Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ!
             Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!

Την ώρα που τα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων» ξεφουσκώνουν,  την ώρα που παίζεται το θεατρικό έργο « η κυβέρνηση αντιστέκεται και η ΤΡΟΙΚΑ πιέζει», συγκυβέρνηση και Ευρωπαϊκή  Ένωση  ισοπεδώνουν  όποιο δικαίωμα έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Σε τέτοια ανάπτυξη και ανάκαμψη αναφέρονται ! Εκεί οδηγούν τα παζάρια με το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου !  Οι αλλαγές που ετοιμάζουν αφορούν όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους.

·       Προωθούν νέα μείωση μισθών στον Δημόσιο τομέα, τη στιγμή που ως σήμερα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει έως και πάνω από 5 μισθούς τον χρόνο.
·       Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Μαγειρεύοντας τους συντελεστές αναπλήρωσης τις οδηγούν μεθοδικά στα όρια των 200 και 300 ευρώ! Συζητούν και στοχεύουν στην προσαρμογή των συντάξεων στα όρια του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» δηλαδή σε ένα μέτρο – απάτη της ΕΕ που είναι φτιαγμένο μόνο και μόνο για να ρίχνει συνολικά προς τα κάτω τους μισθούς και τις συντάξεις.
·       Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους. Θίγει κυρίως παλιούς ασφαλισμένους που μπορεί να είχαν μπει στην παραγωγή ακόμα και από την δεκαετία του '70 αλλά είτε τους λείπει ο αναγκαίος αριθμός ενσήμων είτε το όριο ηλικίας. Σε αυτές τις ομάδες περιλαμβάνονται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι που ασφαλίζονται στα ΒΑΕ, ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25ετία και μεταβατικά όρια ηλικίας πριν το 62ο έτος.
·       Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα! Δηλαδή ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που σήμερα η ανεργία τους θερίζει, που εργάζονται με 2ωρα και 3ωρα και σε προγράμματα απασχόλησης, η σύνταξη με τη μορφή που γνωρίζουμε ως σήμερα δε θα υπάρχει.
·       Τσακίζουν το ΕΚΑΣ που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Μειώνουν τα προνοιακά επιδόματα.
·       Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζόμενων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών!
·       Αυξάνουν τον ΦΠΑ στα νησιά και σε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των τιμών, πλήττοντας κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα!

Δεν τους αρκούν όσα έχουν αρπάξει!  Νομοθετούν συνεχώς μέτρα που  απαλλάσσουν το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία από τις ευθύνες τους στο ασφαλιστικό. Θέλουν η σύνταξη και η υγεία να εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές μας ώστε να απαλλαγούν σταδιακά από τις ευθύνες τους.


Επιδιώκουν να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του καθένα, να γίνουμε πελάτες των εμπόρων  “υγείας” και των  ασφαλιστικών εταιρειών, στο έλεος της κερδοφορίας τους.

Η ΟΣΕΑΔΕ καλεί όλα τα σωματεία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, να ενημερώσουν άμεσα όλους τους συναδέλφους για τα μέτρα πού έρχονται. Να προχωρήσουμε συντεταγμένα μαζί με όλους τους εργαζόμενους,  τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, στον αγώνα για την ανατροπή των σχεδιασμών   κυβέρνησης, της Ευρωπαίκής Ένωσης και των επιχειρηματικών ομίλων.

·       Να  μην  επιτρέψουμε  να  γκρεμίσουν  το  όποιο  ασφαλιστικό  δικαίωμα απέμεινε.
·       Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
·       Να  μην επιτρέψουμε την απαλλαγή των επιχειρήσεων και του κράτους από τις ασφαλιστικές  εισφορές.
·       Να μην επιτρέψουμε άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι ως σήμερα αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.

Να αγωνιστούμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα  που  θα  προστατεύει  τον  εργαζόμενο,  θα  του  εξασφαλίζει αξιοπρεπή  και  ποιοτική  ζωή  μετά  τον  εργασιακό  βίο,  θα  του  προσφέρει  δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Να προετοιμαστούμε και να οργανώσουμε άμεσα νέα απεργιακή μάχη!

 Η ΟΣΕΑΔΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία  μέλη της αλλά και όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να συμμετέχουν στα ταξικά συλλαλητήρια την Κυριακή  7 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις!
Στην Αθήνα, στις 5.30μμ στην Ομόνοια.


                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ