Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Παρακολούθηση παράστασης του έργου: Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ




Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας) στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, έκλεισε για τα μέλη του την παράσταση της 20ης Νοεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 21.00, προκειμένου να παρακολουθήσουν το έργο του ΜΠΡΕΧΤ «Η ζωή του Γαλιλαίου» , σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του ΔΗΠΕΘΕ για το έργο «Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση. Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά  και τον αντιδογματικό, σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης  Κώστας Καζάκος σημειώνει για το έργο: Η Ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρέχτ  είναι ένα σημαντικό βοήθημα για κάθε ανήσυχο πνεύμα και κυρίως για τους νέους ανθρώπους που πρέπει να  αντιμετωπίζουν την τέχνη και την επιστήμη με τον ίδιο σεβασμό. Η ίδια η ζωή του πολύπαθου επιστήμονα, το πάθος του για την Έρευνα και για την αποκάλυψη της Αλήθειας, η πεποίθησή του ότι η Επιστήμη πρέπει να κατακτά τη γνώση, αυστηρά και μόνο για το καλό της ανθρωπότητας, οι ανθρώπινες αδυναμίες του και η τρομερή αυτοκριτική του, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος οδηγός, μια  πυξίδα, στον φουρτουνιασμένο ωκεανό που ταξιδεύει ο σημερινός άνθρωπος…»

Η τιμή των εισιτηρίων της παράστασης για τα μέλη του Συλλόγου είναι 8 ευρώ. Θα διατεθούν περιορισμένα εισιτήρια των 5 ευρώ για τις ακόλουθες κατηγορίες α) πολύτεκνοι β) μονογονεϊκές οικογένειες γ) οικογένειες με ένα μέλος άνεργο ή ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια δ) για όσους αγοράζουν από 4 και πάνω εισιτήρια για την οικογένειά του.

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6944259653. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.