Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΣΕΑΔΕ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ


                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Για έναρξη διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την κατάρτιση και υπογραφή:
1. Της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έτους 2019, για την ρύθμιση των όρων και συνθηκών εργασίας και άλλων συναφών ζητημάτων των έμμισθων πολιτικών υπαλλήλων με σχέση δημοσίου δικαίου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας, για όσα ζητήματα δύνανται να ρυθμιστούν βάσει του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 2738/99 .
2. Της Συλλογικής Συμφωνίας έτους 2019, για την ρύθμιση των όρων και συνθηκών εργασίας των  υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας, για όσα ζητήματα δύνανται να ρυθμιστούν βάσει των άρθρων 3 παρ.2 και 13 του Ν. 2738/99 και του άρθρου 19 του Ν.1876/1990.
                                                    ΤΗΣ
Δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των υπαλλήλων της παρ. 1 του Ν. 2738/99 με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.)» που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Χαλκοκονδύλη 15 , όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
                                                                  ΠΡΟΣ
1.                  Τον Υπουργό Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) που  κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου 27.
2.                  Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό των Οικονομικών, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, οδός Νίκης 5-7.
Α) Για τα προς διαπραγμάτευση ζητήματα της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (άρθρο 3 παρ. 2 του Ν. 2738/99).
Β) Για τα προς διαπραγμάτευση ζητήματα της Ειδικής Συλλογικής Συμφωνίας άρθρα 3 παρ.2 και 13 του Ν.2738/99 και άρθρο 19 του 1876/1990.
Κύριοι Υπουργοί,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΕΑΔΕ, αποφάσισε να ζητήσει την έναρξη διαπραγματεύσεων, στα πλαίσιο των άρθρων 4 & 13  του Ν. 2738/1999  και άρθρο 19 του 1876/1990 με σκοπό την κατάρτιση και υπογραφή:
1. Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του έτους 2019, που θα ρυθμίζει τους όρους και τις συνθήκες εργασίας για τα ζητήματα που προβλέπονται στο άρθρο 3 παρ. 2 του Ν. 2738/1999 των έμμισθων πολιτικών υπαλλήλων με σχέση δημοσίου δικαίου που υπηρετούν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας.
2. Ειδικής Συλλογικής Συμφωνίας έτους 2019, που θα ρυθμίζει τους όρους   και τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου υπαλλήλων για όσα ζητήματα  δύνανται να ρυθμιστούν κατά το άρθρο 13 του Ν.2738/1999 και άρθρο 19 του 1876/1990.

Για τη διαμόρφωση του πλαισίου διεκδικήσεων και των ειδικότερων ρυθμίσεων του περιεχομένου της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης καθώς και της Ειδικής Συλλογικής Συμφωνίας, το ΔΣ της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε συνεκτίμησε τους παρακάτω παράγοντες:


ΠΡΟΟΙΜΙΟ


Αξιότιμοι κύριοι,

            Ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων που με μεγάλη καθυστέρηση και σοβαρές αδυναμίες εφαρμόστηκε μετά από αγώνες των εργαζομένων και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά μεταξύ ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.- και της τότε Ομοσπονδίας των κρατικών περιφερειών (Π.Ο.Σ.Υ.Π.) το έτος 2001 με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης – Συμφωνίας, για την χορήγηση ειδικής παροχής στους υπαλλήλους των Περιφερειών ΚΥΑ 2/41289/0022/29-7-2002 και αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της άρσης των μισθολογικών ανισοτήτων μεταξύ των εργαζομένων, στις τότε Περιφέρειες όπως και με τις επόμενες.
             Μετά το 2010 και με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» δεν υπογράφηκε καμία Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και καταργήθηκε επιπλέον και η δυνατότητα μισθολογικών αιτημάτων πάρα μόνο εργασιακών.
             Στα πλαίσια αυτά και με βάση τη νομικά κατοχυρωμένη πραγματικότητα που δίνει σχετικά περιθώρια για τον θεσμό των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και την προοπτική του, θεωρούμε αναγκαίες τις γενικές θεσμικές παρεμβάσεις και την τροποποίηση του νόμου, ιδιαίτερα στα εξής σημεία:

             Α) Άμεση κατάργηση όλων των νόμων που δεν επιτρέπουν την διεκδίκηση μισθολογικών αιτημάτων, που δημιουργεί προβλήματα στο θεσμό των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και την ψήφιση ενός νέου, που θα λαμβάνει υπόψη την κάλυψη της απώλειας των αποδοχών, την αναπροσαρμογή τους με βάση το σημερινό κόστος ζωής.
             Β) Διεύρυνση των θεμάτων που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενα Συλλογικών Συμβάσεων - Αντικειμενική συγκρότηση σώματος μεσολάβησης.
             Γ) Κατοχύρωση των διαφόρων επιπέδων διαπραγμάτευσης. (Την δυνατότητα των Α/βάθμιων Συλλόγων να συνάπτουν  με τον αντίστοιχο Συντονιστή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Συλλογικές Συμβάσεις με διευρυμένα θέματα).
             Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης που απορρέει από την ανάγκη ανταπόκρισης στα αυξημένα μας καθήκοντα, σας καταθέτουμε τα παρακάτω ζητήματα, η επίλυση των οποίων εκτιμούμε πως θα συντελέσει στην αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου για το έτος 2019.
             
Θέτουμε στον διάλογο των διαπραγματεύσεων για την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την Ειδική Συλλογική Συμφωνία τα αιτήματα που ακολουθούν και τα οποία επικεντρώνονται στα εξής:

1.  Δικαιούχοι της ΣΣΕ
2.  Συμμετοχή εκπροσώπων εργαζομένων ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΣ
3.  Μεταφορά ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
4.  Συμμετοχή εργαζομένων ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
5.  Στέγαση με ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΑΔ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
6.  Προμήθεια ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
7.  Επανακαθορισμός ορισμένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σαν Παραμεθόριων και προβληματικών, και υπαγωγή στο σύνολό τους σαν προβληματικών σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2085/92 και της με στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ50/265/2984/30-10-1992. Κ.Υ.Α ( ΦΕΚ 667/τ. Β') χωρίς να εξαιρούνται κάποιες πόλεις, των ΑΔ.
8.  Σύσταση και λειτουργία ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
9. Διαφάνεια και αξιοκρατία στον ορισμό των υπαλλήλων στις πάσης φύσεως Επιτροπές.
10. Καθορισμός κριτηρίων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων εντός των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αντίστοιχα με αυτά των μεταθέσεων (παρ. 3 άρθρο 66 του ν. 2683/99), αξιολογούμενα με συντελεστές βαρύτητας (μόρια) όπως αυτά περιγράφονται στην παρ.3 του άρθρου 67 του ν.2683/99. Ενημέρωση των πρωτοβάθμιων συλλόγων για τις μετακινήσεις αυτές.
11. Παρακράτηση εισφορών-Αύξηση και επανακαθορισμός της χορηγούμενης συνδικαλιστικής άδειας στα μέλη, τόσο των πρωτοβαθμίων όσο και του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.
12. Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
13. Λειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
14.Δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
15. Ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
16. Λειτουργία παιδικών σταθμών για τους εργαζόμενους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
17. Ιατρός εργασίας για εξετάσεις και συνταγογράφηση σε όλες τις υπηρεσίες και τους νομούς
18.Εφαρμογή των ΒΑΕ στις ΑΔ
19. Διευκολύνσεις ωραρίου για ειδικές συνθήκες
20. Κίνητρα παραμονής σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές
 
                          

                               ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:
Α. ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 & 
Β. ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
    -ΚΟΙΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 20 ΑΡΘΡΩΝ-


Άρθρο 1
            ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΣΣΕ

Στις διατάξεις της παρούσας Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) υπάγεται το προσωπικό με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου ( ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ αντίστοιχα υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου υπαλλήλων ) που απασχολείται στις 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και εφαρμόζεται αποκλειστικά στα Μέλη των Συλλόγων-Μελών που ανήκουν μόνο στη δύναμη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.) όπως αυτό προκύπτει από το Μητρώο των Συλλόγων-Μελών της πιο πάνω συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Για την εφαρμογή της παρούσας Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) απαιτείται ονομαστική βεβαίωση του Συλλόγου-Μέλους της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε., ότι οι εργαζόμενοι είναι Μέλη του καθώς και Βεβαίωση της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. ότι ο Σύλλογος ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας.
Η ισχύς των βεβαιώσεων είναι ετήσια και ανανεώνεται κατ' έτος υποχρεωτικά.
Άρθρο 2

            ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ           
            ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συμφωνείται η συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων σε κάθε ΑΔ, μετά από πρόταση του Α/βάθμιου Συλλόγου στη διαμόρφωση, τροποποίηση και στη σύνταξη των οργανισμών.
            Οι μεταβιβάσεις αρμοδιοτήτων στις ΑΔ υλοποιούνται μετά από την έκφραση γνώμης της «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.)» και συμμετοχής της, στις επιτροπές αρμοδιοτήτων με το Υπουργείο.

Άρθρο 3

              ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ-ΔΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

α) Από τις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων από τις οποίες αφαιρείται κάποια αρμοδιότητα και μεταφέρεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μεταφέρεται παράλληλα και το αντίστοιχο προσωπικό και πόροι, είτε η μεταφορά γίνεται από την Κεντρική Διοίκηση είτε από οποιοδήποτε άλλο φορέα.
β) Όταν πρόκειται για ανάθεση νέου αντικείμενου προκηρύσσεται κατά παρέκκλιση διαγωνισμός για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού και κάλυψη των νέων υπηρεσιών. Η προκήρυξη γίνεται είτε σε τοπικό (Αποκεντρωμένη Διοίκηση) ή Πανελλαδικό επίπεδο.
γ)  Εντάσσονται στον κλάδο των δασικών υπαλλήλων, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, στο τμήμα προσωπικού των οικείων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, εντός δύο μηνών από την υπογραφή του παρόντος όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις δασικές υπηρεσίες και ασκούν τα καθήκοντα τους, ακολουθώντας  τις υποχρεώσεις και την λειτουργία της υπηρεσίας.

Άρθρο 4

          ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Συμφωνείται οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν με εκπρόσωπο τους ο οποίος υποδεικνύεται από την ΟΣΕΑΔΕ, μετά από πρόταση του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου, σε κάθε επιτροπή ή αρχή η οποία στοχεύει στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της ΑΔ πχ Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Άρθρο 5

           ΣΤΕΓΑΣΗ  ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
       Συμφωνείται για τους χώρους εργασίας όλων των υπηρεσιών αιχμής και ειδικά των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης να :
α) Διαμορφώνονται κατάλληλα οι χώροι υποδοχής και εξυπηρέτησης των πολιτών και κάθε άλλη λειτουργική παρέμβαση (γραφεία ενημέρωσης διαπολιτισμικών μεσολαβητών), έτσι ώστε να πληρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας και των εργαζομένων. Δημιουργούνται διαχωριστικά  (γκισέ) και κάθε άλλο απαραίτητο μέτρο ούτως ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός μπροστά από τα γραφεία των εργαζομένων και παράλληλα να διαφυλάσσεται η τήρηση της απαραίτητης σειράς προτεραιότητας από τους εξυπηρετούμενους πολίτες.
        β) Στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε ειδικές εργασίες όλων των υπηρεσιών, όπως  φύλακες  εγκαταστάσεων, δασοφύλακες, εργάτες, τεχνίτες, χημικοί, καθαρίστριες  (π.χ. δασοπροστασία, δασικά φυτώρια,  Εργαστήρια κλπ), χορηγούνται  ετησίως πλήρης εργασιακός εξοπλισμός θερινός – χειμερινός. Το είδος και η ποιότητά τους συναποφασίζεται από τριμελή επιτροπή, που συγκροτείται σε κάθε ΑΔ και στην οποία συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος  που ορίζεται από τον Συντονιστή και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων των ενδιαφερόμενων κλάδων που ορίζονται από τον Πρωτοβάθμιο Σύλλογο. Απαγορεύεται ρητά η καταβολή – αποζημίωση αντί των ανωτέρω χορηγηθέντων ειδών. Η σχετική δαπάνη θα προβλέπεται εφεξής στους προϋπολογισμούς των ΑΔ.
  

Άρθρο 6

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

α) Συμφωνείται ότι αποσύρεται όλος ο παλαιάς τεχνολογίας (εικοσαετίας) μηχανολογικός εξοπλισμός των ΑΔ και ανανεώνεται με σύγχρονο, ικανό να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των νέων μεθόδων λειτουργίας και απόδοσης των υπηρεσιών. (Εργαστήρια κα). Η ανανέωση γίνεται σταδιακά και πάντως σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ετών.
 β) Αυξάνεται το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο κυβισμού των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που προέρχονται από τον ΟΔΔΥ και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από ορισμένες υπηρεσίες των ΑΔ. Δυνατότητα προμήθειας αυτοκινήτων και από χώρες εκτός ΕΟΚ, μέσω ΟΔΔΥ, κατόπιν εξάλειψης των σχετικών δεσμεύσεων.
Ειδικότερα :Για ορισμένες υπηρεσίες των ΑΔ, οι εργασίες των οποίων εκτελούνται υπό ειδικές καιρικές ή εδαφολογικές συνθήκες όπως τα Δασαρχεία (κινήσεις  σε δύσβατες περιοχές, δρόμους χωρίς στοιχειώδη υποδομή, δασικούς δρόμους κλπ), επιτρέπεται επιπλέον η προμήθεια οχημάτων κυβισμού και μέχρι 3500 cc. 


Άρθρο 7

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΔ ΗΠΕΙΡΟΥ – Β. ΑΙΓΑΙΟΥ – Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Συμφωνείται, να ισχύσουν τα κίνητρα του νόμου 2085/92, άρθρο 9, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον νόμο 3320/2005, άρθρο 10 και για τους υπαλλήλους των ΑΔ, που υπηρετούσαν πριν την δημοσίευση το νόμου το 1992 .

Άρθρο 8
ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
α) Συμφωνείται η σύσταση  και λειτουργία, εντός του 2019, γραφείου Νομικής Υποστήριξης σε κάθε ΑΔ . Σκοπός της λειτουργίας του γραφείου αυτού είναι η νομική κάλυψη των υπαλλήλων των υπηρεσιών της ΑΔ .
β) Οι υπάλληλοι που θα εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις, στα πλαίσια των καθηκόντων τους, δύνανται να επιλέξουν δικηγόρο και θα τους χορηγείται εφεξής η προβλεπόμενη νομική αμοιβή .

Άρθρο 9

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑΣ
α) Συμφωνείται ο ορισμός υπαλλήλων στις πάσης φύσεως επιτροπές (αμειβόμενες ή μη), να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και οι σχετικές αποφάσεις ορισμού μελών να ανακοινώνονται υποχρεωτικά στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους των ΑΔ.
β)  Συμφωνείται ο ορισμός υπαλλήλων, στα πάσης φύσεως προγράμματα δασοπροστασίας και λαθροϋλοτομίας στις δασικές υπηρεσίες, να γίνεται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις ανά κλάδο και κατηγορία και στις εντός και στις εκτός ωραρίου υπηρεσίες.
          



       Άρθρο 10

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔ

α). Συμφωνείται ρητά η κατάργηση της διάταξης του άρθρου 66 που αφορά τη δυνατότητα που έχει ο Συντονιστής να μετακινεί υπαλλήλους εντός των ορίων της ΑΔ του και έχουν ισχύ μόνο τα άρθρα 67 του ΥΚ. Τα Δασονομεία, τα Δασαρχεία, οι Δ/νσεις Δασών και οι υπόλοιπες Δ/νσεις  της  ΑΔ  αποτελούν  κάθε  μία  χωριστά, αυτοτελή  αρχή κατά  την  έννοια του  υπαλληλικού  κώδικα  και η  μεταφορά υπαλλήλου από  Δασονομείο  σε  Δασονομείο, από  Δασονομείο  σε  Δασαρχείο,  από Δασαρχείο  σε  Δασαρχείο, από  Δασαρχείο  σε  Δ/νση και  από Δ/νση  σε Δ/νση  εντός  των  ορίων της  ΑΔ,  θεωρείται  μετάθεση  και εφαρμόζονται  οι  διατάξεις  του άρθρου  67 του  ν.  3528/2007.
β). Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται από το ΥΠ.ΕΣ. με πρόταση  του Συντονιστή της ΑΔ και την σύμφωνη γνώμη του Α/βάθμιου Συλλόγου, καθορίζονται συντελεστές πλην των προσδιοριζόμενων στις παραγράφους 3 των άρθρων 66 και 67 του ν. 3528/2007, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες της υπηρεσίας της κάθε ΑΔ.
γ). Η μετακίνηση των υπαλλήλων διενεργείται με απόφαση του Συντονιστή μετά από σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.
δ)   Δεν γίνονται ακούσιες μεταθέσεις σε υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις ή έχουν στην οικογένειά τους άτομα με ειδικές ανάγκες.

Άρθρο 11
 
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

                   Α. «Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χορηγεί μία (1) ημέρα άδεια τον μήνα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου του πρωτοβάθμιου Συλλόγου και μέχρι (2) ημέρες άδεια τον χρόνο σε όλους τους εργαζόμενους, που είναι μέλη του οικείου Συλλόγου για την πραγματοποίηση  τακτικής Γενικής Συνέλευσης η και Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης»,

Β. Συμφωνείται για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών της συνδικαλιστικής δράσης των εκπροσώπων των ΑΔ σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, εξαιτίας της οργανωτικής διάρθρωσης των 7 ΑΔ, η χορήγηση συνδικαλιστικής  άδειας  ως εξής. Στους:

α) 1. Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα, εφόσον τα ψηφίσαντα φυσικά μέλη των πρωτοβαθμίων Συλλόγων είναι πάνω από 3.500, για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους.
2. Αντιπρόεδρους και Ταμία 15 ημέρες τον μήνα
3. Στα υπόλοιπα μέλη του Δ/Σ άδεια απουσίας, 9 ημέρες τον μήνα.
            β)  Εάν τα ψηφίσαντα μέλη είναι μέχρι 3.500, χορηγείται άδεια απουσίας :
1.Στον Πρόεδρο για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία του.
2.Στους Γεν. Γραμματέα, Αντιπρόεδρους και Ταμία, 15 ημέρες τον μήνα.
3.Στα υπόλοιπα μέλη του Δ/Σ, 9 ημέρες τον μήνα.

Γ. Χορηγείται συνδικαλιστική άδεια στα μέλη του Δ/Σ της αντιπροσωπευτικότερης Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στην ΑΔ ως εξής. Στους:
1. Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, άδεια απουσίας πέντε (5) ημέρες τον μήνα.
2. Ταμία, αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα, τρεις (3) ημέρες τον μήνα.
3. Στα υπόλοιπα μέλη του Δ/Σ, δύο (2) ημέρες τον μήνα.

Όλες οι προβλεπόμενες από την παρούσα συνδικαλιστικές άδειες είναι αμειβόμενες και ο εργοδότης βαρύνεται με την καταβολή των αναλογούντων ασφαλιστικών εισφορών.

Δ. Ρύθμιση του τρόπου παρακράτησης συνδικαλιστικών εισφορών και συνδικαλιστικών αδειών των εργαζομένων.
 Ο εκκαθαριστής της κάθε Αποκεντρωμένης είναι υποχρεωμένος να παρακρατεί τις συνδικαλιστικές εισφορές των μελών του Πρωτοβαθμίου Συλλόγου και να τις αποδίδει κατά μήνα η εξάμηνο, ανελλιπώς στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, που θα τον έχει ενημερώσει και διατηρεί το κάθε σωματείο. Ο πρωτοβάθμιος θα ενημερώνει τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο την αρμόδια οικονομική υπηρεσία για τα εγγεγραμμένα μέλη του και για τα οποία θα έχει καταθέσει άπαξ, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση τους, ότι συμφωνούν με την παρακράτηση της εισφοράς.






Άρθρο 12

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εξασφάλιση πιστώσεων οι οποίες θα εγγράφονται στους προϋπολογισμούς των ΑΔ και θα καλύπτουν τα ειδικά επιμορφωτικά σεμινάρια και τις ημερίδες των υπαλλήλων.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) ή άλλους δημόσιους φορείς και τους οικείους Συλλόγους Υπαλλήλων, δημιουργούν μηχανισμό διάγνωσης και παρακολούθησης εκπαιδευτικών αναγκών και μηχανισμό παρακολούθησης της πιστοποίησης της επιμόρφωσης των υπαλλήλων. Καταρτίζουν προγράμματα επιμόρφωσης των υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προκύπτουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, με στόχο να διασφαλίζεται η συμμετοχή κάθε υπαλλήλου σε τουλάχιστον δύο επιμορφωτικές δραστηριότητες κατ’ έτος.


           Άρθρο 13

           ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ


Α) Συμφωνείται, κάθε αίτημα υπαλλήλου από την στιγμή εισαγωγής , η εξέταση του οποίου αποτελεί αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΑΔ, ανεξάρτητα της βασιμότητάς του, να εξετάζεται εντός 60 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσής του, μέχρι την έκδοση της γνωμάτευσης, θετικής ή αρνητικής
Β). Συμφωνείται, η συγκρότηση 7 πειθαρχικών συμβουλίων στις έδρες των ΑΔ και όχι η παρούσα διαδικασία που γίνονται συνεδριάσεις μόνο στην Αθήνα.
           Άρθρο  14
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
             Συμφωνείται:
α) Το ΥΠΕΣ σε συνεργασία με τις 7 ΑΔ, εξασφαλίζει τους ανάλογους πόρους για την δημιουργία και λειτουργία θερινών κατασκηνώσεων οι οποίες θα φιλοξενούν τα παιδιά των οικογενειών των εργαζομένων στις ΑΔ.
Β) Μέχρι υλοποίησης των προαναφερθέντων προτείνεται η φιλοξενία των παιδιών σε κατασκηνώσεις άλλων χώρων του Δημοσίου φορέα .
Γ) Συγκροτείται πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από ένα μέλος του ΥΠ.ΕΣ., ένα μέλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης –Τροφίμων, ένα μέλος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δύο εκπροσώπους της ΟΣΕΑΔΕ, η οποία εντός δύο μηνών το αργότερο, υποχρεούται να παραδώσει στην Ομοσπονδία και στο Υπουργείο, έκθεση πραγματογνωμοσύνης και οικονομικοτεχνική μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία της κατασκήνωσης.
Τα έξοδα μετακίνησης των μελών της επιτροπής θα καλύπτονται από τις υπηρεσίες τις οποίες υπηρετούν.

  Άρθρο  15

           ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


1.    Ενιαία σχέση εργασίας σε μόνιμους και ΙΔΑΧ υπαλλήλους - Ενιαία ΥΣ.
2.    Μετατροπή όλων των συμβάσεων των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς υπηρεσιακές ανάγκες, σε αορίστου χρόνου.

Άρθρο  16

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Συμφωνείται:

α) Το ΥΠΕΣ σε συνεργασία με τις 7 ΑΔ, να εξασφαλίζει τους ανάλογους πόρους για την δημιουργία και λειτουργία παιδικών σταθμών οι οποίες θα φιλοξενούν τα παιδιά των οικογενειών των εργαζομένων στις ΑΔ, όπως και μονάδων δημιουργικής απασχόλησης κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών.


Άρθρο  17

ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ

1. Συμφωνείται, σε κάθε Αποκεντρωμένη διοίκηση και για όλους τους νομούς να προσλαμβάνεται ικανός αριθμός Ιατρών εργασίας, σε 12μηνη βάση.
         2.  Νοσηλεία και στα κατά τόπους στρατιωτικά νοσοκομεία των υπαλλήλων των 7ΑΔ.



Άρθρο  18

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΒΑΕ ΣΤΙΣ ΑΔ

Να υπαχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, όσοι εργάζονται ως οδηγοί λεωφορείων, ανοιχτών φορτηγών και βαρέων φορτηγών ανεξαρτήτως πλήρους η μερικού ωραρίου, όσοι εργάζονται στα Εργαστήρια Τεχνικών Υπηρεσιών και όσοι εργάζονται στις ΑΔ ως οδηγοί που είχαν πριν καθεστώς με ΒΑΕ και με την μετάταξη τους στις ΑΔ, απώλεσαν αυτό το δικαίωμα.

Άρθρο  19

       ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


1. Στους εργαζόμενους, αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο σε εξωτερικά συνεργεία, στις παρακάτω εργασίες ή ειδικότητες:

Στους εργαζόμενους στα εργαστήρια των τεχνικών υπηρεσιών (χημικοί/μηχανικοί/γεωλόγοι κτλ). Στους εργαζόμενους (τεχνίτες, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων, χειριστές μηχανημάτων έργων, κλπ) στο πράσινο, σε κήπους και άλση (κηπουροί, κλπ) στους οδηγούς που είχαν βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και μετατάχθηκαν στις ΑΔ, στα συνεργεία στην καθαριότητα εξωτερικών χώρων (εργάτες και επιβλέποντες) και στην καθαριότητα εσωτερικών χώρων (αφοδευτήρια κτλ)
στους χειριστές μηχανημάτων έργου και τους οδηγούς λεωφορείων, ανοιχτών φορτηγών και βαρέων φορτηγών ανεξαρτήτως πλήρους η μερικού ωραρίου, στους δασοφύλακες, στους γεωτεχνικούς & τους τεχνολόγους γεωπονίας, σε άλλες ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα των Διευθύνσεων Δασών και των Δασαρχείων στους οδηγούς, στους χειριστές, στους μηχανικούς ΠΕ & ΤΕ (που εκτελούν εποπτεία δρόμων, έργων κλπ) και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, μειώνεται ο χρόνος της εβδομαδιαίας απασχόλησής τους σε τριανταπέντε (35) ώρες - μία (1) ώρα ημερησίως - χωρίς μεταβολή των αποδοχών και του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεών τους από την αιτία αυτή και χορηγείται δύο (2) ημερών επιπλέον κανονική άδεια τον χρόνο.

Ο καθορισμός των δικαιούχων υπαλλήλων γίνεται με απόφαση Συντονιστή, μετά από εισήγηση των Διευθυντών των συγκεκριμένων υπηρεσιών, και κοινοποιείται στους Συλλόγους - Μέλη της ΟΣΕΑΔΕ.

Στους εργαζόμενους που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία περιστασιακά η μείωση των ωρών εργασίας θα γίνεται κατ’ αναλογία.

2. Στους υπαλλήλους όλων των κλάδων και κατηγοριών, οι οποίοι
α) απασχολούνται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση μπροστά σε οθόνες οπτικής καταγραφής χορηγείται διάλειμμα είκοσι (20) λεπτών επιπλέον του προβλεπόμενου στο άρθρο 4 του π.δ. 88/1999 (Α' 94). Το διάλειμμα αυτό δεν επιτρέπεται να χορηγείται συνεχόμενα με την έναρξη ή τη λήξη της ημερήσιας εργασίας.
β) Εφαρμόζεται και επεκτείνεται η νομοθεσία για όλους τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σχετικά με την χορήγηση αιμοδοτικών αδειών και η δυνατότητα δύο (2) επιπλέον ημερών ανά αιμοδοσία των πρωτοβάθμιων συλλόγων με απόφαση που θα εκδίδεται από τον Συντονιστή.
γ)  Οι υπάλληλοι δικαιούνται, για σοβαρούς λόγους, ολιγόωρη άδεια απουσίας από την εργασία τους και μέχρι οχτώ (8) ώρες  ανά μήνα.
δ) Οι υπάλληλοι που είναι γονείς τέκνων της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης δικαιούνται επιπρόσθετων διευκολύνσεων ωραρίου, σε περίπτωση που το ωράριο της σχολικής μονάδας του τόπου κατοικίας τους ( συνυπολογισμένου του χρόνου μετακίνησης από  - προς τη σχολική μονάδα) δεν καλύπτει το πλήρες ωράριο εργασίας των γονέων.
ε) Για την χορήγηση της άδειας ασθενείας τέκνου (άρθρο 31 ν. 4440/2016 ΦΕΚ Α’ 224) έως την ηλικία περάτωσης της  Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, αρκεί η υπ. δήλωση του γονέα.
    Άρθρο 20
           ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ,ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ- ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καθιέρωση πρόσθετων κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής - με επέκταση της εφαρμογής τους και για τους ήδη υπηρετούντες - υπαλλήλους στις νησιωτικές και στις προβληματικές και παραμεθόριες περιοχές. Τα κίνητρα αυτά είναι:
α) Αύξηση των αφορολογήτων ορίων
β) Πρόσθετη επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων για ανέγερση καθώς και για αγορά πρώτης κατοικίας. Δάνεια από το ΤΠΔ.
γ) Χορήγηση πλασματικής προϋπηρεσίας .
δ) Χορήγηση πρόσθετων μορίων σε περίπτωση συμμετοχής στην κινητικότητα.
ε) Κάλυψη / επιδότηση  κόστους μεταφοράς οικοσκευής αμέσως (μετά από τυχόν μετακίνηση), χωρίς την προϋπόθεση παρέλευσης ελάχιστου χρόνου αλλά με δέσμευση παραμονής.








            ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ - ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Ισχύς-Διάρκεια

Α) Η ισχύς της παρούσας Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.), αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.2738/1999, όπως ισχύει, είναι Αορίστου Χρόνου και θα καταχωρηθεί στο Γενικό Μητρώο.
Β) Η ισχύς της παρούσας Ειδικής Συλλογικής Συμφωνίας , όπως ισχύει, είναι (3) τριών ετών και θα καταχωρηθεί στο Γενικό Μητρώο.


Με απόφαση του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ, εκπρόσωποι μας για την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων ορίζονται οι:

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, Πρόεδρος και ΜΑΥΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΑΔΕ και τα μέλη του ΔΣ  ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ και ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ.
Με απόφαση του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ, εκπρόσωποι μας για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης και της Συλλογικής Συμφωνίας ορίζονται οι: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, Πρόεδρος και ΜΑΥΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Γενικός Γραμματέας της ΟΣΕΑΔΕ:

Στις συναντήσεις θα παρίσταται και θα μας εκπροσωπεί και ο νομικός μας σύμβουλος
κ. Τσακίρης Κωνσταντίνος.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες.


                                                                                         Αθήνα     19-3-2019


                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                        ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ                   ΜΑΥΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ