Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΤην Παρασκευή 04/09 στις 11:00 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας τριμερής συνάντηση, στο πλαίσιο συνέχισης του αγώνα που δίνει εδώ και δύο μήνες το σωματείο μας  για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου και μέλους του Δ.Σ. από το φροντιστήριο «ΕΠΙΛΟΓΗ». 
Η συνάντηση είχε θετική έκβαση, καθώς από την πλευρά της εργοδοσίας του φροντιστηρίου υπήρξε δέσμευση για την επαναπρόσληψη της συναδέλφου και διαβεβαίωση για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης.
Σε μια περίοδο που χτυπιούνται τα εργατικά δικαιώματα, ως αποτέλεσμα της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από την πρόσφατη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο συλλογικός αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία μας και η ταξική αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.
Το σωματείο μας θα συνεχίσει να δίνει αταλάντευτα τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.
Καμία άλλη αυταπάτη, ανοχή, παραίτηση.
Να μπούμε όλοι στον αγώνα!
Διεκδικούμε να υπογραφούν συμβάσεις στο πνεύμα της Σ.Σ.Ε. που υπήρχε στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και όχι το αίσχος των ατομικών συμβάσεων με απαράδεκτους και παράνομους όρους.
Πιο συγκεκριμένα
 Κατώτερο μεικτό ωρομίσθιο στα 13,36 Ευρώ, κατώτερο μισθό για 18 ώρες εβδομαδιαίως στα Κ.Ξ.Γ. στα 1015,36 Ευρώ και για 21 ώρες στα ΦΜΕ στα 1175,08 Ευρώ γα τους εκπαιδευτικούς σε αυτά. 5% προσαύξηση για κάθε τριετία, 8% και 12% για τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών αντίστοιχα. Κατοχύρωση επιδομάτων γάμου και τέκνων, όλων των αργιών.