Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24/11/2016


ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ
                            
                             
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε νέα βάρβαρα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα. Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των συνοδοιπόρων της που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, για λογαριασμό των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζεται… και στο βάθος μάλιστα φαίνεται και νέο μνημόνιο, τώρα στο όνομα της ρύθμισης του χρέους!!!
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016). Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 €! «Λοκ άουτ» και νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Θέλουν όχι μόνο να ζούμε ψίχουλα, αλλά και να υπάρχει «σιγή νεκροταφείου».
Δεν τους αρκεί να επιβάλουν αυτή την πολιτική, μας θέλουν και «συνένοχους». Γι αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί με τα «παπαγαλάκια» μιλάνε για συναίνεση και εθνική στρατηγική…
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα, όσο οι εργαζόμενοι δεν στέκονται απέναντι στην ανάπτυξη, που στηρίζει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια,
δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Απέναντι στην επίθεση των κομμάτων της αστικής τάξης που στηρίζουν τα συμφέροντα των λίγων, απέναντι στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που τα δίνουν όλα για να μην υπάρχει ενιαία απάντηση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απέναντι σε όσους μας θέλουν θεατές οργανώνουμε την μαζική απάντησή μας, δουλεύουμε για να αποτελέσει αυτή η απεργία βήμα κλιμάκωσης του αγώνα, κλιμάκωσης και με Γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους των Αποκεντρωμένων διοικήσεων να είναι συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, να δυναμώσουμε την πάλη μας για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για κάλυψη των μισθολογικών απωλειών μας, για πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, για ξεπάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μαζικές προσλήψεις, για Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία και παιδεία, για κατάργηση όλων των νόμων, που φορτώνουν με φόρους και χαράτσια την λαϊκή οικογένεια, για ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας.

Αγωνιζόμαστε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ