Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης της 8/7/2014 και ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΗΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗΗ Γ. Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  που πραγματοποιήθηκε στις 8-7-2014 δηλώνει την αντίθεση της στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014  «αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων». 
Η «αξιολόγηση» αποτελεί εργαλείο δημιουργίας μιας μόνιμης δεξαμενής υποψήφιων υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα και απόλυση στην συνέχεια.
Η «αξιολόγηση» μέσω της  σύνδεση του μισθού με το βαθμό καθιερώνει και στο δημόσιο τις ατομικές συμβάσεις.
Η «αξιολόγηση» αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες. Αντίθετα στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και του ανταγωνισμού εχθρικό απέναντι σε οτιδήποτε δημόσιο, κοινωνικό και συλλογικό. Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, δεν είναι μόνο η αντίσταση στις απολύσεις στο δημόσιο. Είναι και πάλη για ελευθερία, δημοκρατία, κόντρα σε ένα βαθύ σκοταδισμό, ο οποίος στοχεύει να δηλητηριάσει βαθειά την κοινωνία..


Απαιτούμε:

Τη μη εφαρμογή και απόσυρση του Ν. 4250/2014 και της λογικής του.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε:


  • Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία εφαρμογής του Ν. 4250/2014 .
  • Υπογραφή από τους εργαζόμενους της δήλωσης αποχής – συμμετοχής στην απεργία – αποχή και την κοινοποίηση της στον Προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης και στο Διευθυντή Διοίκησης.
  • Την παράδοση των εντύπων αξιολόγησης (υπογεγραμμένων)  στο Σύλλογο Εργαζομένων.
  • Την δικαστική προσφυγή του Συλλόγου  κατά της Απόφασης Επιμερισμού των Γενικών Διευθυντών όπου έχουν εκδοθεί.

  •  Την καθολική συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 9/7/2014

  • Πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για κλιμάκωση  των κινητοποιήσεων με επίκεντρο το διάστημα 14 και 15 Ιουλίου καταληκτικής ημερομηνίας παράδοσης των εντύπων.

  •  Τη δημιουργία επιτροπών για καλύτερο συντονισμό  με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ