Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ TO ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Πάτρας,
Μια νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται προ των πυλών χωρίς να έχουν ρωτηθεί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Εδώ και πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις φροντίζουν να αδειάζουν τα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή στην ουσία κλέβουν τα χρήματα των εργαζομένων (βλ. το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, δάνεια σε επιχειρηματίες, κούρεμα των αποθεματικών, κτλ). Επιπλέον, με τον έναν νόμο πίσω από τον άλλο έχουν επιφέρει μείωση στις συντάξεις, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αδυναμία θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για μεγάλο τμήμα των εργαζομένων.
Ο νέος νόμος του Υπουργείου Εργασίας δεν προσανατολίζεται στην ανατροπή των παραπάνω. Αντιθέτως, πατάει στον νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και όλους τους προηγούμενους αντι-ασφαλιστικούς νόμους, κυρίως διατηρώντας τη διάκριση σε εθνική και ανταποδοτική σύνταξη, τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης και τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης.
Αυτές οι βασικές κατευθύνσεις καλύπτονται πίσω από την υποτιθέμενη αύξηση στο μισθό των μισθωτών που όμως προέρχεται από τη μείωση των εισφορών, δηλαδή, από την περαιτέρω χειροτέρευση των εισροών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Μόνο η δική μας αποφασιστική στάση και διεκδίκηση μπορεί να επιφέρει αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, μισθωτούς και επαγγελματίες, τους ανέργους και της άνεργες της πόλης, σε εκδήλωση-ενημέρωση για το νέο ασφαλιστικό.
Να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε, να διεκδικήσουμε!
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, στο Εργατικό Κέντρο στις 18:30.

Ομιλητές:
  • Ευάγγελος Κουμαριανός (νομικός, ερευνητής Πάντειο Πανεπιστήμιο).
  • Αντώνης Κουρούκλης (Πρόεδρος  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Προσωπικού Οργανισμών  Κοινωνικης  Πολιτικης)
Σύντομες τοποθετήσεις από:
  • Βέτα Πανουτσάκου (Πρόεδρο Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας)
  • Γαβριήλ Ιωαννίδη (Πρόεδρο Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας)
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα σωματεία:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΑΧΑΪΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΕΜΔΥΔΑΣ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ