Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεδρίασε την Πέμπτη  16 Μαρτίου 2017 με παρόντα τα 13 από τα 17 μέλη του ήτοι τους: ( Αρχοντή Δ. , Ιωαννίδης Γ. , Θεοχάρης Α. , Οικονόμου Π. , Ζεπάτος Χ. , Δρόσος Α. ,Μπελτέ Ε. ,  Πετράκης Γ. , Νεστορίδης Π. , Φουντουκίδης Χ. ,Καρδακάρη Ο. ,Μουρέλος Π. ,Ματάμης Α. ) στα γραφεία της Ομοσπονδίας , Κατεχάκη 56 Αθήνα και  αφού συζήτησε εκτενώς τα θέματα ημερήσιας διάταξης , έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις :

1)    Έγινε καταρχήν αναλυτική ενημέρωση από την Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα για την γενικότερη πολιτική κατάσταση σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κλείσει αυτή την αξιολόγηση, διαπραγματεύεται νέα σκληρά μέτρα για τον λαό και τους εργαζόμενους, υποθηκεύοντας ανερυθρίαστα τον μέλλον και την ελπίδα του. Στην συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και κυρίως η συνάντηση που έγινε από το Προεδρείο της ΟΣΕΑΔΕ την Τετάρτη στις 15-3-2017 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη. Αφορμή για την συγκεκριμένη συνάντηση ήταν οι επίσημες συνεντεύξεις του Υπουργού στα ΜΜΕ για την αλλαγή του διοικητικού μοντέλου της χώρας με κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όπως και η έκδοση του πορίσματος με την πρόταση αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης 2…». Μία συνέντευξη που έφερε δικαιολογημένα μεγάλη αναστάτωση, ανησυχία και ανασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Η θέση του Υπουργού κ. Σκουρλέτη και κατά συνέπεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  , ήταν σαφής χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας από κανέναν, καθώς μας δήλωσε: « … ότι είναι πολιτική απόφαση να προχωρήσει το Υπουργείο Εσωτερικών στον επαναπροσδιορισμό της άσκησης των αποκεντρωμένων κρατικών αρμοδιοτήτων, καταργώντας τις υπάρχουσες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και αντικαθιστώντας τες, με μία καθετοποιημένη  δομή ανά υπουργείο με περιφερειακές υπηρεσίες, στα πρότυπα κατά προσέγγιση, του Υπουργείου Παιδείας. Τα πρώτα προπλάσματα των συμπερασμάτων του νέου Καλλικράτη και της διοικητικής δομής του Δημοσίου να τα περιμένουμε στο δεύτερο εξάμηνο καθώς θα χρειαστεί να δοθεί επαρκής χρόνος για ένα τέτοιο εγχείρημα». Επίσης διαβεβαίωσε -επιβεβαιώνοντας τα προαναφερόμενα-ότι δεν θα υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες για το προσωπικό των ΑΔ…
         Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αποφασίστηκε όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή μπροστά σε πιθανές αρνητικές εξελίξεις, όλοι οι σύλλογοι να κάνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις και όπου αυτό δεν μπορεί να συμβεί ,να γίνουν άμεσα περιοδείες στους χώρους δουλειάς, για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να αποφασίσουν για τον τρόπο δράσης τους με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΟΣΕΑΔΕ θα συμβάλει  με την παρουσία και μελών του Δ.Σ. ανά πρωτοβάθμιο.                                                                           
Αποφασίστηκε ακόμα να σταλεί επιστολή στα κόμματα της Βουλής εκτός της Χ.Α. , για να πάρουν επίσημη θέση επί των προθέσεων της κυβέρνησης.
2)    Αποφασίστηκε ομόφωνα, η προκήρυξη του 3ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΣΕΑΔΕ για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.
3)    Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Ταμία της Ομοσπονδίας για τα οικονομικά θέματα όλων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων-μελών μας και διαπιστώθηκε ότι για να βγει ο προϋπολογισμός των εξόδων του συνεδρίου , πρέπει όλοι οι Σύλλογοι να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους άμεσα.
4)    Αποφασίστηκε ομόφωνα, η προκήρυξη Απεργίας - Αποχής από κάθε είδος Αξιολόγησης του προσωπικού . ( θα βγει αναλυτική ανακοίνωση ).
5)    Για τους  εργαζόμενους στις δασικές υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο Ειδικό Πρόγραμμα « Πρόληψη Λαθροϋλοτομιών για το έτος 2017 »   από Τετάρτη 22-3-2017 και  μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα για τα έτη 2015 και 2016, αποφασίστηκε ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από κάθε υπερωριακή απασχόληση όλες τις ημέρες της βδομάδας .
(Ακολουθεί ανακοίνωση και θα σταλεί τη Δευτέρα εξώδικο  σε όλους τους Συντονιστές και στα αρμόδια Υπουργεία )
6)    Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα η Απεργία της Μάη να πάρει και αντιπολεμικό χαρακτήρα μαζί με την ανάδειξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
      
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται η ενίσχυση των Συλλόγων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ενόψει και των εκλογών που θα γίνουν για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 3ο Τακτικό  συνέδριο της ΟΣΕΑΔΕ. Πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι Σύλλογοι γύρω από την  Ομοσπονδία για να δώσουν με καλύτερους όρους και πιο αποτελεσματικά τη μάχη της προάσπισης των εργασιακών και ασφαλιστικών μας  δικαιωμάτων και του ρόλου που επιτελούμε ως εργαζόμενοι για το κοινωνικό σύνολο. Ανεξάρτητα από τη  δομή του δημοσίου που θέλει η κυβέρνηση κάθε φορά, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους σκοπούς της. Όλοι  οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, να μην εφησυχάσουν και να μην υποκύπτουν στις σειρήνες της αποστράτευσης και της απαισιοδοξίας.