Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



Πακέτο με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουμε εδώ και 4 χρόνια,  απολύσεις, νέο πειθαρχικό δίκαιο, μείωση μισθών, χαράτσια (ΕNΦΙΑ κλπ),  αφαίρεση εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση παιδείας, υγείας και πρόνοιας, πάει και ο αυταρχισμός και η καταστολή.

Σε αυτό το πλαίσιο και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ τρομοκρατεί  εργαζόμενους και δείχνει πώς εννοεί τη μεταρρύθμιση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Επικαλείται την εύρυθμη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος!!!, στην αυθαίρετη, παράνομη και τρομοκρατική απόφασή του, για αναγκαστική  μετάθεση  των προϊσταμένων της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου και των Δασαρχείων Κορίνθου και Ξυλοκάστρου .

Η πράξη αυτή αποτελεί πρωϊμνιο των κριτηρίων της περιβόητης «αξιοκρατίας» που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις νέες κρίσεις των προϊσταμένων και για την από δω και πέρα κινητικότητα όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

 Ο Γ.Γ. με την απαράδεκτη και αυθαίρετη αυτή απόφασή του, θέλει να στείλει και ένα μήνυμα υποταγής και χειραγώγησης  σε όλους τους υπαλλήλους.

Κάνει πως δεν γνωρίζει ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία και νομολογία  η μεταφορά ενός υπαλλήλου από μία οργανική μονάδα σε άλλη οργανική μονάδα, με ιδία κατά τόπο και καθ’υλην αρμοδιότητα συνιστά μετάθεση  (άρθ. 67 του Υ.Κ) και όχι μετακίνηση ( αρθ. 66 του Υ.Κ ) και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου;

Νομίζει πως δεν καταλαβαίνουμε όλοι πως η υποβάθμιση ή αναβάθμιση κάποιων εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και όχι την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, που επικαλείται ; Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους μας ότι κυβέρνηση και Ε.Ε. χαρακτηρίζουν ως δημόσιο συμφέρον το ξεπούλημα και την «αναπτυξιακή» διαχείριση των δασών…

Είναι αναμενόμενη η αναστάτωση ο αναβρασμός που δημιούργησαν στις δασικές υπηρεσίες οι  αντεργατικές, αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις του Γ.Γ.

Κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί την άλλη μέρα, αφού θέλουν τους υπαλλήλους χειραγωγημένους και τρομοκρατημένους   

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταδικάστε τις νέες (παλαιές) μορφές διοίκησης που οραματίζεται η συγκυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  και ο πολιτικός της εκπρόσωπος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου .

Ενώστε μαζί μας τη φωνή και την αγωνιστική διεκδίκηση για :

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των υπαλλήλων.

Να ανακληθούν άμεσα όλες οι παράνομες μεταθέσεις, κι αυτές που βαφτίζονται μετακινήσεις.

Καμία μετάθεση χωρίς αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια (μόρια) και χωρίς  σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.