Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (26/9/214)



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Την Παρασκευή 26-9-2014 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, με θέμα τη στάση μας στην «αξιολόγηση» μετά και την πρόσφατη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Στη Συνέλευση παρευρέθηκαν δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ καθώς και δύο μέλη της Ομοσπονδίας μας , ΟΣΕΑΔΕ.

Από όλους τους ομιλητές  τονίστηκε ότι   κανένας εργαζόμενος στο Δημόσιο δεν πρέπει να παραδώσει φύλλο αυτοαξιολόγησης, κανένας εργαζόμενος στο Δημόσιο δεν πρέπει να συναινέσει και να βάλει την υπογραφή του για την απόλυση των συναδέλφων του, κανένας εργαζόμενος στο Δημόσιο δεν πρέπει να συμμετέχει σε επιμερισμούς, εισηγήσεις, αξιολογήσεις.

Επίσης εκφράστηκε η ανάγκη να ξεφύγουμε από τα μέχρι τώρα καθιερωμένα της 24ωρης αποσπασματικής απεργίας που κινείται στα όρια της διαμαρτυρίας και της απλής καταγγελίας, και να προχωρήσουμε σε ένα αγώνα με μεγαλύτερη διάρκεια, συντονισμένο σε όλο το δημόσιο για να δοθεί η μάχη με αποφασιστικό τρόπο και να είναι αποτελεσματική.


Έγινε ενημέρωση ότι

Α) η ΑΔΕΔΥ έχει επαναπροκηρύξει απεργία - αποχή

Β) Ισχύει η από 2 Ιούνη 2014 Απόφαση της ΟΣΕΑΔΕ για αποχή όλων των εργαζομένων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από όλα τα στάδια αξιολόγησης, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργεία και Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων), αφού μέχρι σήμερα το Δημόσιο δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

Αποφασίσαμε ότι,  συνεχίζουμε  τον αγώνα που ξεκινήσαμε από τις αρχές Ιούνη, ενάντια στις αξιολογήσεις, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τις ιδιωτικοποιήσεις. Συσπειρωμένοι, σε ετοιμότητα και αγωνιστική εγρήγορση για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4250/14, για να απαντήσουμε στους ελιγμούς, τις απειλές και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.



Κανένας αξιολογούμενος δεν συντάσσει έκθεση αξιολόγησης



Κανένας εισηγητής δεν συντάσσει εισήγηση για κανέναν υπάλληλο



Κανένας αξιολογητής δεν βαθμολογεί.