Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΟι συνάδελφοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας δεν θα ενδώσουν στους εκβιασμούς της Γενικής Γραμματέα

Αν και απέτυχαν οι εδώ και μήνες προσπάθειες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τον νόμο της «αξιολόγησης», εξαιτίας της μαζικής άρνησης  της πλειοψηφίας  των υπαλλήλων να συμμετάσχουν στις σχετικές διαδικασίες και στην πράξη η όλη διαδικασία μπήκε στο ψυγείο, ήρθε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να τον ξαναφέρει στην επιφάνεια.
Η Γενική Γραμματέας κ. Βασιλική Ευταξία με το 688/73/8-1-2015 έγγραφό της, εντελώς αυταρχικά και αυθαίρετα κάνοντας χρήση του δόγματος «αποφασίζουμε και διατάσουμε»  διατάσει την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι τη Δευτέρα 12 Γενάρη !!!
Έρχεται με αυτό τον τρόπο να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους, συνεχίζοντας την ανάλογη τακτική της κυβέρνησης (εκβιασμοί για διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων, προσφυγές στα Διοικητικά Δικαστήρια, συκοφαντία και λασπολογία ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους κλπ).

Καταγγέλλουμε τη Γενική Γραμματέα για την απαράδεκτη στάση της και επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν στον εκβιασμό της.
Σε αυτή τη γραμμή τάχθηκε και υπηρεσιακός παράγοντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής συμβάλλοντας στο σπάσιμο της αποχής με τη συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης και διαβίβασή των στις υπηρεσίες για τα περαιτέρω.
Οι από 2-6-2015 και 18-9-2014 αποφάσεις της ΟΣΕΑΔΕ και της ΑΔΕΔΥ για αποχή επ’ αόριστον από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας (μόνιμοι ή ΙΔΑΧ) είναι ισχυρές (δεν έχουν ακυρωθεί από κανένα δικαστήριο) και καλύπτουν όλους τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Καλούμε όλους τους υπαλλήλους, όπως έκαναν μέχρι σήμερα, να συνεχίσουν την αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, να μην ενδώσουν στους εκβιασμούς της Γενικής Γραμματέα και να «πετάξουν στα σκουπίδια» τη διαταγή της 

Ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της δεν θα περάσουν.