Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

ANAKOΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠ.Δ. ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ)Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι,

       
Είδαμε, για ακόμα μια φόρα και νέα εγκύκλιο της Υπ. Δ. Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, με την οποία σε νέα καταληκτική ημερομηνία, ξανακαλεί τις Διευθύνσεις Διοίκησης, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων. Αυτό από μόνο του, αποδεικνύει πέρα των άλλων το δίκιο των εργαζομένων για την μέχρι τώρα στάση τους, με την συμμετοχή τους στην Απεργία-Αποχή και δικαιώνει τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Μπροστά στη μαζική αυτή συμμετοχή μας, στην Απεργία-Αποχή και την επιτυχία που προδιαγράφετε σε όλο το δημόσιο και στις ΑΔ, η κυβέρνηση αναγκάζεται να θέσει νέα καταληκτική ημερομηνία από την μία, για το πέρας της αξιολόγησης αλλά και να εκβιάσει από την άλλη. Μια αποχή που απορρέει από την ανάγκη μας να διαμαρτυρηθούμε για αυτή τη διαδικασία, το περιεχόμενο και τη λογική που ακολουθεί η κυβέρνηση και όχι την ουσιαστική καθεαυτή έννοια της Αξιολόγησης, όπως μάταια προσπαθεί να μας χρεώσει. Η Αξιολόγηση ήταν και θα παραμείνει ένα επιστημονικό εργαλείο διοίκησης, το ζήτημα είναι σε ποια κατεύθυνση και ποιους σκοπούς καλείται κάθε φορά  να εξυπηρετήσει και πώς καθορίζεται το περιεχόμενο της.
        Η προωθούμενη αξιολόγηση λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για επιστημονική και επαγγελματική στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι δημόσιες υπηρεσίες, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν και ζητάει  η κοινωνία. Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει για ακόμα μια φορά υπ’ όψη της, τις απόψεις την γνώμη και τις προτάσεις των εργαζομένων, θέλει απλά να χρησιμοποιήσει την αξιολόγηση ως ένα απενοχοποιημένο σύστημα, δημιουργώντας έναν μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας, μειώσεων μισθών, εκβιασμού και  πειθαναγκασμού  των εργαζομένων.

Η μαζική μας αποχή από την αξιολόγηση, εκτός από την παράταση, αυτή τη φορά οδηγεί την κυβέρνηση δια μέσω της υπουργού της και σε απειλές, δείχνοντας έτσι την ανασφάλεια της, και την άμεση και άνευ όρων υποταγή της, στις απαιτήσεις και την φιλοσοφία, των κατά κόσμ
oν, δανειστών ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ, καθώς οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο πρέπει να έχουν και ένα εξωτερικό φόβητρο (προαπαιτούμενα 3ης αξιολόγησης). Απειλές που έχουν να κάνουν με το σύστημα κινητικότητας και το σύστημα επιλογής προϊσταμένων την στιγμή που η ίδια η υπουργός πριν από λίγες μέρες με εγκύκλιο της εξαιρεί την αξιολόγηση σε πρώτη φάση από την επιλογή των προϊσταμένων….

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή τη διαδικασία της αξιολόγησης.   Αντί απειλών και μνημονιακής συνέπειας  που στόχο έχουν συρρικνωμένες δομές με λιγότερο μόνιμο προσωπικό να επιδείξει διαλλακτική στάση και δημοκρατικότητα ξεκινώντας από την αρχή συζήτηση για το περιεχόμενο ενός σύγχρονου δημόσιου για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και του Ελληνικού Λαού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε για την ουσιαστική αναβάθμιση της ΔΔ και των Υπηρεσιών μας, προκειμένου να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον. Η συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης  δεν αποβλέπει σε καμιά αναβάθμιση και υποστήριξη των υπαλλήλων, αντιθέτως μας στοχοποιεί ως τους κύριους υπεύθυνους και ταυτόχρονα υποτιμά την εργασιακή μας συνείδηση.

Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, με αγωνιστική αλληλεγγύη, χωρίς φόβο, δυνατοί για ένα καλύτερο δημόσιο, για υψηλές υπηρεσίες προς τους πολίτες, για μια κοινωνία χωρίς αυτοματισμούς και μισαλλοδοξίες.

                                 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ