Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ



Η ΟΣΕΑΔΕ χαιρετίζει  όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις,  που τη χρονιά που πέρασε βρέθηκαν με αποφασιστικότητα στους εργατικούς αγώνες, στους χώρους δουλειάς, στους αγώνες ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, στους κοινούς αγώνες με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Η επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή μας, φαίνεται ότι θα συνεχιστεί αμείωτα και τη νέα χρονιά καθώς μπροστά στη νέα αξιολόγηση και στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων προδιαγράφεται νέα πίεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και σχεδιάζεται χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.
Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα διαρκές κύμα λαϊκής εξαπάτησης με στόχο να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους στην αποδοχή της εξαθλίωσής τους, στα όρια των πλεονασμάτων και της ανταγωνιστικότητας. Η στόχευση  είναι να μάθουμε να ζούμε με τα ελάχιστα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με άθλιους μισθούς.
Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και γενικότερα, προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων. Αυτός ήταν ,είναι και θα είναι αν τους αφήσουμε, ο δρόμος των αφεντικών για να βγουν αλώβητοι από την κρίση, για να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία. Είναι καθήκον και ανάγκη να δυναμώσει η φωνή απέναντι στους μακελάρηδες των λαών, η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, η απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας των αφεντικών, της Χρυσής Αυγής.
Με όπλο το σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό, ταξικό συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής» η νέα χρονιά παρά την οξυμένη επίθεση που μα κληροδοτεί, θα πρέπει να μας βρει σε ετοιμότητα. Να προετοιμάσουμε από καλύτερες θέσεις την  δική μας απάντηση, να αντιπαραθέσουμε την ελπίδα των ταξικών αγώνων της αντεπίθεσης και της σύγκρουσης κόντρα στην «εθνική γραμμή» της υποταγής και της συναίνεσης στη στρατηγική του κεφαλαίου του πολιτικού προσωπικού και των μηχανισμών του, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που βρίσκεται ενταγμένος στο πλάι των αφεντικών.
Η πάλη για την αναπλήρωση των απωλειών για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, πρέπει να συνδυάζεται με τον αγώνα για άλλο δρόμο ανάπτυξης με αποδέσμευση από τις ενώσεις των ιμπεριαλιστών ΕΕ και ΝΑΤΟ με την εργατική τάξη και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.
Ένας όμως τέτοιος αγώνας απαιτεί σωματεία μαζικά, οργανωμένα, στους χώρους δουλειάς, αλληλεγγύη, συμμαχία και κοινός αγωνιστικός βηματισμός με την φτωχή αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους. Με ευχολόγια ποτέ δεν άλλαξαν τα πράγματα.
Με αισιοδοξία λοιπόν και αγωνιστική ετοιμότητα, η νέα χρονιά θα μας βρει ένα βήμα εμπρός, στο δρόμο της ανασύνταξης και της αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.
                                                                                             

 ΚΑΛΗ  ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ