Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΟΣΕΑΔΕ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Π.ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ



Έγινε σήμερα, η συνάντηση του Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ και των προέδρων των πρωτοβαθμίων των ΑΔ, με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουπλή, παρουσία και του Γεν. γραμματέα Κ.Πουλάκη.

Όσον αφορά τα γενικά ζητήματα που τέθηκαν, για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία, την Υγεία, τις μειώσεις των συντάξεων και την διάλυση των επικουρικών ταμείων, μας δήλωσε, ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί το διεκδικητικό μας πλαίσιο. Όσον αφορά τώρα τα ειδικότερα θέματα, μας ενημέρωσε τα εξής:

     Ότι είναι προς άμεση υπογραφή, η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, για τους συντονιστές των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
     Για το σχέδιο νόμου που αφορά την ΑΥΕ (Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ) και είχε κατατεθεί στην προηγούμενη Βουλή ,θα επανέλθει ως έχει με 13 ΑΥΕ. Εκ μέρους μας τέθηκε ό όρος της μη υποχρεωτικής μετάταξης.
     Για τον Καλλικράτη 2, ότι συγκροτείται επιτροπή την επόμενη εβδομάδα με στόχο να ολοκληρώσει το έργο της και να καταθέσει τις προτάσεις της εντός του 2016. Στα πλαίσια αυτής της διαβούλευσης, θα εξεταστούν και τα θέματα αρμοδιοτήτων και δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Στην συζήτηση εκφράστηκε και ένας προβληματισμός, ως προς τον αριθμό τους. Δεσμεύτηκε ακόμα ο Υπουργός, ότι θα κληθεί η ομοσπονδία μας, το επόμενο διάστημα να καταθέσει θεματικά τις δικές της απόψεις.
 
Για το ασφαλιστικό δεσμεύτηκε να γίνει κοινή σύσκεψη, με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ.Κατρούγκαλο, όπως επίσης και για τα οργανωτικά ζητήματα (κινητικότητα, αξιολογήσεις, κα) με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ.Βερναρδάκη.

Δελτίο τύπου