Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΣΕΑΔΕ ΜΕ ΕΑΠ ΚΑΙ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ



Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
          Αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ, την Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017 συναντήθηκε με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ( ΕΑΠ) και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης      ( ΕΦΚΑ ) , για το φλέγον ζήτημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης των δεδουλευμένων του προγράμματος Λαθροϋλοτομιών 2015,2016, από το Πράσινο Ταμείο.
 Σκοπός των επαφών αυτών,  η πληρέστερη πληροφόρηση και αποσαφήνιση, πλήθους ερωτημάτων που έχουν όλοι οι συνάδελφοι μετά την νέα εμπλοκή που προέκυψε από την μη εξόφληση των δεδουλευμένων.
           Στην συζήτηση που έγινε στην ΕΑΠ (στα γραφεία της Κάνιγγος 29) με τους αρμόδιους Διευθυντές και Προϊσταμένους , θέσαμε όλα τα ζητήματα που είχαν αναφερθεί στις ανακοινώσεις μας για την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ.Γ.Πατρίκιο στις 19-7-2017 και στις 13-10-2017 (από κοινού με το Πρωτοβάθμιο της Αττικής με τον Συντονιστή κ.Σπ.Κοκκινάκη).

            Αυτό που μας δήλωσαν ρητά και μας διαβεβαίωσαν επίσημα είναι ότι από την πλευρά της ΕΑΠ το μόνο που χρειάζονται είναι έναν ΑΜΕ (Αριθμό Μητρώου Εργοδότη) από το Πράσινο Ταμείο που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και μέσα σε μερικές ημέρες θα μπορούν να αποπληρώσουν. Επίσης σε όλες τις επίμονες ερωτήσεις που έγιναν από την πλευρά μας, ξεκαθαρίστηκε απόλυτα ότι από την πλευρά της ΕΑΠ, δεν υπάρχει κανένα άλλο ζήτημα σε εκκρεμότητα είτε τεχνικό είτε άλλο όπως φημολογήθηκε. Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ΑΜΕ της  κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ολοκλήρωση των διαδικασιών πληρωμής των υπαλλήλων της κάθε Α.Δ χωριστά.

 

Στην συνέχεια αφού ολοκληρώθηκε πολύ θετικά η πρώτη συζήτηση, ζητήσαμε από την ΕΑΠ να επικοινωνήσει με τον ΕΦΚΑ για να μπορέσουμε να δούμε τον  Διευθυντή Οικονομικών του ΕΦΚΑ και να μας εξηγήσει την διαδικασία έκδοσης ΑΜΕ και τι θα πρέπει να γίνει, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία και σε ποιους αρμόδιους θα πρέπει ακόμα να απευθυνθούμε.
Στην συνάντησή μας  στον ΕΦΚΑ (στα γραφεία της Αγ. Κωνσταντίνου 8) με τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών κ Ι. Κόρμπο  μας εξηγήθηκε  αναλυτικά,  σε πρώτη φάση η έννοια του ΑΜΕ  Εργοδότη και η υποχρεωτικότητα της Απογραφής, καθώς και η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο κομμάτι που αφορά τον Φορέα και τις κρατήσεις των συναδέλφων, τον ορισμό υπολόγου και την διαδικασία των ΑΠΔ, αναλόγως των ασφαλιστικών κατηγοριών.
          Με την  συνάντησή μας με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ασφάλισης του ΕΦΚΑ ( Σατωβριάνδου 18 )  επιβεβαιώσαμε τον τρόπο και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και πέρα προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα τεχνικά προβλήματα και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα όλοι οι υπάλληλοι των Α.Δ.
Μετά λοιπόν αυτόν τον κύκλο των συναντήσεων, θεωρήσαμε σκόπιμο ( με την παρότρυνση του ΕΦΚΑ ) να κάνουμε ως ΟΣΕΑΔΕ ερώτημα προς τον ΕΦΚΑ για να ξεκαθαρίσει ποιος είναι τελικά ο εργοδότης που οφείλει να δηλώσει τον ΑΜΕ στις καταστάσεις πληρωμής στην ΕΑΠ για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Από τα νέα δεδομένα που προέκυψαν,  θεωρούμε ότι όλη  την ευθύνη για την αδικαιολόγητη μέχρι τώρα  καθυστέρηση,  πρέπει να την αναλάβει το Πράσινο Ταμείο και το Υπουργείο που το εποπτεύει, που παρότι είχε επαρκή χρόνο και την αμέριστη βοήθεια από την πλευρά των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να βρει τις  λύσεις που απαιτούνται και ζητάμε να προχωρήσει τώρα στην δημιουργία ΑΜΕ στο Ταμείο και ότι άλλο χρειάζεται, ώστε να προβεί στην άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.

        Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

           Φαίνεται ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ούτε τους κόπους ούτε τις ανάγκες των χιλιάδων συναδέλφων μας και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα πίσω από δήθεν γραφειοκρατικά εμπόδια και ψεύτικα τεχνικά και τεχνητά προβλήματα.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η καθυστέρηση εντάσσεται σε σχεδιασμούς για συγκράτηση  δαπανών. Δεν γνωρίζουμε ακόμα, ποιος πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, αλλά  γνωρίζουμε ότι  σίγουρα δεν θα είναι οι εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες των ΑΔ, που έχουν ματώσει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια από τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται, που θα πληρώσουν το μάρμαρο.
          Εμείς σαν Ομοσπονδία έχουμε εξαντλήσει πλέον κάθε δυνατότητα εξεύρεσης διεξόδου και θα καλέσουμε, εφόσον δεν βρεθεί λύση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, σε κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και κλιμακούμενες δράσεις όλους τους συναδέλφους των Δασικών Υπηρεσιών.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ