Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Η Μανωλάδα δεν είναι «χθεσινή», είναι παλιά ιστορία. Η Μανωλάδα δεν βρίσκεται στην Ηλεία, βρίσκεται παντού στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη σιωπή των καφενείων ή σε κάποια κυνικά σχόλια που ενίοτε τη σπάνε.

Η μάχη των μεταναστών εργατών της Μανωλάδας είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Είναι μια μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι μάχη για το δυνάμωμα του συνδικαλισμού και στους εργάτες γης.

Είναι μάχη για ολόκληρο το εργατικό κίνημα ενάντια στην προσπάθεια να μας διαιρέσουν και να βρουν στους μετανάστες τα εξιλαστήρια θύματα της κρίσης. Όλοι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται στα μνημόνια και τις απολύσεις, από τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους επιστρατευμένους απεργούς της ΔΕΗ, μέχρι τους εργαζόμενους στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους ΟΤΑ χρειάζεται να υπερασπιστούμε την ενότητα του εργατικού κινήματος και να παλέψουμε μαζί ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ενάντια στην φτώχεια, την λιτότητα και τις απολύσεις.


Θέλουμε την καταδίκη των ενόχων για να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένα αφεντικό να επιτεθεί (με οποιονδήποτε τρόπο) στους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν. Είναι μια μάχη για να συντρίψουμε τον ρατσισμό, να καταρρεύσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων και στους δρόμους τα ρατσιστικά επιχειρήματα, μια μάχη για την νομιμοποίηση των μεταναστών και την οργάνωση τους σε συνδικάτα στην Μανωλάδα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η δίκη για τους πυροβολισμούς των μπράβων της Βαγγελάτος ΑΕ σε βάρος δεκάδων εργατών Γής στην Μανωλάδα που διεκδίκησαν να πληρωθούν τα μεροκάματα τους στις 17 Απρίλη 2013 βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την Απόφαση του δικαστηρίου. Στη δίκη αναδείχθηκε η αξιοπρέπεια , το αγωνιστικό θάρρος των εργατών Γής που αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές και πήγαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα.

Η θέση όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, των προοδευτικών συλλογικοτήτων και  κομμάτων είναι στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας και όλων των μεταναστών που παλεύουν.

Ζητούμε τη πλήρη δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι συνεργοί του.


Νόμιμοι οι μετανάστες και οργανωμένοι στα συνδικάτα. Ίσια δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή


Καλούμε τα μέλη μας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη της Πάτρας,

Την 
Τρίτη 29 Ιούλη στα δικαστήρια (Γούναρη και Κορίνθου) να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας.