Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ασύλληπτο σε μέγεθος ανθρωπιστικό δράμα εκτυλίσσεται εδώ και τρεις εβδομάδες στη Γάζα. Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε το μένος και την κλιμάκωση της τρομοκρατικής Ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας σε μια από τις χειρότερες σύγχρονες γενοκτονίες, ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Οι ανηλεείς βομβαρδισμοί, η χερσαία εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων και η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων έχουν προκαλέσει τραγικά αποτελέσματα με θύματα κυρίως τον άμαχο πληθυσμό και τα παιδιά. Η σφαγή των αμάχων, των μικρών παιδιών και η θηριωδία που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός φέρνουν στις μνήμες μας αγώνες που έχει δώσει ο λαός μας για την δική του ανεξαρτησία και ελευθερία.

Οι περισσότερες εικόνες που μας έρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας και πλημμυρίζουν τηλεοπτικές οθόνες και εφημερίδες είναι τραγικές έως αποκρουστικές και προκαλούν αποτροπιασμό και φρίκη.
Επιχειρώντας μια ψύχραιμη προσέγγιση των διεθνών εξελίξεων, και κυρίως των συγκρούσεων που μαίνονται διαπιστώνουμε τα εξής:
Ο συσχετισμός ισχύος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι ασύμμετρος. Η μία δύναμη, το Ισραήλ, έχει υπεροπλία, έχει πολιτική, οικονομική και διπλωματική ισχύ. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, βρίσκονται σε δεινή θέση, γιατί η διεθνής υποστήριξή τους έχει εκμηδενιστεί. Το Ισραήλ έχει με το μέρος του τη δύναμη των όπλων και την ανοχή των «μεγάλων» του κόσμου. Άρα, μπορεί σχεδόν ανενόχλητο από διεθνείς πιέσεις και οργανισμούς να επιμένει στη βάρβαρη και βαθιά ανήθικη πολιτική του απέναντι στους Παλαιστινίους. Το Ισραήλ, με βάση το διεθνές δίκαιο, είναι δύναμη κατοχής της Λωρίδας της Γάζας, γιατί την ελέγχει ασφυκτικά από κάθε πλευρά και από κάθε άποψη. Άρα οι κάτοικοι της Λωρίδας έχουν κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα και κυρίως στην αντίσταση ενάντια στη δύναμη κατοχής της πατρίδας τους -δικαίωμα αναφαίρετο σε κάθε λαό που διεκδικεί την εθνική του απελευθέρωση και ανεξαρτησία!
Στον σημερινό κόσμο, στον οποίο ο νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση έχουν ανατρέψει, επί τα χείρω, τα δεδομένα της εποχής του ψυχρού πολέμου και της διπολικής ισορροπίας των δύο υπερδυνάμεων, η αλληλεγγύη των λαών αναδεικνύεται αναντικατάστατο στοιχείο.
§  Καταδικάζουμε τις έκνομες και δολοφονικές ενέργειες του Ισραηλινού κράτους απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.
§  Καταγγέλλουμε τα εγκλήματα που τελούνται από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής με την κάλυψη, ανοχή και την υποκριτική σιωπή της δικομματικής Ελληνικής Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.
§  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με κάθε τρόπο στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης.
Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.
Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη

ΚΑΛΕΣΜΑ
Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της Αχαΐας σε εκδήλωση αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 και ώρα 8.00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40, ισόγειο) στην Πάτρα.
Θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία «ΓΑΖΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» του Νασίμ Αλάτρας και θα γίνει συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που θα παραδοθεί στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για να αποσταλεί στη Γάζα.
Υπάρχει άμεση ανάγκη για φάρμακα στα Νοσοκομεία της Γάζας. Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να προσκομίσουν φάρμακα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες, αντιβιώσεις, ράμματα, γάζες, ορούς, παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά υλικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος με το υλικό που συλλέγουμε.

Μέχρις στιγμής συνυπογράφουν:
1.   Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
2.   Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας
3.   ΕΜΔΥΔΑΣ –ΔΕ
4.   Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας
5.   Σύλλογος Υπαλλήλων Π. Ε. Αχαΐας
6. Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

Φάρμακα για τη Γάζα