αυτή. Με αγωνιστική δράση αλλά και πολιτιστική δράση, και δράση αλληλεγγύης. Σωματείο που θα στέκεται δίπλα στον κάθε υπάλληλο, θα του συμπαραστέκεται και θα τον κινητοποιεί, θα τον κάνει συμμέτοχο στη δράση και διαμορφωτή του αγώνα. Όχι σωματείο της ανάθεσης, του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της αδράνειας, του «ο καθένας για τον εαυτό του», του εργατοπατερισμού.
--Σωματείο που θα οργανώσει τον αγώνα όχι μόνο για τα στενά μας και άμεσα συμφέροντα αλλά τη δημιουργία ενός μετώπου με όλους τους εργαζόμενους, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τους εργαζομένους όλου του κόσμου, που θα στέκεται στον πλευρό όσων πλήττονται και αγωνίζονται και θα επιδιώκει τη συνεργασία και την κοινή δράση. Όχι σωματείο της συντεχνίας, των στενών συμφερόντων, του «να σώσουμε το δικό μας τομάρι».
Όλοι όσοι υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο θέλουμε να παίξουμε ένα ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση.
Συμμετείχαμε σε κάθε απεργία, διαδήλωση και κινητοποίηση, παίξαμε πρωταρχικό ρόλο στο συντονισμό των υπαλλήλων και τη συνεργασία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην κατεύθυνση της αντίστασης των εργαζομένων  στις μνημονιακές πολιτικές.
Πρωταρχική λογική και απαραίτητη για την επιβίωσή μας είναι η λογική της ενότητας των εργαζομένων πάνω στη βάση των προβλημάτων, των αναγκών και των συμφερόντων των δικών μας και όλων των εργαζομένων και μόνο αυτή. Μέλημα μας θα είναι το νέο ΔΣ να προωθήσει αυτήν την ενότητα. Κομματικές ταμπέλες δε χωράνε στον αγώνα μας. Με αυτήν τη λογική πορευόμαστε και συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συσπείρωσης στις εκλογές τούτες. Μόνη εξάρτηση έχουμε από τα συμφέροντα των εργαζομένων. Λογοδοτούμε σ’ αυτούς και όχι σε κομματικά γραφεία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

 • Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ΤΩΡΑ ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ανάκληση όλων των μειώσεων και αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Καθιέρωση γνήσιων Συλλογικών και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας εφ’ όλης της ύλης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
 • Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ρυθμίσεις. Να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με τις ρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που έκλεψαν τράπεζες, κράτος, εργοδότες (70 δις έως 2010, δομημένα ομόλογα, PSI).
 • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς. Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού για όλους. Να σταματήσει η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και της μείωσης του εφάπαξ.
 • Να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας και ασφάλισης. Σύστημα υγείας, ασφάλισης και σύνταξης αποκλειστικά Δημόσιο όχι επιχειρηματικό, ανταποδοτικό και «κεφαλαιοποιητικό».
 • Σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους συμμετέχουμε στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και στην οργάνωση της αλληλεγγύης για πρόσφυγες – μετανάστες. Παλεύουμε ενάντια στη φορολεηλασία, τα χαράτσια, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά.

Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση

Όλοι μαζί με το σωματείο μας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 1. Βαγενάς Νικόλαος του Μιχαήλ (Δασαρχείο Πάτρας)
 2. Γεωργογιαννόπουλος Σταύρος του Χρήστου (Δασαρχείο Πύργου)
 3. Καραγιάννη Αθανασία (Σούλα) του Ευριπίδη (Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ηλείας)
 4. Καραθανάσης Μάριος του Βασιλείου (Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου)
 5. Λαμπρόπουλος Σπύρος του Δημητρίου (Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας)
 6. Παπαθεοχάρης Βάιος του Νικολάου (Δ/νση Διοίκησης)
 7. Σαράντης Γεώργιος του Ανδρέα (Δ/νση Οικονομικού)
 8. Σταυροπούλου Διαμάντω (Μάντω) του Αντωνίου (Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης)
 9. Στεργιοπούλου Γιώτα του Γεωργίου(Δ/νση Διοίκησης)
 10. Στεφανής Δημήτριος του Αθανασίου (Δασαρχείο Αγρινίου)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 1. Αλεξίου Δημήτριος του Θεοδώρου (Δ/νση Οικονομικού)
 2. Καζαμία Βασιλική του Κων/νου (Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης)
 3. Καραχάλιος Εμμανουήλ του Ιωάννη (Δ/νση Διοίκησης)

Διακύρηξη

   
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α.Δ.Π.Δ.Ε. & Ι
Διακήρυξη του Συνδυασμού "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ" για τις εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου.
ΕΚΛΟΓΕΣ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Ζητούμε να τιμήσετε με την ψήφο σας το ψηφοδέλτιο μας και να μας δώσετε την δύναμη να σας υπηρετήσουμε και να είμαστε δίπλα στα προβλήματά σας, διότι έρχονται δύσκολες μέρες μπροστά μας.
Σας θέλουμε μαζί μας για να αποτρέψουμε την αδικία που έχουν υποστεί 235.000 συνάδελφοί μας σχετικά με τα μισθολογικά κλιμάκια.
Με την ψήφο σας θέλουμε να αποκτήσουμε την δύναμη έτσι ώστε όταν χτυπάμε τις πόρτες των Υπουργείων να μπορούμε να πιέζουμε και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα μας.
Εδώ και έξι χρόνια οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, έχουμε υποστεί τεράστιες μειώσεις στην μισθοδοσία μας όλων των κλάδων και των κατηγοριών, έχουν χαθεί επιδόματα λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ με δεδομένη την χρόνια έλλειψη προσωπικού έχουμε επιφορτισθεί με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας και υποχρεώσεων καθώς μας έχουν ανατεθεί περισσότερες αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα αυτό να αντανακλά στην μειωμένη προσφορά υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους σας που θα μας εμπιστευτείτε με την ψήφο σας.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Δρούγου Αγγελική του Γεωργίου
2. Καρδακάρη Όλγα του Σπυρίδωνος
3. Κοντομάνης Ευάγγελος του Νικολάου
4. Μόγια Πετρούλα (Πιέρα) του Χρήστου
5. Ρουμελιώτης Σπυράγγελος του Παναγή
6. Τσαντίλη Άννα του Αναστασίου
Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση

Διακύρηξη του Συνδυασμού


για τις εκλογές της ΟΣΕΑΔΕ 2015


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
  Μετά από πεντέμισι  χρόνια αντεργατικής καταιγίδας και αντιλαϊκών µέτρων κοινωνικής καταστροφής που επιβλήθηκαν,  ο  λαός  με  πρωτοστάτη  τους εργαζομένους  µε τους αγώνες τους, την πολύµορφη  αντίστασή τους, αλλά  και την ψήφο στις πρόσφατες εκλογές γκρέμισαν τα κόµµατα και την κυβέρνηση  του µνηµονιακού κατεστηµένου.  Μπροστά µας, εδώ και μερικούς μήνες,  έχουµε µια νέα κυβέρνηση µε αντιµνηµονιακό πρόσηµο και ποικίλες υποσχέσεις ελπίδας πως τα  πράγµατα  επιτέλους θα αλλάξουν.

Τι και πόσο;  Με  ποιόν χρονικό ορίζοντα και  πως;  Αυτά είναι τα κρίσιµα ερωτήµατα που απασχολούν όλους και όλες μας.
Απαντήσεις καλούµαστε και πρέπει να δώσουµε κι εµείς σε αυτό το συνέδριο της Οµοσπονδίας, αντιπροσωπεύοντας τους εργαζόµενους

Στις  Αποκεντρωμένες Διοικησεις που υπηρετούμε όλοι εμείς, βιώνουμε μια σειρά προβλημάτων με πρώτο την  τεράστια έλλειψη προσωπικού  που  οδηγεί στην αποδυνάμωση των φορέων. Αυτό,  σε συνδυασµό µε το θόλο τοπίο από τις αντικρουόμενες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών περι κατάργησης ή μετεξέλιξης σε κάτι άλλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δημιουργούν ένα κλίμα δικαιολογημένης αβεβαιότητας και ανασφάλειας .

Με τη ψήφο µας καλούμαστε να εκλέξουµε τα νέα όργανα της Ομοσπονδίας που θα καθορίσουν το ρόλο της, την πολιτική και τη στάση της στη νέα περίοδο,  θα καθαρίσουν το θολό τοπίο σε ό,τι αφορά  το μέλλον του φορέα που υπηρετούμε,  αλλά και θα πιέσουν την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στα όσα προεκλογικά έχει εξαγγείλει.


Η κυβέρνηση άλλαξε  - Θα αλλάξει η πολιτική της φτώχειας και της μιζέριας ;
Από τις πρώτες ημέρες στην εξουσία,  η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει σαφές ότι είναι  «αδιαμφισβήτητη η δέσμευση της να τηρήσει όλες τις δανειακές υποχρεώσεις προς  τους πιστωτές, πλήρως και εγκαίρως» Είναι αποκαλυπτικές οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι  «θα διασφαλίσουν τα πρέποντα πρωτογενή πλεονάσματα»  και «Θα ολοκληρώσουν την πορεία Δημοσιονομικής Προσαρμογής χωρίς να θίξουν ό,τι θετικό έγινε».  Ας αναρωτηθούμε όλοι το ποιές είναι οι δανειακές υποχρεώσεις που δεν πρέπει να θιγούν και  το τι θετικό έγινε τα τελευταία πεντέμισι  χρόνια.  Που μας οδήγησε η περίφημη  «Δημοσιονομική Προσαρμογή» από την αρχή του πρώτου μνημονίου και που  τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η πορεία της ;

Η πολιτική της  νέας  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χωρίς να ταυτίζεται µε αυτή των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει αλλαγή του µείγµατος της επιβαλλόμενης πολιτικής  (ποσοτική χαλάρωση, ανακοπή ορισμένων αντιλαϊκών µέτρων,  εφαρμογή µέτρων άµβλυνσης των ακραίων πλευρών της εξαθλίωσης κ.α.).  Παρά τις διαφορές της όμως  µε τις προηγούµενες κυβερνήσεις, εκφράζει την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης  εντός πλαισίου Ε.Ε,  με την αποδοχή του παράνομου χρέους ως  νόμιμου, τις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αποτελούν πια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και τελικά τη συνέχεια της μνημονικής πολιτικής όπως και αν ονομαστεί. .

Οι µετεκλογικές εξελίξεις καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τρίτος δρόµος ανάµεσα στη ρήξη µε τους δανειστές, από τη µια ή τη συνέχιση και τη διαιώνιση της υποταγής στη µνηµονιακή  επίθεση από την άλλη. Είναι επικίνδυνη αυταπάτη η λογική που προβάλλεται «ούτε ρήξη - ούτε υποταγή».
Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Η σημερινή ασταθής ισορροπία γρήγορα θα τείνει προς τη μια ή την άλλη πλευρά.  Σε αυτές τις συνθήκες το εργατικό – λαϊκό κίνημα θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα. Είναι απαραίτητο το μαζικό κίνημα να ανασυγκροτηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να στηρίξει όλα τα θετικά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, να απαιτήσει άμεση νομοθέτηση υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων.
                                                                                    
 

Οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο
Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και η διεκδίκηση των άμεσων ζωτικών,αλλά και
των μακροπρόθεσμων αιτημάτων μας, περνάει μέσα από την αγωνιστική ανασυγκρότηση και ενίσχυση των σωματείων μας και  των συλλογικών μας διαδικασιών.  Στην περίοδο αυτή είναι
μέγιστη η ανάγκη να σπάσει η αναμονή που χαρίζει χρόνο στους εκβιαστές και να μπουν  ξανά τα συνδικάτα σε τροχιά συλλογικών διαδικασιών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 Η  Ομοσπονδία μας πρέπει να είναι όπλο διεκδίκησης στα χέρια των εργαζομένων. Να δουλεύει μόνο γι’ αυτούς και για κανέναν άλλον! Να είναι η υπόθεση των αγώνων στα χέρια των εργαζομένων, σε αντιπαράθεση με τη γραμμή του κρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλει να μετατρέψει τα συνδικάτα σε ουρά και χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής. Πισωγυρίσματα δεν πρέπει να επιτρέψουμε!
  
Η πολιτική που θέλει τα συνδικάτα υποταγμένα και χειραγωγημένα δεν είναι καινούργια μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έρχεται από παλιά. Κουβαλάει στις χειραποσκευές της ό,τι πιο σκουριασμένο. Τη ζήσαμε δεκαετίες τώρα και είδαμε τι ζημιά έκανε στο  εργατικό κίνημα!

Με σταθερό και αταλάντευτο τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την πίστη στις δυνάμεις του δημοσιουπαλληλικού κινήματος, θα συνεχίσουμε να μάχομαστε ενάντια στη γραμμή της ανάθεσης, της συνθηκολόγησης, του συμβιβασμού και της υποταγής με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζεται κάθε φορά.

 Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν και να οργανωθούν τώρα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Να ενισχύσουν  και να αναδείξουν  τις Γενικές Συνελεύσεις ως το αποφασιστικό όπλο.

Ολο το προηγουμενο διάστημα εμείς που μετέχουμε στο  ψηφοδέλτιο “Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση”  δώσαμε μεσα σε μια δύσκολη συγκυρία για το δημόσιο και για το χώρο μας ειδικότερα, μια δύσκολη μάχη.  Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να συσπειρώσουμε τους συναδέλφους γύρω από το σώματείο και κατορθώσαμε σε δύσκολες  μεταβατικές συνθήκες να κρατήσουμε το σωματείο μας ζωντανό.  Παίξαμε πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία της ΟΣΕΑΔΕ την πιο κρίσιμη στιγμή.  Εκφράσαμε μαζί με την πλειοψηφία των συναδέλφων, με συνέπεια και αποφασιστηκότητα την αγωνιστική διάθεση του κόσμου απέναντι στην “αξιολόγηση”,  στις  διαθεσιμότητες και στα ποικίλα προβλήματα του κλάδου.

Συμμετείχαμε σε κάθε απεργία,  διαδήλωση  και κινητοποίηση,  παίξαμε πρωταρχικό ρόλο στο συντονισμό των υπαλλήλων και τη συνεργασία με αλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην κατευθυνση της αντίστασης των εργαζομένων  στις μνημονιακές πολιτικές.  
Πρωταρχική λογική και απαραίτητη για την επιβίωσή μας  είναι η λογική της ενότητας των εργαζομένων και μόνο αυτή. Κομματικές ταμπέλες δε χωράνε στον αγώνα μας..  Με αυτή τη  λογική πορευόμαστε   και στηρίζουμε το  ψηφοδέλτιο της  Ενιαίας Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συσπείρωσης  στις εκλογές τούτες.  Μόνη  εξάρτηση έχουμε  από τα συμφέροντα των εργαζομένων  και σε αυτούς λογοδοτούμε και μόνο.   

Όσο για τον κάθε κυβερνώντα,  για όσους  κι αν περάσουν, από τούτο τον τόπο, η στάση μας δε θα αλλάξει:   Αν θέσει  τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα στο προσκήνιο της πολιτικής του, αν δουλέψει γι’ αυτόν  τον λαό,  τότε μόνο δε θα μας βρει στο δρόμο.  


 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
1.        Για την άμεση  κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων.
2.        Την κατάργηση όλων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη, αλλά  και τη σημερινή κυβέρνση
3.        Για την διαγραφή του χρέους που μας φόρτωσαν, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η χώρα μας προς όφελος του λαού και της κοινωνίας κι όχι να κατεδαφιστεί και να πουληθεί σα φτηνά υλικά οικοδομών
4.        Για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν κατά την πενταετή περίοδο των μνημονίων που μας επέβαλαν
5.        Για την ριζική  αλλαγή του φορολογικού συστήματος της χώρας μας, ώστε να μπει ένα τέλος στη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, την φοροκλοπή των μεγάλων που επιβάρυνε εξοντωτικά μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους σε αντίθεση με την οικονομική ελίτ που απολάμβανε τα προνόμιά της εις βάρος του λαού και του τόπου μας
6.        Για την προώθηση όλων των αναγκαίων ρυθμίσεων για την κατοχύρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και την κατάργηση όλων των μορφών «ελαστικής απασχόλησης» που παραπέμπυν ευθέως σε μορφές σύγχρονης δουλείας.

Ειδικότερα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο διεκδικούμε:

1.        Κατάργηση του αντιλαϊκού και αντεργατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.
2.        Άμεση επαναπρόσληψη-επιστροφή των εργαζομένων που οδηγήθηκαν στην απόλυση και στη διαθεσιμότητα. Επανασύσταση καταργημένων υπηρεσιών και δομών με ταυτόχρονη κατάργηση των αντίστοιχων μνημονιακών νόμων που διέλησαν στην κυριολεξία τον ήδη προβληματικό δημόσιο τομέα.
3.        Κατάργηση του Ν.4250/2014 για την συγκριτική «αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων, που μοναδικό στόχο είχε να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους μέσω της διαθεσιμότητας στην απόλυση.
4.        Παύση κάθε ποινικής ή πειθαρχικής διαδικασίας σε όσους εργαζόμενους ή αιρετούς αρνήθηκαν την εφαρμογή του άρθρου 42 του Ν.4250/2014 για τον επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων, συμμετέχοντας στην Απεργία-Αποχή που είχε προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.
5.        Κατάργηση όλων των διατάξεων και Νόμων που διαμόρφωσαν ένα αυταρχικό, τρομοκρατικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ν.4057/2012 και Ν.4093/2012). Άμεση κατάργηση των διατάξεων που αφορούν την «υποχρεωτική αργία» και το τεκμήριο της αθωότητας. Να μην θεωρείται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά» η κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Επαναφορά των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
6.        Τέλος στις αυθαίρετες τοποθετήσεις προϊσταμένων και διευθυντών  και λειτουργία των καθ’ ύλην αρμόδιων συμβουλίων. Έλεγχος κάθε παράνομης τοποθέτησης και αποκατάσταση όλων των αδικιών.
7.        Κατάργηση του μισθολογίου της φτώχειας (Ν.4024/2011), ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Πρώτο βήμα η άρση της μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης με την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία. Ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη με την άμεση κατάργηση κάθε διάταξης που συνδέει το μισθό-βαθμό με την αξιολόγηση.
8.        Άμεση αντιμετώπιση της ερήμωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
9.        Υπεράσπιση του Δημόσιου Ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος Δημόσιας Υγείας. Άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων (Τ.Π.Δ.Υ., Ε.Τ.Ε.Α. και Μ.Τ.Π.Υ.) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους και ποινική δίωξη όσων κατασπατάλησαν και εξαφάνισαν μέσα σε μια νύχτα τα αποθεματικά τους. Άμεση αύξηση των κατώτατων συντάξεων .
10.     Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Άμεση υπογραφή υπουργικής απόφασης για το πάγωμα κάθε πλειστηριασμού και στη συνέχεια εφαρμογή   μέτρων για την ρύθμιση των δανείων των εργαζομένων που πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μετά τη δραματική μείωση των αποδοχών τους.
11.    Άμεση κατάργηση του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.
12.    Επαναφορά του δικαιώματος των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.  
13.    Επαναφορά των αδειών χρήσης Η/Υ.


Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση

Όλοι μαζί με το σωματείο μας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.


1.      Αραβαντινού Αλεξάνδρα  -  (Δ/νση Πληροφορικής)
2.      Γεωργογιαννόπουλος Σταύρος – (Δασαρχείο Πύργου)
3.      Καζαμία Βασιλική  -  (Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης)    
4.      Καραγιάννη  Σούλα - (Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ηλείας)
5.      Καραθανάσης Μάριος  -(Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου)
6.      Κωνσταντόπουλος Γεώργιος –(Δ/νση Κληροδοτημάτων)
7.      Λαμπρόπουλος Σπύρος-  (Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας)
8.      Σαράντης Γεώργιος – (Δ/νση Οικονομικού)
9.      Στάθη Χρυσάνθη  -  (Δ/νση Διοίκησης)
10. Σταυροπούλου  Μάντω – (Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης)    
11. Στεργιοπούλου Γιώτα – (Δ/νση Διοίκησης)
12. Στεφανής Δημήτριος -  (Δασαρχείο Αγρινίου)
13.Χελιώτη Αγγελική - ( Τμήμα Αδειών Διαμονής Ν. Ηλείας)


 Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(ΟΣΕΑΔΕ) στις
12 Μαΐου 2015
 

Συναδέλφισσες/οι
 
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες με τη πάλη τους και ο Λαός με τη ψήφο του στις εκλογές του Γενάρη κατάφεραν να διώξουν τις κυβερνήσεις της ολιγαρχίας που τα τελευταία πέντε χρόνια ισοπέδωσαν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα και θα γραφτούν στην ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα. Με την ευρεία υποστήριξη του στην Αριστερά, ο λαός απαίτησε και απαιτεί την εφαρμογή μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής.
Δεν ελπίζει απλά αλλά απαιτεί την κατάργηση ολόκληρου του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την άμεση επαναφορά των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα χρόνια του μνημονίου, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος της πλειοψηφίας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καθήκον να διεκδικεί με όλες τις δυνάμεις του, την πλήρη ανατροπή της λιτότητας χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς όρους, χωρίς γέφυρες, χωρίς πλαίσια εποπτείας. Έχει καθήκον να
στοχεύει πάντα στην απεμπλοκή από την ακραία μονοπωλιακή πολιτική που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ, από την πολιτική οικονομικής ομηρείας που τελικά σφίγγει σαν θηλιά στο μέλλον της πατρίδας μας. Για να ανοίξει ο δρόμος σε βαθιές δημοκρατικές και πολιτικές αλλαγές που θα κάνουν επιτέλους το λαό κυρίαρχο στο τόπο του και στον πλούτο που παράγει. Απαραίτητη προϋπόθεση ότι το σ.κ θα ανασυγκροτηθεί σε ταξική κατεύθυνση σε όλα τα επίπεδα του, κάνοντας παρελθόν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με όποιο προσωπείο και αν εκφράζεται. Κάνοντας παρελθόν τον «κοινωνικό εταιρισμό», τον παραγοντισμό και το βόλεμα.

Με αυτούς τους άξονες πηγαίνουμε στις εκλογές στις 12 Μαΐου 2015 για την ανάδειξη Αντιπροσώπων για το 2Ο Τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΕΑΔΕ) που θα λάβει χώρα περί τα
τέλη Μαΐου.

Παλεύουμε για μια Ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα συμβάλει στην ενότητα. Θέλουμε μια Ομοσπονδία που να οργανώνει μαζικούς αγώνες σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων μακριά από λογικές συμβιβασμού και ηττοπάθειας. Ήμασταν και είμαστε υπέρ των δημιουργικών πολιτικών συγκλίσεων και συμπορεύσεων με όλες τις δυνάμεις και το αποδείξαμε.

Σκοπός μας είναι να βρισκόμαστε στην πρωτοπορία των αγώνων, για την υπεράσπιση του κόσμου
της εργασίας,
όχι μόνο για να πάρει πίσω ότι έχασε στα χρόνια της μονομερούς πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, αλλά και για τη διεύρυνση των εργατικών-συνδικαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καθώς και για την πλήρη ιστορική δικαίωση των αγώνων της εργατικής τάξης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές της μνημονιακής
βαρβαρότητας αποκρούοντας και καταδικάζοντας τους εκβιασμούς που ασκούνται από την ΕΕ και
το ΔΝΤ .
Διεκδικούμε άμεσα :
 
 •  Νέο δίκαιο μισθολόγιο που θα αποκαταστήσει και τις ανισότητες και τις απώλειες που έφερε
ο Ν.4024/11. 
 • Την κατάργηση των μνημονιακών νόμων 4057/12 και 4093/12 που αφορούν το αυταρχικό νέο
πειθαρχικό πλαίσιο. Αναστολή όλων των ποινών που αδίκως επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα για
συνδικαλιστική δράση εργαζομένων. 
 • Επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς
διαθεσιμότητας και κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας. 
 • Επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, θωράκιση του κρατικού
πυλώνα της ασφάλισης . 
 •  Άμεση επανακατάξη σε κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική υπηρεσία 
 • Κατάργηση ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, ΤΟΠΣΑ κλπ που υποκαθιστούν δημόσιες υπηρεσίες. 
 • Επαναλειτουργία με εποπτεία δικαστικού των υπηρεσιακών συμβουλίων που θα γνωμοδοτούν αξιοκρατικά σε υπηρεσιακές μεταβολές πχ μοριοδότηση για κάθε μετάθεση υπαλλήλου. 
 • Αντικατάσταση της δήθεν αξιολόγησης που οδηγεί σε απολύσεις. 
 • Θέσπιση ενός αντικειμενικού συστήματος κρίσεων προσωπικού. 
 • Συμμετοχή των εργαζομένων στον σχεδιασμό των νέων δομών που θα αντικαταστήσουν τις
υφιστάμενες 7 ΑΔΑ και θεσμική διαβούλευση. 
 • Την αποκατάσταση στους εργαζόμενους με διαφορετικές ελαστικές συμβάσεις εργασίας στον ίδιο χώρο και στους ίδιους κλάδους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, μπλοκάκια, ενοικιαζόμενοι, συνεργεία υποστήριξης). 
 • Να επιλυθεί το ζήτημα με τις διαχρονικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό ,που υπήρχαν
και επιδεινώθηκαν λόγω Διαθεσιμότητας-Κινητικότητας, μη προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων(βλέπε μεταναστεύσεις, αστικές, δασαρχεία, διοίκηση κα. 
 • Την αποκατάσταση των έμπειρων συναδέλφων μας ΙΔΑΧ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και
μετατάχθηκαν σε αλλότριες υπηρεσίες μετά από μια πρωτοφανή και ψυχοφθόρα διαδικασία. 
 • Την αντιμετώπιση του ζητήματος της ακαταλληλότητας και φύλαξης πολλών κτιρίων και για
τους πολίτες και για τους εργαζόμενους π.χ. δασαρχεία ,μεταναστεύσεις, αστικές κτλ. 
 • Το σταμάτημα της υποβάθμισης των δασικών υπηρεσιών που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δασικών υπαλλήλων με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν αντί να εξοπλίζονται
  για την εκτέλεση του κοινωνικού τους ρόλου δυστυχώς αφοπλίζονται κάθε μέρα και περισσότερο.

 • Την περαιτέρω ενδυνάμωση και αξιοποίηση των υπηρεσιών ΠΕΧΩ, Υδάτων &Τεχνικών υπηρεσιών . 
 • Νομική προστασία για όλους τους εργαζόμενους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Με την ενεργητική συμμετοχή και
την συσπείρωση τους να σπάσουν την λογική της ανάθεσης σε συνδικαλιστές-ηγέτες και να δώσουν νέα
πνοή στα συνδικάτα.
 
Ενισχύουμε - Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:
 
Καρδακάρη Όλγα του Σπυρίδωνος Διεύθυνση Υδάτων Κέρκυρας
Παπαϊωάννου Μαρία του Ανδρέα Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας
Βαρσάκη Πηνελόπη του Ελευθερίου Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας
Δαναλάτου Μαρία του Ιωάννη Διεύθυνση Διοίκησης Κεφαλλονιάς
Ρουμελιώτης Σπυράγγελος του Παναγή Διεύθυνση Δασών Κεφαλλονιάς
Τσιλιμπάρης Κων/νος του Σπυρίδωνος Διεύθυνση Δασών ΚέρκυραςΚοντομάνης Ευάγγελος του Νικολάου Διεύθυνση Δασών Ναυπάκτου
Ιερωνυμάκης Γεώργιος του Μιχαήλ Τμήμα Μετανάστευσης Ζακύνθου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου