Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ
 
με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία.

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 3 Απριλίου 2018, παράσταση διαμαρτυρίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και συνδικαλιστικών στελεχών των Ομοσπονδιών ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ΠΟΕ-ΠΦΥ, ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ,ΠΟΥΕΦ και ΟΣΕΑΔΕ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με αφορμή την επανεξέταση από την Κυβέρνηση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και
ανθυγιεινής εργασίας. Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου δεν υπήρχε κανείς να δεχθεί την αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, η οποία συνάντησε τελικά τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Χουλιαράκη, κ. Ρουσάκη, από τον οποίο ζήτησε να κλείσει συνάντηση, τις επόμενες μέρες, με τον κ.Χουλιαράκη, για το θέμα.
 
Ο κ. Ρουσάκης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον Υπουργό, χωρίς να δεσμευτεί και ότι θα γίνει η συνάντηση. Στη σύντομη, δε, τοποθέτησή του μίλησε για «εξορθολογισμό» χορήγησης του επιδόματος, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις μας ότι η Κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο
περικοπής του από κατηγορίες εργαζομένων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η
Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας την Πέμπτη, 3 του Μάη 2018, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αναφορικά με την πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ για το συντονισμό των Ομοσπονδιών ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ, ΠΟΕ-ΠΦΥ, ΠΟΤΚΕ-ΥΕΘΑ για το θέμα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Θεωρούμε ότι εκ παραδρομής δεν κλήθηκε, η Ομοσπονδία μας στις 20 Μαρτίου 2018 στην σχετική  σύσκεψη που έγινε στην ΑΔΕΔΥ που αποφασίστηκε και η παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 3 του Απρίλη 2018, ώρα 11:00πμ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις υπηρετούν πάνω από 3.500 εργαζόμενοι (κυρίως στις Δασικές υπηρεσίες) που είναι δικαιούχοι του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

   Ως εκ τούτου σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε δράση αποφασιστεί με το συντονισμό της ΑΔΕΔΥ για τη διατήρηση και επέκταση  του σχετικού επιδόματος, αρχής γενομένης από την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.