Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ρίχνοντας μια ματιά στα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας σας, θα δείτε ότι ένα μεγάλο μέρος του μισθού μας είναι κρατήσεις για διάφορα ταμεία κύριας ή επικουρικής ασφάλισης (ΙΚΑ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ, ΤΕΑΔΥ, ΤΣΜΕΔΕ ΕΠΙΚ. ΑΣΦ.)  κτλ. Αυτά τα χρήματα, μέρος του μισθού μας που παρακρατεί το κράτος, έχουν βάλει στο μάτι τα αφεντικά της χώρας και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τους κάνει το χατήρι. Και το ίδιο συμβαίνει για τις εισφορές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Με πρώτο σταθμό την επικουρική ασφάλιση, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι οι εισφορές των νεοεισερχόμενων εργαζομένων, αντί να στηρίζουν τη σύνταξη των πατεράδων και παππούδων μας  θα μπαίνουν σε ατομικούς λογαριασμούς και θα τσογάρονται στο χρηματιστήριο για να αποδοθούν ως μηνιαία σύνταξη, όταν οι νεοεισερχόμενοι εργαζόμενοι φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης.
Προσεχτική ανάγνωση της παραπάνω πρότασης, αποκαλύπτει όλους τους κινδύνους που κρύβει για όλους μας.
·        Καθώς δεν θα εισέρχονται εισφορές στα δημόσια ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, οι σημερινοί συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται.
·        Οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, δηλ. εμείς, θα βρούμε εντελώς άδεια ταμεία.
·        Τα παιδιά μας θα γίνουν τα θύματα, οι εισφορές των οποίων θα χρηματοδοτήσουν τα κέρδη ασφαλιστικών εταιρειών, τραπεζών, επενδυτικών ταμείων, γενικά των απανταχού κερδοσκόπων καπιταλιστών. Αφού όλοι αυτοί θα μαζέψουν τις εισφορές των νέων εργαζομένων για 30 χρόνια, όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν συντάξεις θα δηλώσουν πτώχευση! (Και εσείς δεν θα κάνετε το ίδιο αν βρίσκονται αρκετά κορόιδα να σας εμπιστευτούν τα χρήματά σας για τόσα χρόνια;)
Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για όλους τους εργαζόμενους: Σκληρή δουλειά, με άθλιους όρους (χαμηλούς μισθούς, ελαστικές σχέσεις εργασίας, επισφαλή εργασία χωρίς δικαιώματα), όσο είμαστε νέοι και παραγωγικοί· φτώχεια και εξαθλίωση όταν θα γεράσουμε.
Έχουμε κάθε λόγο να αντιδράσουμε! Και πρέπει να το κάνουμε ΤΩΡΑ!
Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στις  18:00 στο Εργατικό Κέντρο Πατρών.

  •   Να μην περάσει καμιά αντι-ασφαλιστική διάταξη.
  •   Ενιαία, δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους με αποκλειστικά διμερή χρηματοδότηση από εργοδότες και κράτος. Ασφαλιστική κάλυψη και των ανέργων.
  •   Να επιστραφούν τα κλεμμένα των ταμείων.
  •   Αύξηση των μισθών και των συντάξεων. 7ωρο – 5θημερο με πλήρη δικαιώματα για όλους. Μόνιμη και σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων.
  •   Σύνταξη στα 65 για άνδρες, 60 για τις γυναίκες (55 για άνδρες και 50 για τις γυναίκες στα βαρέα και ανθυγιεινά).
  •  Εργατικός έλεγχος στα ασφαλιστικά ταμεία: αιρετοί και άμεσα ανακλητοί εκπρόσωποι στα Δ.Σ. με δικαίωμα βέτο, άνοιγμα όλων των οικονομικών βιβλίων των ταμείων και άρση κάθε απορρήτου για τις δοσοληψίες.