Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00πμ ΩΣ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ αποφάσισε ομόφωνα στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, να συμμετέχει ενεργά και με ένα πλαίσιο κλιμάκωσης, στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα από την ΑΔΕΔΥ, από δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, προκηρύσσοντας Στάση Εργασίας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 11:00 ως την λήξη του ωραρίου, απέναντι στην νέα επίθεση της κυβέρνησης που ετοιμάζεται να βάλει στον γύψο την συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Συμμετέχουμε όλοι στην 4ωρη Στάση Εργασίας και σε όλες τις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (Διοικητήρια Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Υπουργεία, κ.α) που οργανώνονται σε αυτή την φάση. Στην Αθήνα στις 11:00 πμ στον πεζόδρομο της Κοραή στα Προπύλαια (Μετρό Πανεπιστήμιο).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Γνωρίζουμε καλά, ότι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν δόθηκαν ποτέ ως δώρο από κανέναν εργοδότη και από καμία κυβέρνηση. Καταχτήθηκαν από τους εργαζόμενους με αγώνες και μεγάλες θυσίες, σε σύγκρουση πάντα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που μόνιμα παίρνει μέτρα, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση φτηνής εργατικής δύναμης και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του.

Ξέρουμε ότι η «ανάπτυξη» της μεταμνημονιακής εποχής, που ευαγγελίζονται απαιτεί «σιγή ιχθύος» και δεν χωράει ακόμα κι τις ελάχιστες κατακτήσεις των εργαζομένων που έχουν απομείνει.

Καλούμε τα Δ.Σ. όλων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων :

  • Να προχωρήσουν άμεσα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις όλων των συναδέλφων και να κουβεντιάσουν τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν και την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.
  • Να απευθύνουν κάλεσμα σε κατά τόπους συγκεντρώσεις-παραστάσεις διαμαρτυρίας για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019
Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, με το πλήρες τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας, είναι η αιχμή του δόρατος για την επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλος, από το να δοθεί "γη και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Για την υπεράσπιση των κεκτημένων ελευθεριών μας

Για την διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής

Μαζική Συμμετοχή στην Στάση Εργασίας

την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019