Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Δημόσιο κάλεσμα του Συλλόγου ενάντια στον Πόλεμο – Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο


Η επιδρομή ΗΠΑ, Μ. Βρεττανίας και Γαλλίας στη Δαμασκό και η αναμονή για πιθανή Ρωσική "απάντηση", δεν αφήνει περιθώρια για "ήσυχες συνειδήσεις". 

Οι αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έτσι όπως εκδηλώνονται τις τελευταίες μέρες, μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη σύρραξη.

Το ξαναμοίρασμα αγορών και ενεργειακων πηγών γίνεται με ανυπολόγιστο κόστος σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Η πρόσκοληση της κυβέρνησης στην Αμερικανονατοϊκή πολιτική με την παραχώρηση χρήσης βάσεων, με την επέκταση  και αναβάθμιση των βάσεων της περιοχής μας π.χ. Άραξος και Ανδραβίδα μόνο ουδετερότητα δεν σημαίνει, αλλά εμπλοκή και έκθεση σε κίνδυνο.

Καταδικάζουμε την επιδρομή των Δυτικών στην πολύπαθη Συρία.

Καμμιά εμπλοκή της χώρας μας στο επικείμενο σφαγείο.

Είναι αυταπάτη η "προστασία" των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ισραήλ κλπ από την Τουρκική επιθετικότητα. Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να απαγορέψει τη χρήση της βάσης της Σούδας για τα δολοφονικά σχέδια των Ιμπεριαλιστών.

Καμμιά περαιτέρω εμπλοκή της βάσης Ακρωτηρίου στην Κύπρο σε επιθετικές ενέργειες. 

Προστρέχουμε στα φιλειρηνικά αισθήματα των Αχαιών και καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους ανθρώπους εν τέλει, για πάνδημη κινητοποίηση ενάντια στο νέο σφαγείο που προετοιμάζεται. 

Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, για την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα που τους γεννούν. 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντι-ιμπεριαλιστικό/αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, την Τρίτη 17/04 ώρα 7μμ στο Εργατικό Κέντρο.