Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Προκύρηξη 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ ενόψει της αιφνίδιας ψήφισης των νέων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων  για την 3η  Αξιολόγηση, προκηρύσσει 24ωρη  Απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 για όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας.
        Η Ομοσπονδία μας ενώνει τις δυνάμεις της, με  Ομοσπονδίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα και με Εργατικά Κέντρα και κηρύσσει 24ωρη Απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, ημέρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει  στην Βουλή για ψήφιση το συγκεκριμένο, αντιδραστικό Πολυνομοσχέδιο.
         Μες τα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται ο περιορισμός και το χτύπημα της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, η ποινικοποίηση των αγώνων όσων αντιστέκονται στην εργασιακή ζούγκλα και στις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών κ.α.  Η επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων τα χρόνια των μνημονίων ήταν και είναι να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης και να βάλουν στο γύψο τον αγώνα των συνδικάτων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ήρθε για να κάνει τη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι. Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα πρέπει να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!

        Οι εργαζόμενοι θυμόμαστε ότι το απεργιακό δικαίωμα καταχτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες. Οι ταξικές ηγεσίες εκείνων των εποχών δεν «υποκλινόντουσαν» στις δυσκολίες και τις θυσίες, ούτε στους αρνητικούς συσχετισμούς που υπήρχαν τότε στο κίνημα. Έμπαιναν μπροστά, άνοιγαν δρόμο, έδιναν μάχες, μάχες με αμφίβολα πολλές φορές αποτελέσματα, για να φτάσουμε να μιλάμε εμείς σήμερα, για κατακτήσεις και δικαιώματα.
      Ξέρουμε ότι αυτό που τους φοβίζει είναι η συλλογική δράση, η συλλογική απόφαση να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα δικαιούμαστε για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Αυτό τους φοβίζει και παίρνουν τα μέτρα τους…
Γιατί  ξέρουν ότι όσο υπάρχει αδικία, όσο υπάρχει εκμετάλλευση, μπορεί να γίνει φωτιά η σπίθα που υπάρχει σήμερα στο κίνημα. Δεν θα τους περάσει όμως. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σκύψουμε το κεφάλι.
Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά. 

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

          Παλεύουμε:
       Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
       Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών-λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
       Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία , να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ.
       Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
       Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.


ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.