Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015



Το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οργάνωσης της πανελλαδικής- πανυπαλληλικής – πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα και μέσο  για την επιτυχία της .


Καλεί όλους του συναδέλφους, σε μαζική συμμετοχή στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις κόντρα στις λογικές της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού που καλλιεργούν η συγκυβέρνηση και οι δυνάμεις του παλιού και νέου εργοδοτικού – κυβερνητικού «συνδικαλισμού».

Η απεργία στις  12 Νοέμβρη  μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να δοθεί  απάντηση στην  φτωχοποίηση των εργαζομένων, αν γίνει υπόθεση του καθενός και καθεμιάς από εμάς, προκειμένου να έχει συνέχεια και κλιμάκωση.

Μετά την ψήφιση της πρώτης δόσης των προαπαιτούμενων του 3ου «αριστερού» μνημονίου στην Βουλή,  έχουν σχεδιαστεί να περάσουν άμεσα και τα υπόλοιπα . Τα μέτρα είναι σκληρά, αφορούν  στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, σε φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η πίεση από τα επιτελεία της Ε.Ε. τις ενώσεις των εργοδοτών για να υλοποιηθούν, και μάλιστα γρήγορα, οι συμφωνίες, αυξάνεται.

Ήδη βρίσκεται στα σκαριά το νέο ασφαλιστικό! Η ασφαλιστική ισότητα και ο «εξορθολογισμός» καθώς και τα ενιαία κριτήρια που αναφέρονται ως πρόσχημα για το νέο σφαγιασμό, θα οδηγήσουν σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Ήδη, όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής του «λιγότερου κράτους» με την κατάσταση διάλυσης σε βασικούς κοινωνικούς τομείς όπως η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία και η πρόνοια.
Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες και κυρίως τη νεολαία. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.

Συγκυβέρνηση και λοιποί πρόθυμοι «καθεστωτικοί παπαγάλοι», διαδίδουν πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Όμως καμιά ψήφος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως  συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στα εργατικά δικαιώματα, πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων!

 
Η πολιτική της διαρκούς φτωχοποίησης του εργαζόμενου λαού, δηλαδή η πολιτική παραγωγής φτηνής εργατικής δύναμης, συνεχίζεται και εντείνεται παρά τις κυβερνητικές εναλλαγές. Αποτελεί  συνειδητή επιλογή των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και, σαν τέτοια , απαιτεί ενιαία απάντηση. Κανένας κλάδος εργαζομένων δεν μπορεί να διασωθεί από μόνος του.

Η Ομοσπονδία μας από την προηγούμενη θητεία της προειδοποιούσε ότι ως εργαζόμενοι δεν είχαμε τίποτα να περιμένουμε από παλιούς και νέους «σωτήρες».
Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος ούτε αλλάζει με ευχές. Για να αλλάξει η κατάσταση , για να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους και ανήμπορους απαιτεί  από τον καθένα και την καθεμιά από εμάς να διαλέξει στρατόπεδο. Να μπούμε  με αποφασιστικότητα στην μάχη για όσα δικαιούμαστε ! Η οριστική απομόνωση των δυνάμεων του συμβιβασμού μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι όρος επιβίωσης και όχι επιλογή.

Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε και απαιτούμε :  

·       Κάλυψη των μισθολογικών απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
·       Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης! Όρια ηλικίας στα 6Ο χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
·       Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης !
·       Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
·       Σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες, επαρκώς στελεχωμένες, στην υπηρεσία των κοινωνικών  - λαϊκών αναγκών.
·       Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση  εργαζόμενου ενόψει του όποιου σχεδιασμού (;) της συγκυβέρνησης για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις!
·       Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
·       Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
·       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, όχι στην αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
·       Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
·       Αναβαθμισμένη, σύγχρονη δωρεάν και για όλους Παιδεία. Πλήρη κάλυψη των αναγκών για παιδικούς σταθμούς  και προσχολική αγωγή.
·       Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) που προήλθε με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
·        Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!