Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, ότι την Πέμπτη 19/06/2014 στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΝΕΟ Πατρών Αθηνών 158, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη  μεταξύ του ΔΣ του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας μας, του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας κ. Τσακίρη, των τριών Γενικών Δ/ντών καθώς και των Διευθυντών της ΑΔΠΔΕ&Ι , με θέμα την «αξιολόγηση»  των υπαλλήλων.


Στη σύσκεψη δεν παρευρέθησαν οι τρεις Γενικοί Διευθυντές,  παρόλο που υπήρξε συνεννόηση μαζί τους  για την πραγματοποίηση της σύσκεψης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι  δύο εξ αυτών  βρίσκονταν στα γραφεία τους στο ίδιο κτίριο.
Το γεγονός αυτό  μας δημιουργεί προβληματισμούς για την στάση τους,  δεδομένου και της προθεσμίας  έκδοσης των ποσοστών στις 30-6-2014.
 

Αντίθετα παρευρέθησαν οι Προϊστάμενοι των παρακάτω Διευθύνσεων :
Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου, Δ/νσης Διοίκησης, Δ/νσης Οικονομικού, Δ/νσης Πληροφορικής,  Δ/νσης Εθνικών Κληροδοτημάτων, Δ/νσης Υδάτων Δυτικής Ελλάδας, Δ/νσης Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, Δ/νσης ΠΕΧΩ Ιονίων, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Κέρκυρας, Δασαρχείου Μεσολογγίου, αυτοτελές τμήμα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ.

Στη συνάντηση αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα της αξιολόγησης, οι συνέπειες της , ο σκοπός της, με τις τοποθετήσεις του ΔΣ του Συλλόγου, των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του νομικού συμβούλου. Επισημάνθηκε το νόημα  και η αναγκαιότητα της μη εκτέλεσης της αξιολόγησης και της πειθαρχικής κάλυψης που παρέχει η Ομοσπονδία και η ΑΔΕΔΥ.   Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας έκανε αναλυτική παρουσίαση όλων των διατάξεων του νόμου τονίζοντας τόσο την αντισυνταγματικότητα των διατάξεών του, όσο και την ανεφαρμοστικότητα αυτών.

Το ΔΣ πρότεινε στους παρευρισκόμενους την σύνταξη υπηρεσιακού εγγράφου προς τους Γενικούς Διευθυντές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και προς το Υ.Δ.Μ.Η.Δ.,  ανάλογο αυτού των Δ/ντών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σχέδιο του οποίου διανεμήθηκε στην σύσκεψη.

Ακόμα και τώρα καλούμε τους Γενικούς Διευθυντές να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό των ποσοστών, στην  δήθεν αυτή αξιολόγηση που δεν έχει σε καμία περίπτωση ως στόχο να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στο δημόσιο που είναι προϊόν των διαχρονικών πολιτικών που έχουν ασκηθεί από τα κόμματα εξουσίας.  Στόχο έχει να κλείσει και να ιδιωτικοποιήσει  υπηρεσίες, να απολύσει εργαζόμενους, να συνδέσει την αξιολόγηση με τον ατομικό μισθό του κάθε εργαζόμενου  τον βαθμό και την παραγωγικότητά του,  να δημιουργήσει  ένα καθεστώς υποταγής, φόβου και πειθάρχησης, να καλλιεργήσει τη διχόνοια και την ανθρωποφαγία μεταξύ των συναδέλφων.

Σε κάθε περίπτωση, η απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία μας και η ΑΔΕΔΥ, στην συμμετοχή των υπαλλήλων στην αξιολόγηση καλύπτει απόλυτα την άρνηση συμμετοχής μας σε αυτήν και είναι απολύτως τεκμηριωμένη από την συνοδευτική επιστολή του νομικού συμβούλου.

Συνάδελφοι ο αγώνας τώρα κορυφώνεται. Κανένας να μην συμμετέχει στην αξιολόγηση και να συνεργήσει σε απολύσεις συναδέλφων.