Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ



Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
  
        Οι απερχόμενοι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων α) Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου και β) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας πιστοί εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΝΑ-ΠΑΣΟΚ,  μας καταθέτουν δείγματα γραφής για τον τρόπο προαγωγής και αξιολόγησης  του προσωπικού που οραματίζονται και προωθούν τα πολιτικά τους κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
         Την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές (30 -12 – 2014) και μία ημέρα πριν θυροκολληθεί η διάλυση της Βουλής προχώρησαν σε μία σειρά αυθαίρετες και παράνομες διοικητικές πράξεις.
Θέλοντας να τακτοποιήσουν και να προωθήσουν τα δικά τους παιδιά χωρίς ακόμη να εκδοθούν τα Π.Δ. των οργανογραμμάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων είχαμε μαζικές προαγωγές, και μεταθέσεις προσωπικού που τις έχουν βαφτίσει μετακινήσεις.
        Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η Γενική Γραμματέας (ΠΑΣΟΚ) διόρισε ακόμη και  Γενικό  Διευθυντή (υπάλληλο που είχε βαθμό Δ΄ !!!!), την ίδια ημέρα που παραιτήθηκε λόγω σύνταξης ο προκάτοχός του.
        Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου ο Γενικός Γραμματέας δεν αρκέστηκε μόνο  στον παράνομο  διορισμό προϊσταμένων (Τμημάτων και Διευθύνσεων) αλλά προχώρησε και σε μαζικές παράνομες μεταθέσεις των ημετέρων, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και αυτόν τον υπαλληλικό κώδικα.
        Οι επιλεκτικές αποφάσεις των Γενικών Γραμματέων, κάνουν πράξη προεκλογικά την αξιοκρατία, την ηθική και τη διαφάνεια που διαλαλούν οι πολιτικοί τους χώροι !!!.
                  
                 Καταγγέλλουμε τους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο να χειραγωγήσουν τους υπαλλήλους.
                      
                     Ζητάμε άμεσα να ανακληθούν οι παράνομες και αυθαίρετες αποφάσεις.
                   
                 Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν με τον δικό τους τρόπο  τις αυθαιρεσίες των εκπροσώπων των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν και την ευθύνη της  διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών.
Να καταδικάσουν εκτός των άλλων την υποκρισία της συγκυβέρνησης για το δήθεν ενδιαφέρον τους για την λειτουργία και τις αξιολογήσεις  των δημόσιων υπηρεσιών, που σίγουρα δεν έχoυν καμία σχέση με την εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών  των λαϊκών οικογενειών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ