Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση Διακύρηξη του Συνδυασμού για τις εκλογές της ΟΣΕΑΔΕ 2015

Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση

Διακύρηξη του Συνδυασμού


για τις εκλογές της ΟΣΕΑΔΕ 2015


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
  Μετά από πεντέμισι  χρόνια αντεργατικής καταιγίδας και αντιλαϊκών µέτρων κοινωνικής καταστροφής που επιβλήθηκαν,  ο  λαός  με  πρωτοστάτη  τους εργαζομένους  µε τους αγώνες τους, την πολύµορφη  αντίστασή τους, αλλά  και την ψήφο στις πρόσφατες εκλογές γκρέμισαν τα κόµµατα και την κυβέρνηση  του µνηµονιακού κατεστηµένου.  Μπροστά µας, εδώ και μερικούς μήνες,  έχουµε µια νέα κυβέρνηση µε αντιµνηµονιακό πρόσηµο και ποικίλες υποσχέσεις ελπίδας πως τα  πράγµατα  επιτέλους θα αλλάξουν.
Τι και πόσο;  Με  ποιόν χρονικό ορίζοντα και  πως;  Αυτά είναι τα κρίσιµα ερωτήµατα που απασχολούν όλους και όλες μας.
Απαντήσεις καλούµαστε και πρέπει να δώσουµε κι εµείς σε αυτό το συνέδριο της Οµοσπονδίας, αντιπροσωπεύοντας τους εργαζόµενους
Στις  Αποκεντρωμένες Διοικησεις που υπηρετούμε όλοι εμείς, βιώνουμε μια σειρά προβλημάτων με πρώτο την  τεράστια έλλειψη προσωπικού  που  οδηγεί στην αποδυνάμωση των φορέων. Αυτό,  σε συνδυασµό µε το θόλο τοπίο από τις αντικρουόμενες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών περι κατάργησης ή μετεξέλιξης σε κάτι άλλο των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δημιουργούν ένα κλίμα δικαιολογημένης αβεβαιότητας και ανασφάλειας .
Με τη ψήφο µας καλούμαστε να εκλέξουµε τα νέα όργανα της Ομοσπονδίας που θα καθορίσουν το ρόλο της, την πολιτική και τη στάση της στη νέα περίοδο,  θα καθαρίσουν το θολό τοπίο σε ό,τι αφορά  το μέλλον του φορέα που υπηρετούμε,  αλλά και θα πιέσουν την κυβέρνηση να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στα όσα προεκλογικά έχει εξαγγείλει.

Η κυβέρνηση άλλαξε  - Θα αλλάξει η πολιτική της φτώχειας και της μιζέριας ;
Από τις πρώτες ημέρες στην εξουσία,  η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει σαφές ότι είναι  «αδιαμφισβήτητη η δέσμευση της να τηρήσει όλες τις δανειακές υποχρεώσεις προς  τους πιστωτές, πλήρως και εγκαίρως» Είναι αποκαλυπτικές οι κυβερνητικές δηλώσεις ότι  «θα διασφαλίσουν τα πρέποντα πρωτογενή πλεονάσματα»  και «Θα ολοκληρώσουν την πορεία Δημοσιονομικής Προσαρμογής χωρίς να θίξουν ό,τι θετικό έγινε».  Ας αναρωτηθούμε όλοι το ποιές είναι οι δανειακές υποχρεώσεις που δεν πρέπει να θιγούν και  το τι θετικό έγινε τα τελευταία πεντέμισι  χρόνια.  Που μας οδήγησε η περίφημη  «Δημοσιονομική Προσαρμογή» από την αρχή του πρώτου μνημονίου και που  τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η πορεία της ;
Η πολιτική της  νέας  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χωρίς να ταυτίζεται µε αυτή των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει αλλαγή του µείγµατος της επιβαλλόμενης πολιτικής  (ποσοτική χαλάρωση, ανακοπή ορισμένων αντιλαϊκών µέτρων,  εφαρμογή µέτρων άµβλυνσης των ακραίων πλευρών της εξαθλίωσης κ.α.).  Παρά τις διαφορές της όμως  µε τις προηγούµενες κυβερνήσεις, εκφράζει την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης  εντός πλαισίου Ε.Ε,  με την αποδοχή του παράνομου χρέους ως  νόμιμου, τις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αποτελούν πια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και τελικά τη συνέχεια της μνημονικής πολιτικής όπως και αν ονομαστεί. .
Οι µετεκλογικές εξελίξεις καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τρίτος δρόµος ανάµεσα στη ρήξη µε τους δανειστές, από τη µια ή τη συνέχιση και τη διαιώνιση της υποταγής στη µνηµονιακή  επίθεση από την άλλη. Είναι επικίνδυνη αυταπάτη η λογική που προβάλλεται «ούτε ρήξη - ούτε υποταγή».
Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Η σημερινή ασταθής ισορροπία γρήγορα θα τείνει προς τη μια ή την άλλη πλευρά.  Σε αυτές τις συνθήκες το εργατικό – λαϊκό κίνημα θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα. Είναι απαραίτητο το μαζικό κίνημα να ανασυγκροτηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να στηρίξει όλα τα θετικά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, να απαιτήσει άμεση νομοθέτηση υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων.
                                                                                    
 
Οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο
Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και η διεκδίκηση των άμεσων ζωτικών,αλλά και
των μακροπρόθεσμων αιτημάτων μας, περνάει μέσα από την αγωνιστική ανασυγκρότηση και ενίσχυση των σωματείων μας και  των συλλογικών μας διαδικασιών.  Στην περίοδο αυτή είναι
μέγιστη η ανάγκη να σπάσει η αναμονή που χαρίζει χρόνο στους εκβιαστές και να μπουν  ξανά τα συνδικάτα σε τροχιά συλλογικών διαδικασιών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

 Η  Ομοσπονδία μας πρέπει να είναι όπλο διεκδίκησης στα χέρια των εργαζομένων. Να δουλεύει μόνο γι’ αυτούς και για κανέναν άλλον! Να είναι η υπόθεση των αγώνων στα χέρια των εργαζομένων, σε αντιπαράθεση με τη γραμμή του κρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλει να μετατρέψει τα συνδικάτα σε ουρά και χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής. Πισωγυρίσματα δεν πρέπει να επιτρέψουμε!
  
Η πολιτική που θέλει τα συνδικάτα υποταγμένα και χειραγωγημένα δεν είναι καινούργια μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έρχεται από παλιά. Κουβαλάει στις χειραποσκευές της ό,τι πιο σκουριασμένο. Τη ζήσαμε δεκαετίες τώρα και είδαμε τι ζημιά έκανε στο  εργατικό κίνημα!
Με σταθερό και αταλάντευτο τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την πίστη στις δυνάμεις του δημοσιουπαλληλικού κινήματος, θα συνεχίσουμε να μάχομαστε ενάντια στη γραμμή της ανάθεσης, της συνθηκολόγησης, του συμβιβασμού και της υποταγής με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζεται κάθε φορά.
 Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν και να οργανωθούν τώρα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Να ενισχύσουν  και να αναδείξουν  τις Γενικές Συνελεύσεις ως το αποφασιστικό όπλο.
Ολο το προηγουμενο διάστημα εμείς που μετέχουμε στο  ψηφοδέλτιο “Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση”  δώσαμε μεσα σε μια δύσκολη συγκυρία για το δημόσιο και για το χώρο μας ειδικότερα, μια δύσκολη μάχη.  Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να συσπειρώσουμε τους συναδέλφους γύρω από το σώματείο και κατορθώσαμε σε δύσκολες  μεταβατικές συνθήκες να κρατήσουμε το σωματείο μας ζωντανό.  Παίξαμε πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία της ΟΣΕΑΔΕ την πιο κρίσιμη στιγμή.  Εκφράσαμε μαζί με την πλειοψηφία των συναδέλφων, με συνέπεια και αποφασιστηκότητα την αγωνιστική διάθεση του κόσμου απέναντι στην “αξιολόγηση”,  στις  διαθεσιμότητες και στα ποικίλα προβλήματα του κλάδου.
Συμμετείχαμε σε κάθε απεργία,  διαδήλωση  και κινητοποίηση,  παίξαμε πρωταρχικό ρόλο στο συντονισμό των υπαλλήλων και τη συνεργασία με αλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην κατευθυνση της αντίστασης των εργαζομένων  στις μνημονιακές πολιτικές.  
Πρωταρχική λογική και απαραίτητη για την επιβίωσή μας  είναι η λογική της ενότητας των εργαζομένων και μόνο αυτή. Κομματικές ταμπέλες δε χωράνε στον αγώνα μας..  Με αυτή τη  λογική πορευόμαστε   και στηρίζουμε το  ψηφοδέλτιο της  Ενιαίας Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συσπείρωσης  στις εκλογές τούτες.  Μόνη  εξάρτηση έχουμε  από τα συμφέροντα των εργαζομένων  και σε αυτούς λογοδοτούμε και μόνο.   
Όσο για τον κάθε κυβερνώντα,  για όσους  κι αν περάσουν, από τούτο τον τόπο, η στάση μας δε θα αλλάξει:   Αν θέσει  τα εργατικά και λαϊκά αιτήματα στο προσκήνιο της πολιτικής του, αν δουλέψει γι’ αυτόν  τον λαό,  τότε μόνο δε θα μας βρει στο δρόμο.  
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
1.        Για την άμεση  κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων.
2.        Την κατάργηση όλων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη, αλλά  και τη σημερινή κυβέρνση
3.        Για την διαγραφή του χρέους που μας φόρτωσαν, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η χώρα μας προς όφελος του λαού και της κοινωνίας κι όχι να κατεδαφιστεί και να πουληθεί σα φτηνά υλικά οικοδομών
4.        Για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν κατά την πενταετή περίοδο των μνημονίων που μας επέβαλαν
5.        Για την ριζική  αλλαγή του φορολογικού συστήματος της χώρας μας, ώστε να μπει ένα τέλος στη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, την φοροκλοπή των μεγάλων που επιβάρυνε εξοντωτικά μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους σε αντίθεση με την οικονομική ελίτ που απολάμβανε τα προνόμιά της εις βάρος του λαού και του τόπου μας
6.        Για την προώθηση όλων των αναγκαίων ρυθμίσεων για την κατοχύρωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και την κατάργηση όλων των μορφών «ελαστικής απασχόλησης» που παραπέμπυν ευθέως σε μορφές σύγχρονης δουλείας.
Ειδικότερα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο διεκδικούμε:
1.        Κατάργηση του αντιλαϊκού και αντεργατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.
2.        Άμεση επαναπρόσληψη-επιστροφή των εργαζομένων που οδηγήθηκαν στην απόλυση και στη διαθεσιμότητα. Επανασύσταση καταργημένων υπηρεσιών και δομών με ταυτόχρονη κατάργηση των αντίστοιχων μνημονιακών νόμων που διέλησαν στην κυριολεξία τον ήδη προβληματικό δημόσιο τομέα.
3.        Κατάργηση του Ν.4250/2014 για την συγκριτική «αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων, που μοναδικό στόχο είχε να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους μέσω της διαθεσιμότητας στην απόλυση.
4.        Παύση κάθε ποινικής ή πειθαρχικής διαδικασίας σε όσους εργαζόμενους ή αιρετούς αρνήθηκαν την εφαρμογή του άρθρου 42 του Ν.4250/2014 για τον επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων, συμμετέχοντας στην Απεργία-Αποχή που είχε προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.
5.        Κατάργηση όλων των διατάξεων και Νόμων που διαμόρφωσαν ένα αυταρχικό, τρομοκρατικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (Ν.4057/2012 και Ν.4093/2012). Άμεση κατάργηση των διατάξεων που αφορούν την «υποχρεωτική αργία» και το τεκμήριο της αθωότητας. Να μην θεωρείται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά» η κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Επαναφορά των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Πειθαρχικά Συμβούλια.
6.        Τέλος στις αυθαίρετες τοποθετήσεις προϊσταμένων και διευθυντών  και λειτουργία των καθ’ ύλην αρμόδιων συμβουλίων. Έλεγχος κάθε παράνομης τοποθέτησης και αποκατάσταση όλων των αδικιών.
7.        Κατάργηση του μισθολογίου της φτώχειας (Ν.4024/2011), ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Πρώτο βήμα η άρση της μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης με την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία. Ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη με την άμεση κατάργηση κάθε διάταξης που συνδέει το μισθό-βαθμό με την αξιολόγηση.
8.        Άμεση αντιμετώπιση της ερήμωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
9.        Υπεράσπιση του Δημόσιου Ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος Δημόσιας Υγείας. Άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων (Τ.Π.Δ.Υ., Ε.Τ.Ε.Α. και Μ.Τ.Π.Υ.) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους και ποινική δίωξη όσων κατασπατάλησαν και εξαφάνισαν μέσα σε μια νύχτα τα αποθεματικά τους. Άμεση αύξηση των κατώτατων συντάξεων .
10.     Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Άμεση υπογραφή υπουργικής απόφασης για το πάγωμα κάθε πλειστηριασμού και στη συνέχεια εφαρμογή   μέτρων για την ρύθμιση των δανείων των εργαζομένων που πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μετά τη δραματική μείωση των αποδοχών τους.
11.    Άμεση κατάργηση του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.
12.    Επαναφορά του δικαιώματος των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.  
13.    Επαναφορά των αδειών χρήσης Η/Υ.
Ενιαία Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συσπείρωση
Όλοι μαζί με το σωματείο μας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.


1.      Αραβαντινού Αλεξάνδρα  -  (Δ/νση Πληροφορικής)
2.      Γεωργογιαννόπουλος Σταύρος – (Δασαρχείο Πύργου)
3.      Καζαμία Βασιλική  -  (Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης)    
4.      Καραγιάννη  Σούλα - (Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ηλείας)
5.      Καραθανάσης Μάριος  -(Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου)
6.      Κωνσταντόπουλος Γεώργιος –(Δ/νση Κληροδοτημάτων)
7.      Λαμπρόπουλος Σπύρος-  (Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας)
8.      Σαράντης Γεώργιος – (Δ/νση Οικονομικού)
9.      Στάθη Χρυσάνθη  -  (Δ/νση Διοίκησης)
10. Σταυροπούλου  Μάντω – (Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης)    
11. Στεργιοπούλου Γιώτα – (Δ/νση Διοίκησης)
12. Στεφανής Δημήτριος -  (Δασαρχείο Αγρινίου)
13.Χελιώτη Αγγελική - ( Τμήμα Αδειών Διαμονής Ν. Ηλείας)