Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΟΣΕΑΔΕ) ΣΤΙΣ 26/05/2017
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ
Συνάδελφοι/σες
Μαζί με το Λαό συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας, ενάντια στις πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον όχι μόνο το δικό μας αλλά κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς, το μέλλον της Πατρίδας.
Η προσπάθεια ανατροπής της εφαρμοζόμενης σήμερα πολιτικής πρέπει να ενταθεί και ο καθένας από εμάς, από το μετερίζι που έχει ταχθεί, καλείται να συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή.
Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, απαιτείται να είναι ρεαλιστικές.
Οφείλουμε να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στις εύκολες λύσεις, στα μεγάλα λόγια και στις ανεδαφικές υποσχέσεις .
Οι εργαζόμενοι/νες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις καλούνται να σηκώσουν το βάρος των πολιτικών επιλογών που οδηγούν στη συρρίκνωση του Δημοσίου, προκειμένου επικερδείς αρμοδιότητες να περάσουν σε ιδιώτες σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Οι υπηρεσίες αποδυναμώθηκαν σε προσωπικό (ειδικά σε θέσεις επιστημονικού προσωπικού) σε σχέση με τις ήδη υποστελεχωμένες πρώην κρατικές Περιφέρειες που αντικατέστησαν, (συνολικά από περίπου 10. 500 υπάλληλους έμειναν 7.300 σε όλη την χώρα).
Κατά τα χρόνια που ακολούθησαν, μεταφέρθηκε πληθώρα νέων αρμοδιοτήτων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, χωρίς παράλληλη μεταφορά του αντίστοιχου προσωπικού, με αποτέλεσμα το πρόβλημα της υποστελέχωσης να διογκωθεί.
Σήμερα, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι επιφορτισμένες με περισσότερες από εννιακόσιες (900) αρμοδιότητες, οι οποίες φέρονται σε πέρας, με τις όποιες αδυναμίες, μόνο χάρη στην φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων που, συχνά πυκνά, εργάζονται υπερωριακά και χωρίς αμοιβή.
Ορισμένες από τις κρίσιμες αρμοδιότητες που ασκούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν να κάνουν με την Δασική Πολιτική και την προστασία των Δασών, την πολιτική Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, την προστασία του Περιβάλλοντος και την Περιβαλλοντική αδειοδότηση, την αδειοδότηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και λοιπών Φυσικών Πόρων, τον Έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των ΟΤΑ (Δήμοι και Περιφέρειες ) κ.λ.π..
Οι αρμοδιότητες αυτές δεν μπορούν να μεταβιβασθούν στους ΟΤΑ λόγω συνταγματικών δεσμεύσεων και του γεγονότος ότι δεν εμπίπτουν στη σφαίρα τοπικών θεμάτων- επιλογών.
Σε αυτό το πλαίσιο και με τους περιορισμούς που αυτό θέτει, η ύπαρξη και η επαρκής στελέχωση Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών .
Συμμετέχουμε στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, για την ανάδειξη αντιπροσώπων, για το 3ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΕΑΔΕ), που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.
Αγωνιζόμαστε για μια ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας με ίσα δικαιώματα χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις που θα συμβάλλει στην ενότητα, για μια Ομοσπονδία η οποία θα είναι λειτουργική και θα κινείται στα πλαίσια του ρεαλισμού μακριά από κομματικούς και πολιτικούς καθοδηγητές .
Η δημόσια διοίκηση οφείλει να είναι αρωγός στην προσπάθεια για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.
Προτείνουμε :
Την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών.
Απαραίτητη προϋπόθεση στην προσπάθεια αυτή είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέσα από τον συντονισμό και την ανάπτυξη δράσεων ψηφιακής διοίκησης και τη διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων του δημοσίου.
Άμεση έναρξη λειτουργίας μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας – αποσυνδεδεμένου από διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Ουσιαστική αξιολόγηση των στελεχών του δημοσίου, την ανάδειξη σε θέσεις ευθύνης βάσει των ουσιαστικών προσόντων και ικανοτήτων, την εφαρμογή στοχοθεσίας και του αντικειμενικού τρόπου μέτρησης αυτής.
Επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, θωράκιση του κρατικού πυλώνα της ασφάλισης.
Νομική προστασία για όλους τους εργαζόμενους.


Καλούμε τους εργαζόμενους να προχωρήσουμε μαζί.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΦΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.

1. Καρδακάρη Όλγα του Σπυρίδωνος
Δ/ΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
2. Καλιάρα Ευθυμία του Θωμά
ΤΜ.ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
3. Παπαιωάννου Μαρία του Ανδρέα
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
4. Τσιλιμπάρης Κων/νος του Σπυρίδωνος
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
5. Ρουμελιώτης Σπυράγγελος του Παναγή
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
6. Βέλιος Αντώνιος του Ιωάννη
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
7. Κώτσης Απόστολος του Αναστασίου
Τ.Δ.Ο. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
8. Ντζάνης Βασίλειος του Κων/νο
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
9. Τσεκούρας Δημήτριος του Ευσταθίου
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
10. Αποστολιάς Γεράσιμος του Βλασίου
ΤΜ.ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑ
11. Δραγώνας Ιωάννης του Δημητρίου
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΣ