Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ



Ο Σύλλογος υπαλλήλων της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. με έγγραφό του, είχε ζητήσει επανειλημμένως από τον Γ.Γ. την κάλυψη των κενών θέσεων προϊσταμένων Δ/νσεων και Τμημάτων, προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

          Ο Γ.Γ. κ. Διδασκάλου, αδιαφόρησε και άφησε κενές όλες τις θέσεις των προϊσταμένων, μέχρι που τελικώς λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών με ημερομηνίες 29 και 30/12 , ως εκ θαύματος και εφαρμόζοντας το δόγμα «αποφασίζουμε και διατάσομε» εξέδωσε περίπου 40 Αποφάσεις περί τοποθετήσεων προϊσταμένων Τμημάτων - Δ/νσεων και μετακινήσεων. Και αναρωτιόμαστε άραγε με ποια κριτήρια; Οι λόγοι που επικαλείται ο Γ.Γ. προκειμένου να εκδώσει τις εν λόγω αποφάσεις, είναι όλοι καρμπόν, αναφέροντας υπηρεσιακές ανάγκες, γενικά και αόριστα.

          Οι πράξεις του ΓΓ αποτελούν απαύγασμα των κριτηρίων της περιβόητης αξιοκρατίας της απερχόμενης Κυβέρνησης για τις νέες κρίσεις προϊσταμένων και για την από δω και πέρα κινητικότητα όλων των Δημοσίων υπαλλήλων. Έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν όλους τους εργαζόμενους. Θέλει προϊσταμένους και υπαλλήλους πλήρως υποταγμένους και χειραγωγημένους. Λίγο πριν την εφαρμογή του νέου νόμου της επιλογής προϊσταμένων μας έδειξε μαθήματα αξιοκρατίας και συμπεριφοράς απέναντι στους προϊσταμένους. Ίσως θεωρεί τσιφλίκι του την Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι. γενικά και συμπεριφέρεται όπως ένας ιδιώτης στην επιχείρησή του, εντελώς παράνομα και αυταρχικά. Το κράτος είμαι εγώ και παίρνω όποιες αποφάσεις θέλω γράφοντας στα παλαιά μου υποδήματα τους νόμους του Κράτους (υπαλληλικός κώδικας).

         Οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων, με τον τρόπο που έγιναν αφενός μεν απαξιώνουν το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης, αφετέρου δε αποκαλύπτουν με κραυγαλέο τρόπο την ιταμή συμπεριφορά των κρατούντων προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κουκιά για τις επερχόμενες εκλογές, στην λογική  του όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται.

        Φαίνεται ότι μαζί με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, απολύσεις – διαθεσιμότητα – νέο πειθαρχικό δίκαιο – μειώσεις μισθών – χαράτσια- μειώσεις συντάξεων με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης- εμπορευματοποίηση παιδείας – υγείας – αφαίρεση εργασιακών και κοινωνικο - ασφαλιστικών δικαιωμάτων πάει πακέτο και ο αυταρχισμός που θέλει να επιβάλει ο Γ.Γ. κ. Γ. Διδασκάλου στους εργαζόμενους της Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.

        Καταδικάζουμε τις  παλαιοκομματικές μορφές διοίκησης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και ο πολιτικός της εκπρόσωπος στην Α.Δ.Π.Δ.Ε.&Ι.



Συνάδελφοι

Ενώστε μαζί μας τη φωνή και την αγωνιστική διεκδίκηση για:


Να ανακληθούν άμεσα όλες οι παράνομες τοποθετήσεις προϊσταμένων

Να συγκληθούν άμεσα τα υπηρεσιακά συμβούλια και να γίνουν τοποθετήσεις προϊσταμένων και μετακινήσεις υπαλλήλων με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.