Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015



Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί κορυφαία έκφραση αντίδρασης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και χειραγώγησης του κόσμου της εργασίας, μια έκφραση καθαρής διεκδίκησης και αγώνα.

Ενωμένοι διεκδικούμε τη διαγραφή του χρέους, την ανατροπή των μνημονίων, την ανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζόμενων, το δικαίωμα στη δουλειά, το παρόν και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Απαντάμε πως μονόδρομο αποτελούν οι ρήξεις, οι τομές και οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με φιλολαϊκό προσανατολισμό. Μονόδρομο αποτελούν η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και η ελπίδα για το αύριο μέσα από την αποφασιστικότητα του λαϊκού κινήματος να απαιτήσει, ακόμη και να επιβάλλει, τη δική του βούληση απέναντι στην ασυδοσία των ολιγαρχών, των συστημικών και διαπλεκομένων ΜΜΕ και των εντολοδόχων των πολυεθνικών όποια μορφή κι αν έχουν κι όποιου είδους νομιμοποίηση κι αν επικαλούνται.

Διεκδικούμε αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο του Δημοσίου και των εργαζομένων στο Δημόσιο, με συνδικαλιστικές ελευθερίες, συλλογική εκπροσώπηση και προστασία της μισθωτής εργασίας χωρίς τείχη και διαχωρισμούς.
Παλεύουμε να μπει φρένο στη μάστιγα της ανεργίας και της αναδουλειάς,  τέλος στη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στην ενοικίαση εργαζομένων και στο δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων. 

Μαχόμαστε μαζί με τα συνδικάτα για την επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου να πάρουν μέρος μαζικά στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.