Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Με το νέο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, γίνεται ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους, ότι «ανάπτυξη» και εργασιακά δικαιώματα δεν μπορούν να βαδίζουν μαζί. Μια «ανάπτυξη» που προωθείται με κάθε κόστος και με καθολική καταπάτηση των εργασιακών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Μοναδικός στόχος η διευκόλυνση των επενδύσεων σε βάρος της κοινωνίας, των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και του δημοσίου ελέγχου.

Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, με το πλήρες τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας, είναι η αιχμή του δόρατος για την επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλος από το να δώσουν "γη και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Θυσία στον βωμό της μεγάλης κερδοφορίας γίνεται κάθε είδους δημόσιος έλεγχος, αφού ενδεικτικά στο νομοσχέδιο προβλέπεται:
·       Προνομιακή αδειοδότηση εξπρές, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα, υπό την άμεση απειλή των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων, που δεν θα εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
·       Ιδιωτικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών των επενδυτικών σχεδίων, με αποτέλεσμα να  ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος.
·       Δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.
  Για να επιτευχθούν απρόσκοπτα όλα τα παραπάνω, είναι απαραίτητο να θαφτεί κάθε φωνή που θα αντιδρά και θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στο ίδιο νομοσχέδιο για την ψευδεπίγραφη «ανάπτυξη», η κυβέρνηση βάζει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Για την διευκόλυνση των «αναπτυξιακών» σχεδίων τους και την εξυπηρέτηση των εργοδοτών, επιχειρείται από την κυβέρνηση  ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος
με το πλήρες φακέλωμα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και ο ενταφιασμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αφού προβλέπεται:
Ø  Η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία
Ø  Η ενίσχυση των  ελαστικών σχέσεων εργασίας στο δημόσιο και ο οριστικός ενταφιασμός των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την όποια επέκταση τους απαιτείται η “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.
Και για να μας κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι θέλει να ελέγχει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα, ανερυθρίαστα και πραξικοπηματικά, ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει όταν θέλει, καθώς και να ορίζει τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.
Ενωμένοι με τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, θα πρέπει να δώσουμε ενιαία απεργιακή, αγωνιστική απάντηση. Κόντρα στο διαφαινόμενο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- υπουργείου εργασίας- και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ, που επιχειρούν να περάσουν αυτά τα μέτρα, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις και με διασπαστικές ενέργειες, όπως καθημερινές αλλαγές της ημερομηνίας της απεργίας μόνο και μόνο για να υπονομεύσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Ο μόνος δρόμος σε όλα αυτά που επιχειρούνται σε βάρος της ζωής μας, είναι η συμμετοχή μας, μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά στην πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη.
Για την υπεράσπιση των κεκτημένων ελευθεριών μας
Για την διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής
Μαζική Συμμετοχή στην απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη!