Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ



      Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
                 Σήμερα  που ο ορυμαγδός των μέτρων δεν έχει τελειωμό για τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό λαό, η συγκυβέρνηση έρχεται ξανά, με την τακτική του κατεπείγοντος και με συνοπτικές διαδικασίες,  να περάσει το  Σαββατοκύριακο πρόσθετα μέτρα,  όπως αυτά του  “κόφτη” δαπανών μισθών και συντάξεων ,τα κόκκινα δάνεια και την αύξηση του ΦΠΑ που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή μας.
                 Πριν δέκα μέρες, ο νόμος λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό, ψηφίστηκε, με την παρελκυστική στρατηγική της Κυβέρνησης (και πάλι) Σαββατοκύριακο του “Θωμά”, για να μην εκδηλωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, στον μέγιστο βαθμό που θα μπορούσε, απέναντι στα βάρβαρα μέτρα.           
     Ο καβγάς μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται για το θεαθήναι.  Καυγαδίζουν, για το ποιος μπορεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να οδηγήσει στην ανάκαμψη την οικονομία, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων διατηρώντας χαμηλά τους μισθούς και εκβιάζοντας επί της ουσίας τα εκατομμύρια των ανέργων ! Είτε με τους νέους  φόρους που επέλεξε η κυβέρνηση για πάρει το «ΟΚ» στην αξιολόγηση από το κουαρτέτο , είτε με την περικοπή των δημόσιων δαπανών που προτείνει η Ν.Δ (και αφού πρώτα ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο) τα βάρη   θα πέσουν για μια ακόμη φορά  στις πλάτες των εργαζομένων , των αυτοαπασχολούμενων  των  μικρών  αγροτών. Ως εργαζόμενοι πρέπει να απεγκλωβιστούμε από αυτά τα ψευτοδιλήμματα και να προτείνουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.  
     Μέσα σε αυτή την κατάσταση η λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχει βαλτώσει για τα καλά.

     -1. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, από τις 24/02/2016 δεν λειτουργούν γιατί απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Τόσο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη , όσο και από το Γραφείο του  Υπουργού Εσωτερικών  μας είχαν διαβεβαιώσει από 21/04/2016, ότι είναι θέμα ημερών να φέρουν τροπολογία στη βουλή, κάτι όμως που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα αιτήματα των συναδέλφων , μερικά των οποίων είναι επείγοντα και κρίσιμα  .
Απαιτούμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση της σύστασης και συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. 

     -2. Για το θέμα των αρμοδιοτήτων  των Διευθύνσεων Αγροτικών Υποθέσεων και την τύχη των εργαζομένων σε αυτές ,είναι πιθανόν με βάση την ενημέρωση που έχουμε, να ολοκληρώθηκε το πόρισμα της επιτροπής που έχει συστήσει ο κ. Αποστόλου, με κατεύθυνση να μεταφερθούν οι υπηρεσίες αυτές  στις αιρετές περιφέρειες. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για πιθανές βλαπτικές μεταβολές στην υπηρεσιακή τους κατάσταση.
                 Ζητήσαμε και ζητάμε την ενημέρωση από τα κυβερνητικά στελέχη και καταγγέλλουμε τη στάση τους, που αφορά την άρνησή τους να δεχθούν θεσμικά την Ομοσπονδία  μας, για άμεση πληροφόρηση  παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας..

    -3. Οι κρίσεις προϊσταμένων είναι ένα θέμα που αφορά πολλούς συναδέλφους .
      Η συνέχιση της ανάθεσης καθηκόντων προϊσταμένων από τους Ασκούντες χρέη Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με κριτήρια πολλές φορές υποκειμενικά κατά παρέκκλιση του Υπαλληλικού Κώδικα, μας βρίσκει αντίθετους.
      Οι κρίσεις των 7 Συντονιστών των ΑΔ που καθυστερούν υπερβολικά  με ευθύνη της συγκυβέρνησης , επηρεάζουν και τις κρίσεις των προϊσταμένων όλων των υφιστάμενων οργανικών μονάδων των Α.Δ.( Γενικοί Διευθυντές , Διευθυντές και Τμηματάρχες ).

Συνάδελφοι, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα, ότι στις  συναντήσεις της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους Υπουργούς, οι δηλώσεις και οι προθέσεις τους είναι άνευ σημασίας και το μόνο που κάνουν είναι να κερδίζουν χρόνο, ώστε να μην επιλύεται κανένα ουσιαστικό θέμα, ακόμα και όταν πολλά εξ αυτών δεν  έχουν δημοσιονομικό κόστος. Επίσης σε θέματα ενημερωτικού χαρακτήρα, οι Υπουργοί προτιμούν να παραμένουν γενικοί και αόριστοι, αποφεύγοντας να δεσμευτούν σε οτιδήποτε .Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι απολύτως σαφή για τα σχέδια τους.
  • Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε  συνέχεια για τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης ,ενάντια στα συμφέροντα της δικιάς μας τάξης.
  • Δεν θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός , με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!
  • Δεν θα ανεχτούμε τις συνθήκες τις σύγχρονης εξαθλίωσης.
  • Να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε για την κάλυψη των απωλειών που είχαμε σε μισθούς , συντάξεις ,κοινωνικές παροχές.
  • Καμία ανοχή ,καμία συναίνεση .ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ