Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΟΣΕΑΔΕ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ



Πραγματοποιήθηκε  σήμερα συνάντηση του Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ και των προέδρων των πρωτοβαθμίων των ΑΔ με τον Γεν.Γραμματέα Πλυθησμού και Κοινωνικής Συνοχής  Β. Παπαδόπουλο σε συνέχεια της συνάντησης στο ΥΠΕΣ .
Στα  ζητήματα που θέσαμε για τις διευθύνσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης και τις διευθύνσεις Αστικής κατάστασης & Κοινωνικών υποθέσεων μας ενημέρωσε τα εξής:

     Ότι όπως είναι γνωστό η Μηχανογράφηση και η υποστήριξη του Προγράμματος για την ιθαγένεια και την Μετανάστευση έχει  ανατεθεί από τα προηγούμενα χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία .Η νέα σύμβαση που δρομολογείται έχει συμβατικό χρόνο παράδοσης τον Απρίλιο του 2016 αλλά καταβάλλονται προσπάθειες για να γίνει το συντομότερο δυνατό. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στους συναδέλφους στα τμήματα ιθαγένειας λόγω της επικείμενης εφαρμογής του νόμου θα είναι πολύ μεγάλη το επόμενο διάστημα και η εξυπηρέτηση των πολιτών δυσχερής.
     Στελέχωση με προσωπικό στα τμήματα ιθαγένειας από εδώ και πέρα δεν προβλέπεται και οι όποιες λύσεις αναζητηθούν θα είναι εκ των έσω, με τις  επιπτώσεις που  αυτό συνεπάγεται.
     Ότι εκδίδεται άμεσα η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του Ν.4332/2015  στο ζήτημα της χορήγησης των αδειών παραμονής  εξαιρετικών λόγων.
     Για το αυτοτελές έγγραφο (η κάρτα μετανάστη με τα βιομετρικά δεδομένα πανευρωπαϊκής διασύνδεσης) που θα χορηγείται από τις διευθύνσεις αλλοδαπών & μετανάστευσης, φαίνεται ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά εντός του 2016.
     Ζητήσαμε, η ενημέρωση για την εφαρμογή του νέου νόμου, να γίνει σε όλες τις έδρες των ΑΔ και όχι μόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή και της Ομοσπονδίας. Επίσης έγινε αποδεκτό, να γίνει νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά την διασφάλιση των συναδέλφων από νομικές ευθύνες, λόγω καθυστερήσεων σε προθεσμίες κατά την μεταβατική αυτή περίοδο.