Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014 στο Σύνταγμα



Το Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στην ολομέτωπη βάρβαρη επίθεση  που δέχονται οι εργαζόμενοι , οι μικρομεσαίοι , οι μικροί αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  και  Ε.Ε , με αιχμή την ανεργία και το ασφαλιστικό, συμπορεύεται με τους πάνω από 700 μαζικούς φορείς  ( Εργατικά Κέντρα , Ομοσπονδίες , Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ) που πήραν αποφάσεις συμμετοχής   ΚΑΙ   καλεί όλους τους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη για την επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου.

Το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη να αποτελέσει σταθμό σύγκρουσης , αντίστασης και διεκδίκησης με την εργοδοσία και το κράτος της. Να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανασύνταξη του κινήματος που τόσο αναγκαίο είναι σήμερα αν θέλουμε να έχουμε κάποια ελπίδα για το μέλλον.


Καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους γι ‘ αυτόν τον παλλαϊκό – πανελλαδικό ξεσηκωμό..
            
         Το συλλαλητήριο να αποτελέσει μία ενωτική – ταξική απάντηση στις απολύσεις – διαθεσιμότητες – κινητικότητες.
            Ο εφιάλτης της ανεργίας έχει χτυπήσει την πόρτα κάθε νοικοκυριού. Δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς άνεργο. Την ανεργία την γεννάει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Αποτελεί τροφή στην μεγαλοεργοδοσία και εργαλείο συμπίεσης του μισθού και του μεροκάματου . Να σταματήσουμε το δουλεμπόριο ανέργων με τα 5μηνα προγράμματα απασχόλησης  της Ε.Ε που ανακυκλώνουν τη φτώχεια . Η κυβέρνηση με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα παίρνει από τους φτωχούς με την περικοπή των προνοιακών δαπανών και δίνει ψίχουλα στους εξαθλιωμένους .
            Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους άνεργους. Αφορά όλους τους εργαζόμενους . Αφορά τους αυτοαπασχολούμενους , τους μικρούς αγρότες , τους συνταξιούχους που με την πενιχρή τους σύνταξη βοηθάνε τα άνεργα παιδιά τους.  
            Το συλλαλητήριο να δώσει μια απάντηση στο γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος , στη συρρίκνωση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης , στο πετσόκομμα κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κυβέρνηση και Ε.Ε προχωράνε βήμα – βήμα στη καταστροφή της όποιας κοινωνικής δομής μέχρι σήμερα υπάρχει. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ταμείων στοχεύουν  όλο το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης να το φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων ,  γιαυτό από 1-1-2015 εγγυάται το κράτος μόνο βασική σύνταξη 360 ευρώ και σπρώχνει  τους εργαζόμενους στα  επαγγελματικά ταμεία και την ατομική ιδιωτική ασφάλιση για να θησαυρίζουν οι ιδιώτες .
            Κυβέρνηση και Ε.Ε καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και καταργούν εν ψυχρώ όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα.
            Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους , εργαζόμενους ή συνταξιούχους , νέους ή παλαιούς ασφαλισμένους . Θίγουν τους πάντες.
            Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις . Αφορά την προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο , τα εργατικά ατυχήματα , την ασφάλιση των παιδιών μας , τα επιδόματα μητρότητας , ασθένειας , τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.   
            Τα τελευταία 15 χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιρναν μέτρα για να σώσουν δήθεν τα ασφαλιστικά ταμεία. Λεηλάτησαν εισφορές και αποθεματικά . Χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 50 δις. ευρώ.
            Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που ευθύνονται για τα άθλια μεροκάματα , την εισφοροδιαφυγή , την ανεργία , τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία , τις ελαστικές σχέσεις και τη μερική απασχόληση, την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων.
            Να μην επιτρέψουμε τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που καταχτήθηκε με αίμα και αγώνες της τάξης μας. Η κοινωνική ασφάλιση είναι λαϊκό δικαίωμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

Κάλυψη όλων των αναγκών των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία
Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών
Κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση , των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα ( PSI ) 
Απόσυρση των αποθεματικών των ταμείων από κάθε λογής « τζόγο »

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 

Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους στα 600 ευρώ
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους ίδιους και τα μέλη της οικογενείας τους.
Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ – Μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την κάρτα ανεργίας
Επιδότηση 100% του ενοικίου.
Άρση του περιορισμού για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς
Κανένας πλειστηριασμός σπίτι ανέργου

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΉΨΕΙΣ

Καμιά απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Προσλήψεις στους τομείς Υγείας ,Πρόνοιας , Εκπαίδευσης και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες , σε θέσεις μόνιμης , πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων , ΚΕΚ και των ΜΚΟ που θησαυρίζουν στις πλάτες των ανέργων. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ  12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ