Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

          Η ΟΣΕΑΔΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις να συμμετέχουν στην 24η Πανεργατική–Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017,στέλνοντας μήνυμα αντίστασης απέναντι στο καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Ο νέος προϋπολογισμός, ήδη από το προσχέδιο, μας δείχνει τις προθέσεις τους για το επόμενο διάστημα.
          H Διοικητική μεταρρύθμιση , που έρχεται με τον νέο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» μας επιφυλάσσει ως εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις πολλές εκπλήξεις και οι διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, από την μέχρι τώρα πείρα, προοιωνίζουν δυσμενείς εξελίξεις. Είναι η ώρα λοιπόν, να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιπαρατεθούν οι εργαζόμενοι,  κόντρα στην επιβολή όλου του αντεργατικού πλαισίου που επιχειρεί να σερβίρει η κυβέρνηση σαν κανονικότητα της νέας μετά-μνημονιακής εποχής. Είναι η ώρα τα ταξικά συνδικάτα να δείξουν την κατεύθυνση του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Οι τελευταίες αυταπάτες που υπήρχαν, εξατμίστηκαν από την σκληρή πραγματικότητα. Παραφωνία χαρακτηριστική, οι εκκολαπτόμενοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές που ψάχνουν να βρουν θετικά σημεία, μες τα αποκαΐδια της εφαρμοζόμενης πολιτικής….
Δεν μπορούμε να περιμένουμε σαν εργαζόμενοι τίποτα καλύτερο από αυτές τις πολιτικές που επιβάλλονται. Πολιτικές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του μεγάλου Κεφαλαίου και των Πολυεθνικών που κυριαρχούν στην οικονομία της αγιοποιημένης Αγοράς, έχοντας ταινία ευρωπαϊκής γνησιότητας. Και φυσικά και η περιβόητη Ανάπτυξη που παρουσιάζεται σαν το χελιδόνι  της άνοιξης ,ενώ στην πραγματικότητα για την πλειοψηφία του κόσμου μάλλον για κοράκι φτωχοποίησης θα προσομοιάζει.


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Κανένας αγώνας στην ιστορική εξέλιξη δεν πάει χαμένος και είμαστε βέβαιοι και αισιόδοξοι ότι οι προσπάθειες μας, μπορούν να οικοδομήσουν ένα διαφορετικό αύριο.

   Διεκδικούμε τώρα την ζωή μας, Διεκδικούμε  δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας:

·   Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. 8ωρη πενθήμερη εργασία  για όλους.
Να καταργηθεί με νόμο η ηλικιακή διαφοροποίηση των μισθών (586 και 511 ευρώ).
·   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στα λεγόμενα «παράλληλα» καθήκοντα και την διαρκή εντατικοποίηση.
·   «Ξεπάγωμα» των μισθολογικών μας κλιμακίων, κάλυψη των απωλειών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού. 
·   Πλήρης και απρόσκοπτη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας.
·   Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων.
·   Επαναφορά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, πλήρη σύνταξη στα 50 και στα 55 αντίστοιχα. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ΟΥ αιώνα.
·   Χρηματοδότηση και επιστροφή στα επικουρικά ταμεία όλων των ποσών που καταληστεύθηκαν.
·   Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·   Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα. Όλοι στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Κλείνουμε τις υπηρεσίες, κατεβαίνουμε στο δρόμο.