Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΝ κ. Σ.ΦΑΜΕΛΛΟΣήμερα το μεσημέρι 20/11/2017, ημέρα Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας στις Δασικές υπηρεσίες, έγινε Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα και συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, με τον Αν.Υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο. Στην συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά μας, κυρίως τα ζητήματα των καθυστερήσεων της πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις Δασικές Υπηρεσίες των ΑΔ, των προγραμμάτων Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και Προστασίας Άγριας Πανίδας για τα έτη 2015, 2016 και 2017.
        Στην διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, ζητήσαμε και λάβαμε, την ρητή δέσμευση του Αν.Υπουργού για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του 2015 το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν την λήξη του έτους. Επίσης λάβαμε την διαβεβαίωση από τον αρμόδιο Αν.Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο, για τα έτη  2016-2017 και επόμενα, στο προσεχές νομοσχέδιο για την «Βιοποικιλότητα», για την μόνιμη και οριστική επίλυση των πληρωμών των προγραμμάτων (που είναι βασικό αίτημα μας), μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
        Οι αλλεπάλληλες θεσμικές ενέργειες και παρεμβάσεις της ΟΣΕΑΔΕ με έγγραφα ερωτήματα, συναντήσεις, ανακοινώσεις και υπομνήματα, από τον Δεκέμβριο του 2016 έως σήμερα, σε όλους τους αρμόδιους φορείς ( ΕΑΠ-Οικονομικές υπηρεσίες-Πράσινο Ταμείο-Υ.Π.ΕΝ-ΕΦΚΑ-Συντονιστές ),στην Βουλή  (με ερώτηση) και στα κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής), όπως και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η προκήρυξη της Απεργίας-Αποχής το 2017,οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο και η Στάση εργασίας φαίνεται ότι έπιασαν τόπο και φέρνουν  αποτελέσματα στην διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος μας για έγκαιρες και απρόσκοπτες πληρωμές.
        Εμείς σαν Ομοσπονδία θεωρούμε,  θετικές τις δεσμεύσεις του Υπουργού, κ. Σωκράτη Φάμελλου και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πήρε ο ίδιος, όπως ανέφερε, για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Όμως θα παραμείνουμε, εκ των πραγμάτων, συγκρατημένα αισιόδοξοι, διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις, ωσότου ολοκληρωθούν όλες οι πληρωμές, όλων των συναδέλφων και προχωρήσει αμέσως μετά και η νομοθετική ρύθμιση που προτείνεται.