Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις Δ/ΝΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Οι 150 και πλέον συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οδηγούνται εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας, σε απόλυση τον επόμενο μήνα και θα αφήσουν τις ήδη τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας και πάλι, εντελώς απογυμνωμένες από προσωπικό.
Παρόλο που έχουμε εγκαίρως ενημερώσει το υπουργείο, για τα αιτήματά μας, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία ενέργεια. Ζητάμε τώρα από όλους τους αρμόδιους, να δώσουν άμεσα λύση, για να μην μείνουν χιλιάδες αλλοδαποί πολίτες, που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην χώρα μας, χωρίς τα αναγκαία έγγραφα που χρειάζονται.

Οι 150 και πλέον συμβασιούχοι συνάδελφοι μας, στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αφού εκπαιδεύτηκαν με επιτυχία, για αρκετούς μήνες και με μεγάλη προσπάθεια, από τους μόνιμους συναδέλφους, σε αφόρητες συνθήκες πίεσης και κοινού στα γκισέ, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού που προείπαμε, κατάφεραν να αποδώσουν τα μέγιστα το τελευταίο διάστημα, να είναι απαραίτητοι και να ξελασπώσουν κυριολεκτικά τις υπηρεσίες σε πολλά ζητήματα.

Διεκδικούμε για τις υπηρεσίες των Δ/νσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης:

- Την ανανέωση όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των συμβασιούχων συναδέλφων μας και την μετατροπή τους σε αορίστου.

- Άμεσα επιπλέον μόνιμες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, λόγω των αυξανόμενων αναγκών των υπηρεσιών μας.

Επιπροσθέτως ως ένα ελάχιστο μέτρο για την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των εργαζομένων και των αλλοδαπών πολιτών απαιτούμε και πάλι για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες:

· Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας - υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό κλπ.) και απολύμανση σε τακτική βάση .

· Κατάλληλη διαμόρφωση με βάση τα νέα δεδομένα, των χώρων των υπηρεσιών που υποδέχονται το κοινό, υποχρεωτικά με γραφεία, με γκισέ και διαχωριστικά.

                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ