Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Άμεση Διόρθωση του Κωδικού Ασφάλισης
για την κατοχύρωση της προβλεπόμενης προϋπηρεσίας
και για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος δασεργάτη

Σας ενημερώνουμε, ότι στην Ομοσπονδία, ενημερωθήκαμε από εργαζόμενους δασεργάτες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία, που υλοποιούν οι δασικές υπηρεσίες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, και ειδικά για όσους  προσλήφθηκαν με την ειδικότητα «Ειδικός Δασικής Προστασίας», για λάθος εφαρμογή στον Κωδικό Ασφάλισης.
Υπάρχουν Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που δηλώνουν επί παραδείγματι ακόμα τον Κωδικό Ειδικότητας   915210 ( Θυρωροί, φύλακες και ασκούντες συναφή επαγγέλματα), που δεν έχει καμία συνάφεια με το αντικείμενο απασχόλησης όπως προβλέπεται τόσο από το 170381/3292/07-06-2018 έγγραφο του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (επιστασία συνεργείων καθαρισμού και υλοποίησης μελετών αντιπυρικής προστασίας), όσο και από τα επαγγελματικά δικαιώματα όπως αυτά αναφέρονται στο  Π.Δ 344/2001 φεκ 232/Α΄/11-10-2001. Ο μοναδικός Κωδικός Ειδικότητας που αντιστοιχεί με το αντικείμενο απασχόλησης των προσληφθέντων ως Ειδικοί Δασικής Προστασίας είναι ο 651120.
Ζητάμε την άμεση διόρθωση όλων των Α.Π.Δ και αναδρομικά, που υποβλήθηκαν στον ΕΦΚΑ με λάθος Κωδικό Ειδικότητας και αφορούν ίδιες η αντίστοιχες περιπτώσεις και να δηλωθεί εφεξής ο ορθός κωδικός  651120. Σε περίπτωση δε, που δεν έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα η όλη διαδικασία της αλλαγής του κωδικού, να προβλεφτεί η δυνατότητα αίτησης για το επίδομα δασεργάτη και μετά την καταληκτική ημερομηνία, η οποία είναι στις 2 Δεκεμβρίου 2019.