Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ μπροστά στην πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο στις
7 Απρίλη αλλά και την ειλημμένη απόφαση για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με
πρώτο βήμα την 48ωρη απεργία όταν κατατεθεί το αντιασφαλιστικό τερατούργημα στην
βουλή, καλεί τους α΄ βάθμιους συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και όλους τους
συναδέλφους να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του αγώνα.

Τα επερχόμενα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι, τα νέα προνόμια
στους τραπεζίτες, τους εθνικούς εργολάβους και τους εφοπλιστές, το εμπόριο εξαθλίωσης με τα κόκκινα δάνεια, οι νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και του μεροκάματου η πλήρης διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας δεν επιτρέπουν σε κανέναν εργαζόμενο να παραμένει θεατής.
 
Κανένας δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες πως η πολυαναμενόμενη από την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της ευρώ – υποταγής του λαού μας “αξιολόγηση”, δεν θα αποτελέσει νέα θηλιά στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Κανένας και καμία δεν πρέπει να αγνοεί ότι η φωτιά του πολέμου που καίει στην γειτονιά μας, φωτιά που άναψαν από κοινού η “πολιτισμένη Ευρώπη” της Ευρ. Ένωσης και το ΝΑΤΟ δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη, άμεσα ή έμμεσα την χώρα μας, οι καλοί σύμμαχοι δεν μπορούν να έχουν καθαρά χέρια..
 
Είναι οι ίδιοι “αξιολογητές - θεσμοί” που από την μια απαιτούν φτηνή εργασία και κοινωνική
ζούγκλα και από την άλλη δεν διστάζουν να αιματοκυλήσουν τους λαούς προκειμένου να
ξαναμοιράσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους της ενέργειας. Είναι οι ίδιοι που ενώ οργανώνουν και εξοπλίζουν τις ορδές των μισθοφόρων μισάνθρωπων, υψώνουν τείχη για να φράξουν το δρόμο εξαθλιωμένων προσφύγων, συνανθρώπων μας. Είναι οι ίδιοι που ενώ εκτρέφουν τα φίδια του φασισμού, του θρησκευτικού φανατισμού και της τυφλής βίας, προτείνουν ως “λύση” την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων προκειμένου να βάλουν τους κοινωνικούς αγώνες στον γύψο του φόβου.

Καμιά αυταπάτη ότι η πολιτική αυτή αντιμετωπίζεται με “άλλες “ μορφές αγώνα

(ποιες;) “αντιπροτάσεις” ( ηπιότερης σφαγής), “διαπραγμάτευση” ή συμβιβασμό.
Ο δρόμος που οφείλουμε να ακολουθήσουμε καταγράφεται μέσα από την ίδια μας την πείρα :
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα, κάναμε καθαρή
την απόφασή μας: Ο νόμος που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση να μην περάσει στηΒουλή! Η πολιτική που “γεννά” συνεχή μνημόνια δεν διορθώνεται: ανατρέπεται !
Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ
χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι μαζικοί αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Να μην μας ξεγελούν οι πληρωμένοι προβοκάτορες ,ουτοπία είναι η παραίτηση και η υποταγή όχι οι δίκαιοι αγώνες.
Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που πρέπει να ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τους μεγάλους, ντόπιους και ξένους, επιχειρηματικούς ομίλους, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα μέτρα στη Βουλή πιθανόν και ως νέο 4ο μνημόνιο.

Το παραμύθι των κόκκινων γραμμών και η ύπουλη προπαγάνδα της κυβέρνησης, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, πολύ καλά, τι σημαίνει η δήθεν σκληρή
διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα της. Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων και των μονοπωλιακών ομίλων!
Καμιά εμπιστοσύνη στην σημερινή πλειοψηφία, της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ αλλά και στις
συνδικαλιστικές ηγεσίες των μεγάλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου του εργοδοτικού –
κυβερνητικού “συνδικαλισμού” που εξαγγέλλουν με ένα mail ή με μια ανακοίνωση την απεργία και στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της. Το παιχνίδι της υπονόμευσης και του αποπροσανατολισμού των απεργιακών αγώνων μπορεί να σταματήσει μόνο όταν κάθε σωματείο, κάθε δημόσιος υπάλληλος πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του:
Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις σε όλους τους χώρους εργασίας, για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα οι ίδιοι οι
εργαζόμενοι.
  • Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
  • Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
  • Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.

  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
  • Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωρητική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
  • Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τώρα τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου εντός και εκτός, με 45%

  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις
ιδιωτικοποιήσεις.

Αγωνιζόμαστε για να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες
ανάγκες μας, όχι με όσα περισσεύουν από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!
Στις 7 Απρίλη απεργούμε μαζικά, κλείνουμε τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Όλοι στον αγώνα ! Όλοι στις κατά τόπους ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις!
 
Κάνετε κλικ στα παρακάτω για να τα κατεβάσετε :