Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ 2017 & 2018


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται όλο το προηγούμενο διάστημα σε σειρά επαφών (συναντήσεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών) με τα στελέχη του Πράσινου Ταμείου, με σκοπό την πληρέστερη πληροφόρηση και αποσαφήνιση για το φλέγον ζήτημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης των δεδουλευμένων του προγράμματος Λαθροϋλοτομιών 2017 & 2018 των συναδέλφων μας στις δασικές υπηρεσίες.
Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 ο Πρόεδρος της ΟΣΕΑΔΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δ/ντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πράσινου Ταμείου κ. Πρωτόπαππα, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πληρωμή των έξι Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (Αιγαίου, Αττικής, Κρήτης, Δυτ. Ελλάδας-Πελοποννήσου & Ι. Νήσων, Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας) και έχουν αποσταλεί οι σχετικές πιστώσεις στις αρμόδιες δ/νσεις Οικονομικού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να πληρωθούν οι συνάδελφοι.  
Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η επίσημη ενημέρωση που είχαμε, είναι ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν ήταν δυνατόν να εξεταστούν και να ελεγχθούν στην  τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., πριν παραιτηθεί λόγω των εθνικών εκλογών.
Η επίλυση του προβλήματος για τους συναδέλφους στην Α.Δ. Μακεδονίας -Θράκης ,προϋποθέτει την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοσίευσης στο ΦΕΚ και των αρμοδιοτήτων του νέου ΔΣ (ήδη δημοσιεύτηκε η συγκρότησή του) και στην συνέχεια την εισαγωγή του θέματος στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου.
Η Ομοσπονδία μας δεσμεύεται να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με την πληρωμή των συναδέλφων στις δασικές υπηρεσίες της Α.Δ. Μακεδονίας –Θράκης, ώστε να αποκλείσουμε κάθε περίπτωση πιθανής παραγραφής των δεδουλευμένων.
Θα είμαστε σε επαφή και επικοινωνία διαρκώς ώστε να σας ενημερώνουμε έγκυρα και υπεύθυνα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.