Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ - ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΔΜΘ Ι. ΣΑΒΒΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Ι. Σάββας, έχοντας την πλήρη πολιτική και διοικητική κάλυψη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ (όπως και της προηγούμενης που τον “διόρισε”), και φυσικά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ, συνεχίζει με τον ίδιο απαράδεκτο αυταρχικό, ανήθικο και αυθαίρετο τρόπο «διοίκησης», την ηθική, συνδικαλιστική και φυσική τελικά εξόντωση συναδέλφων, στην προσπάθεια του να διαμορφώσει, έναν μηχανισμό υποταγμένων και τρομοκρατημένων υπάλληλων.

Νέος του στόχος, ο συνάδελφος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος. Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και μετά την καταγγελία του Συλλόγου της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, για τον Συντονιστή που δεν εξέδωσε την προβλεπόμενη από τις ΠΝΠ απόφαση, με την οποία θα εξασφαλιζόταν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας στις υπηρεσίες της ΑΔΜΘ, εντελώς αιφνιδιαστικά και αναιτιολόγητα επικαλούμενος αόριστες «υπηρεσιακές ανάγκες» μετέθεσε τον συνάδελφο, από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης στο τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου.

Μπροστά στην συνήθη πρακτική της συνδικαλιστικής και προσωπικής απομόνωσης και εξόντωσης όσων αντιδρούν, δεν διστάζει για πολλοστή φορά να διώξει συναδέλφους, αλλά και να αποδυναμώσει υπηρεσίες. Ας μας εξηγήσει ο συντονιστής, η κυβέρνηση και ο Υπουργός που τον καλύπτουν, πώς γίνεται να επικαλείται την «καλή διοικητική λειτουργία» και την «κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών» όταν μεταθέτει τον συνάδελφο, καταπατώντας τόσο τον υπαλληλικό όσο και τον συνδικαλιστικό νόμο ?

Επίσης, αναπάντητο ερώτημα είναι και το πώς προκύπτει η καλή διοικητική λειτουργία, όταν μεταθέτει υπάλληλο με ειδικότητα Τοπογράφου Μηχανικού από υπηρεσία που υπηρετεί 17 χρόνια πάνω στο γνωστικό αντικείμενο του, εκ των οποίων τα 12 ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών και τον τοποθετεί σε τμήμα παντελώς άσχετο με την ειδικότητα και την εργασιακή του εμπειρία.

Προφανώς και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι η μετάθεση αυτή έρχεται αμέσως μετά την καταγγελία του Συλλόγου των εργαζομένων, που είναι αντιπρόεδρος ο συνάδελφος, κατά του συντονιστή για τις ενέργειες που δεν έκανε, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων. Ο συντονιστής όμως, που έχει συνηθίσει στη συναλλαγή και τον συμβιβασμό από το έτερο Προεδρείο του συλλόγου Κεντρικής Μακεδονίας που υπάρχει στην ΑΔΜΘ, δεν θέλει φωνές που διεκδικούν και αντιδρούν, αφού του χαλάνε την επιδιωκόμενη “σιγή νεκροταφείου” από όσους δεν υποτάσσονται.

Η εκδικητική αυτή μετάθεση του συναδέλφου, που αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη, ήρθε ως συνέχεια της έγκλησης, από τον συντονιστή προς τα αιρετά μέλη, που υπηρετούν στην ΑΔΜΘ, του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας να απολογηθούν, γιατί τόλμησαν να καταγγείλουν τις επικίνδυνες για την ζωή και την δημόσια υγεία πρακτικές, που αποφάσισε από μόνος του να μην εφαρμόσει και δημιούργησε χάος και επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς, στη λειτουργία των περισσότερων υπηρεσιών της ΑΔΜΘ στην περίοδο του κορωνοϊού.

Ο συντονιστής της ΑΔΜΘ Ι. Σάββας, αριστοτεχνικά αλλάζοντας πλευρά, με την εναλλαγή των κυβερνήσεων, πιστεύει ότι θα καταφέρει να τρομοκρατήσει και να επιβάλλει κλίμα φόβου στους εργαζόμενους. Πλανώνται πλάνην οικτράν, αυτός και οι κυβερνήσεις που τον κάλυπταν και τον καλύπτουν. Το έργο τους καλοπαιγμένο αλλά χιλιοπαιγμένο.

Καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά, τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση που τον διόρισε, όσο και τη σημερινή της ΝΔ που τον καλύπτει πολιτικά, ενθαρρύνοντάς τον έτσι, να συνεχίζει τις ενέργειες φίμωσης και εκφοβισμού των συναδέλφων.

Απαιτούμε ο Υπουργός Εσωτερικών, να ανακαλέσει τώρα όλες τις αποφάσεις του πολιτικά και διοικητικά ανεκδιήγητου, απαράδεκτου και επικίνδυνου πολιτικού του υπαλλήλου και να σταματήσει τις πολιτικές διώξεις που εφαρμόζει στην ΑΔΜΘ.

Το εργασιακό περιβάλλον γαλέρας που με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιβάλλει ο συντονιστής, δεν θα περάσει. Δεν θα ανεχτούμε την συνέχιση, αυτής της πολιτικής τρομοκρατίας και δηλώνουμε ότι θα απαντήσουμε δυναμικά.