Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία !!!

Το Δ.Σ. υιοθέτησε την απόφαση της Ομοσπονδίας για συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα στις 11 Ιουνίου.  Στην Πάτρα προγραμματίζεται για  τις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου.
 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
 
ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαδηλώνουμε μαζικά στις 11 Ιούνη σε όλες τις πόλεις

Ο λαός, οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αντιπαλέψουμε το νέο «μνημόνιο»!

Όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμη η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Η συζήτηση που έγινε  στη βουλή (5 Ιούνη ) σε επίπεδο αρχηγών των κομμάτων , αποκάλυψε ότι τόσο οι προτάσεις των θεσμών όσο και οι προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνουν νέα επώδυνα μέτρα. Θα έχουμε νέα επέλαση  στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τις συλλογικές συμβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεσαία στρώματα. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα.  Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της φορομπηξίας.

          Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
         
Μια συμφωνία που θα τσακίζει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! Η αναμονή, ο συμβιβασμός είναι χαμένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαμόγελα σε δανειστές και μεγαλοεργοδοσία, νέα προνόμια, νέες απαλλαγές, φρέσκο κρατικό χρήμα σε αυτούς που πλούτισαν και πλουτίζουν σε βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.
Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Έχουμε πείρα, χορτάσαμε από σωτήρες που στρίμωχναν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας στο καλούπι του μικρότερου κακού. Δεν θεωρούμε τελειωμένες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι μάτωσαν για δεκαετίες
Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα!
Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Βαδίζουμε μπροστά ενωμένοι για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας. Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που διεκδικεί όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης, που παλεύει για τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου.

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!

Οργανώνουμε την πάλη, συμμετέχουμε στα δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ που οργανώνουν δεκάδες συνδικάτα στις 11 ΙΟΥΝΗ και μέχρι την Παρασκευή 4 Ιούνη δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 500 μαζικοί φορείς ( Ομοσπονδίες , Εργατικά Κέντρα , Σωματεία και άλλοι φορείς ), σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα. Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΤΕΠΙΘΕΣΗ

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!