Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ. Κάτω η νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη πλάτη  της  αντιπολίτευσης  Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ , φέρνει νέα μέτρα φωτιά που αποτελούν το προαπαιτούμενο που θέτει η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε , για να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη με τις Ελληνικές Αρχές και για να αρχίσει να γράφεται το 3ο Μνημόνιο.
Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης εμπλουτίζεται με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα , που είχαν απομείνει στο τραπέζι τα προηγούμενα χρόνια. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια , φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και της ελληνικής κοινωνίας. Με το νέο μνημόνιο η συγκυβέρνηση διάλεξε και ποιούς θέλει ως συμμάχους για να στηρίξουν τα μέτρα της.Aυτοί λοιπόν δεν είναι   άλλοι, παρά οι ίδιοι που κατά σύμπτωση ήταν και σύμμαχοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι οι βιομήχανοι , οι τραπεζίτες , οι εφοπλιστές και γενικά το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι οι ίδιοι σύμμαχοι που κερδίζουν και με την ανάπτυξη και με την κρίση. Είναι οι ίδιοι που ελέγχοντας την οικονομική εξουσία κατευθύνουν και επιβάλλουν κατά το δοκούν και τις πολιτικές εξελίξεις ,ανεξάρτητα και σε πλήρη αντίθεση με την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση και προδίδει ανερυθρίαστα τις ελπίδες και την εμπιστοσύνη που τις δόθηκε τόσο απλόχερα, πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη» . Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης είναι οριζόντια και ζημιώνουν μόνο τους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους  , τους άνεργους και τους μικρούς αγρότες.
Το νέο μνημόνιο φέρνει απολύσεις στο Δημόσιο, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξάνουν υποχρεωτικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 , αυξάνουν τα πρόστιμα για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ,  ενώ στον αέρα θα βρίσκονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοι που επαναπροσλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα ( ν. 4325/2015 ).
Φέρνουν απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης των δημοσίων υπαλλήλων !!!!!!!
Θέλουν να φιμώσουν κάθε γνήσια φωνή που μάχεται και διεκδικεί. Μας θέλουν δούλους στον 21ο αιώνα!!!!

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί η έδρα του ΤΑΙΠΕΔ που έχει την ευθύνη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν πήγε στις Βρυξέλες. Από τα 50 δισ. ευρώ. που έχουν στόχο να πιάσουν από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας  , τα 25 προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των Ιδιωτικών Τραπεζών, τα 12,5 δισ. για την αποπληρωμή του χρέους  και τα υπόλοιπα 12,5 δισ. δώρο στους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους  για να κάνουν δήθεν επενδύσεις !!!! 
Η συγκυβέρνηση ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων θέλει να περάσει όλα τα μέτρα φωτιά από τη βουλή με διαδικασίες fast- track .
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ !!  Να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς ! Να δώσουν απάντηση οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.  Μας θέλουν μισοάνεργους – μισοεργαζόμενους , να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί , χωρίς συλλογικές συμβάσεις , με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη . Μας θέλουν γονατιστούς   , διασπασμένους , φοβισμένους  , αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η Ε.Ε , η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.
Αρκετά πληρώσαμε για την κρίση τους . Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι . Δικό τους είναι το χρέος αυτοί να το ξεπληρώσουν.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. Κόντρα στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία , διεκδικούμε :
Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Κανείς εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό !
Αναπλήρωση των απωλειών της τελευταίας 5ετίας.
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων , αποκατάσταση των ΣΣΕ.
Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Καθολική δημόσια δωρεάν Παιδεία – Υγεία -  Πρόνοια.
Δουλειά , βασικά αγαθά και ανθρώπινη ζωή για το λαό και όχι μνημόνια διαρκείας !

Να μην περάσει ο συμβιβασμός και η ηττοπάθεια !  Η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης , πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων , των ανέργων , των νέων στα σωματεία , στα συνδικάτα στις μαζικές οργανώσεις . Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς ! Κανένας μόνος του. Να ξεπεράσουμε το φόβο της σύγκρουσης, βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ