Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ



Δεν πρόλαβε να στεγνώσει καλά καλά το μελάνι, του διορισμού των 7 Συντονιστών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας και ο χορός των αυθαιρεσιών, των μετακινήσεων-μεταθέσεων και των καθαιρέσεων υπαλλήλων και προϊσταμένων στις ΑΔ καλά κρατεί.
Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες κάποιοι Συντονιστές αποφάσισαν επιτέλους να μας δείξουν πως εννοούν οι ίδιοι και η κυβέρνηση που τους επέλεξε, την άσκηση δημόσιας διοίκησης, εκτός βέβαια και εάν δεν είναι ενήμερος ο Υπουργός Εσωτερικών.
Είναι τόσο πολυπληθείς οι καταγγελίες, σε τόσο μικρό διάστημα, που οι διορισμένοι Γενικοί Γραμματείς της πρότερης κατάστασης θα ωχριούσαν σήμερα με την θρασύτητα και την ματαιοδοξία της εξουσίας των νυν. Είναι πράγματι τραγική ειρωνεία μετά από δυόμιση χρόνια «αναμονής» του νέου θεσμού των Συντονιστών, που υποτίθεται ότι θα έφερνε έναν νέο αέρα, να βρισκόμαστε στο ίδιο ή και χειρότερο σημείο.
        Φαίνεται πως έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι την υποτιθέμενη «μεταρρύθμιση» της Δημόσιας Διοίκησης!!! Εμείς δεν θα γίνουμε συνένοχοι, με τις «αδιάβλητες» συνεντεύξεις, με τις αντικειμενικές αξιολογήσεις που βρίθουν υποκειμενικότητας, με την εθελοντική κινητικότητα που στο τέλος γίνεται υποχρεωτική για τον φόβο των απολύσεων και με τα νέα ηλεκτρονικά (sic!) οργανογράμματα των δομών που αποκλειστικό στόχο έχουν μόνο τις περαιτέρω περικοπές των δομών της δημόσιας διοίκησης.
        Είναι πλέον σαφές, ότι η κρατική μηχανή γίνεται πιο αντιδραστική και ελεγχόμενη, πιο αποτελεσματική και πειθήνια  με φοβισμένους εργαζόμενους που μόνο στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θα είναι ταγμένοι.


Συνάδελφισσες,φοι,

Σαν Ομοσπονδία είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους για να τους στηρίξουμε στις επιθέσεις που δέχονται με τις ραγδαίες υπηρεσιακές μεταβολές που ήδη άρχισαν.
·       Ζητάμε από τους Συντονιστές να σταματήσουν τώρα και να ανακαλέσουν όλες τις αυθαίρετες μεταθέσεις-μετακινήσεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές που έχουν κάνει.
·       Ζητάμε από την κυβέρνηση και τoυς  αρμόδιους να παρέμβουν άμεσα.