Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΙΣ 2-3-2018



   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε στις 2-3-2018 στην Αθήνα σε απαρτία και έλαβε  τις παρακάτω αποφάσεις και έβγαλε τα κάτωθι συμπεράσματα:

1.    Έγινε ενημέρωση για την τελευταία συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ και αποφασίστηκε ομόφωνα, η συνέχιση της Απεργίας –Αποχής  από την αξιολόγηση στις 7 ΑΔ, όταν επανέλθει με ηλεκτρονικό η άλλο τρόπο. Η πλειοψηφία των συναδέλφων παρά την εκβιαστική τροπολογία στον νόμο 4369/16 και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, πέτυχε να ανασχέσει στην πράξη την εφαρμογή του, και να εξαναγκάσει την κυβέρνηση σε τακτική αναδίπλωση. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αποδείχτηκε περίτρανα, ότι ενωμένοι μαζί με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους,  μπορούμε να πετύχουμε όταν αγωνιζόμαστε, αφήνοντας οριστικά πίσω την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Ακόμα έγινε ενημέρωση για τις συναντήσεις που είχε το Προεδρείο, το προηγούμενο διάστημα όπως και για την δικαστική συνέχεια και τις καταθέσεις που αφορούν τα ζητήματα με τον Συντονιστή της Θεσσαλίας-Στερεάς.
2.    Επίσης συζητήθηκε και πάλι το θέμα των Οργανισμών και τα 7 ΠΔ που καθυστερούν εδώ και μήνες, παρά τις περί του αντιθέτου, επίσημες και ανεπίσημες δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργείων. Ένα θέμα που δημιουργεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά σε όλους τους εργαζόμενους στις Α.Δ. για την σκοπιμότητα του. Αποφασίστηκε ομόφωνα, να σταλεί υπόμνημα στο ΣΤΕ, ώστε να περιλαμβάνεται τελικά, η κατανομή των θέσεων όλου του προσωπικού της κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ανά κλάδο και ειδικότητα και ανά Διεύθυνση στα υπό έκδοση ΠΔ. Ειδάλλως θα βασιλεύσει το «ενός ανδρός αρχή». Η αρχή βέβαια ξεκίνησε με τα περιγράμματα θέσεων που εξαιρούν ολόκληρες κατηγορίες ! Έχοντας προφανώς μαντικές ιδιότητες και χωρίς να γνωρίζουν τα τελικά ΠΔ.
3.    Αποφασίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία, να σταλεί εξώδικο σε όλες τις ΑΔ, για τα ζητήματα των αυθαιρεσιών μιας μερίδας  Συντονιστών, στα θέματα των μεταθέσεων και των αναπληρώσεων προϊσταμένων.
4.    Ομόφωνα αποφάσισε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος δράσης να μπει, το ζήτημα της ανάκτησης των μισθολογικών απωλειών μας, της επαναφοράς της μισθολογικής ωρίμανσης των ΥΕ,ΔΕ ανά  διετία -που πλήττονται περισσότερο από όλους- ,  της επαναφοράς του 13ΟΥ και 14ΟΥ μισθού, της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, της αύξησης του αφορολόγητου κα.
5.    Ομόφωνα αποφάσισε να καταγγείλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για το ζήτημα της μη πληρωμής στους εργαζόμενους των δασικών υπηρεσιών, των δεδουλευμένων του ειδικού προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομίας,  για τα έτη 2016 και 2017. Όπως και την καθυστέρηση της υπεσχημένης νομοθετικής ρύθμισης, που θα έδινε μόνιμη λύση στα προβλήματα.
6.    Ομόφωνα αποφάσισε ακόμα, να καταγγείλει και πάλι την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, για τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και των τεχνικών προβλημάτων καθώς και της καθυστέρησης λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών, που θα απλουστεύουν τις διαδικασίες και ταυτόχρονα θα δίνουν ουσιαστικά κίνητρα για την επαρκή στελέχωση των ΔΑΜ.
7.    Συζητήθηκε το ζήτημα των καταγγελιών συναδέλφων που διώκονται πειθαρχικά για συνδικαλιστική δράση και για το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης της γνώμης τους και αποφασίστηκε  με αυξημένη πλειοψηφία, να εκδοθεί άμεσα ανακοίνωση.
8.    Ομόφωνα αποφάσισε να αποστείλει ανακοίνωση-παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το γενικό πλαίσιο λειτουργίας των συντονιστών και τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα.
9.    Τέλος ομόφωνα αποφασίστηκαν τα οικονομικά-λειτουργικά ζητήματα που τέθηκαν και δόθηκε λύση, περί του χρόνου καταβολής των εισφορών, των πρωτοβαθμίων για την εύρυθμη λειτουργία της ΟΣΕΑΔΕ και του ΔΣ.
   
      Θα ακολουθήσουν και αναλυτικές ανακοινώσεις όπου χρειαστεί για  τα παραπάνω.