Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται από την κυβέρνηση.
Το νέο νομοσχέδιο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου αλλά στηρίζεται στη λογική του: διατηρεί το διαχωρισμό της σύνταξης σε εθνική (επίδομα πρόνοιας) την οποία εγγυάται το κράτος και σε ανταποδοτική με χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης της οποίας τη χρηματοδότηση δεν εγγυάται το κράτος, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης· οι περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου διατηρούνται με την εξαίρεση όσων έχουν πάνω από τριάντα χρόνια σύνταξης και οι οποίοι δεν είναι σίγουρο ότι θα δουν αυξήσεις λόγω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς· με βάση τις μελέτες της ίδιας της κυβέρνησης η συνταξιοδοτική δαπάνη θα μειώνεται τα επόμενα χρόνια και ήδη στον προϋπολογισμό 2020 που ψηφίστηκε διατίθενται 200 εκ. ευρώ λιγότερα.
Η ουσία είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, δημιουργούν ένα ασφαλιστικό σύστημα κομμένο-ραμμένο στις ανάγκες της μνημονιακής εποχής: οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν για να πληρώνονται οι δανειστές, τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει να τσακιστούν για να μπορέσει να αυξηθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Η ανατροπές στο ασφαλιστικό μας αφορούν όλους. Όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά κυρίως εμάς τους εργαζόμενους και τα παιδιά μας, οι οποίοι θα δουλεύουμε περισσότερο και θα λαμβάνουμε όλο και λιγότερα σε μισθό, υγειονομική και ασφαλιστική κάλυψη.
Γι’ αυτό πρέπει να αντιδράσουμε τώρα.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των σωματείων και στο κάλεσμα σωματείων του Δημοσίου ενάντια στο νόμο Βρούτση.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΒΡΟΥΤΣΗ

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας,
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας,
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας,
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.)
Η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Ελλάδας,

Χαιρετίζουμε τη μαζική απεργιακή κινητοποίηση της 18ης Φλεβάρη ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο αγώνας για το δικαίωμα στην ασφάλιση, την εργασία και τα κοινωνικά αγαθά απαιτεί Μέτωπο αγώνα και δράσης.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Βρούτση με συγκέντρωση-συλλαλητήριο την Πέμπτη 27/02 στις 18:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Να μην ψηφιστεί ο νόμος - λαιμητόμος
Να σταματήσει το έγκλημα διαρκείας ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση