Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. για την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία



         
         Κανείς στη δουλειά !! Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη.

Συναδέλφισσα , συνάδελφε
        
Έχουμε το καθήκον να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς, να σπάσουμε το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να απαντήσουμε στην ακινησία και την απραξία του, με μαζική συμμετοχή σε κάθε τόπο δουλειάς.
Έρχεται νέα, συντονισμένη, πανευρωπαϊκή αντεργατική επίθεση !

Μας θέλουν μόνιμα στη φτώχεια και στην ανέχεια, αλυσοδεμένους !

Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικοί όμιλοι, ανοίγουν νέα μέτωπα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Δυναμώνουν την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων και των ανέργων των συνταξιούχων και των γυναικών. Απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχουν έτοιμη παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο. Επιδιώκουν να επικρατήσει άκρα του τάφου σιωπή στους εργασιακούς χώρους. Θέλουν να χτυπήσουν την κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.  Έτσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτό είναι ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Τέτοιο σχέδιο υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.


Να μην μας πιάσουν απροετοίμαστους !

Αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται χειρότερα ! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί ! Τσεκάρουν τις αντοχές μας και μας προκαλούν. Έρχονται νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, νέες μορφές απασχόλησης και στο δημόσιο τομέα,  αυτή της απλήρωτης εργασίας όπως επιδιώκει  το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς που θα καλύπτουν κενά που η ίδια η κυβέρνηση φρόντισε να δημιουργήσει με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών, δίνοντάς τους ως κίνητρο κάποια μόρια  για μελλοντική πρόσληψη!!  
Επιμένουν μανιωδώς στην ανάπτυξη των «τριών πυλώνων» του ασφαλιστικού συστήματος. Αξιώνουν δηλαδή προνόμια φορολογικά και άλλα για να προωθηθούν τα Επαγγελματικά Ταμεία και η ιδιωτική ασφάλιση, με τα οποία βέβαια δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το ύψος των συντάξεων που θα αποδίδουν αλλά θα εξασφαλίσουν νέα πεδία πελατείας και κερδοφορίας για τους ασφαλιστικούς ομίλους.
       Αυτή η στρατηγική που βγαίνει από τη μήτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «επιτρέπει» στον Διοικητή του ΙΚΑ να βάλει στο τραπέζι, τη συνάρτηση των παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ από τον αριθμό των ενσήμων ή τον αριθμό των ασφάλισης κάθε εργαζόμενου !!

Κανείς να μην γίνει απεργοσπάστης  !

Να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα. Να οργανώσουμε δυναμικά την αγανάκτηση και την οργή μας. Να μην δώσουμε ανοχή, να μην “πουλήσουμε” την ελπίδα μας. Να μην παραδώσουμε τα όπλα, να μη ρίξουμε τον πήχη της ζωής μας.
Δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και το λαό και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!
Η ανάπτυξη και η ανάκαμψη που επιδιώκουν δεν είναι για όλους. Από τη μια εξασφαλίζουν την προστασία και την διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη σπέρνουν φτώχεια, ανέχεια, μισθούς των 200 και 300 ευρώ, ευέλικτες μορφές εργασίας και ακριβοπληρωμένη Υγεία, Ασφάλιση και Παιδεία για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή !

Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά, για να σωθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ή θα απαντήσουμε με νέους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Ή θα συγκρουστούμε σε κάθε επίπεδο ή θα πληρώσουμε ακριβά αυτή την ανοχή.

Να υψώσουμε τείχος στις απόψεις που μας θέλουν αιώνιους σκλάβους !

Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος, αρκετά πληρώσαμε για την προσαρμογή της χώρας μας, στην Ε.Ε ! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι αλλά η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.
Καμιά ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση !

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να διαμορφώσουμε παντού εστίες αντίστασης, πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσουμε τη πάλη στους χώρους δουλειάς, να ενισχύσουμε το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορρίψουμε τις πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους αγώνες και τη συμμαχία τους, διεκδικώντας τη ζωή που δικαιούνται με ανατροπή της βαρβαρότητας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ