Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Υπόμνημα συνάντησης του Συλλόγου με Γ.Γ.



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, περιοχής της Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, αιτείται συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΠΔΕ & Ι, ενόψει και των σημαντικών επερχόμενων αλλαγών που αναμένονται να εφαρμοστούν στην ίδια την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και συνολικά στον Δημόσιο τομέα της χώρας.
Συγκεκριμένα, τα θέματα που μας απασχολούν και οι θέσεις μας είναι:
·        Η ανάκτηση των εισοδηματικών απωλειών μας  τουλάχιστο στα προ που 2009 επίπεδα, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού κλπ., απόσυρση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων με ανακεφαλαιοποίηση των  ταμείων. 
·         Αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων. Απορρίπτουμε την προσχηματική «αξιολόγηση» των προαποφασισμένων στόχων υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, των αδιαφανών κριτηρίων, του νέου φτωχολόγιου και της σύνδεσης με τα επιδόματα των προϊσταμένων.
·        Κατάρτιση οργανογραμμάτων που θα ανταποκρίνονται στον όγκο των αρμοδιοτήτων και την ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών.
·        Να μπει επιτέλους φρένο στα φαινόμενα αδιαφανούς ανάδειξης προϊσταμένων με ανάθεση καθηκόντων ( αναπληρωτές)
·         Στελέχωση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης   καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες είναι υποστελέχωμένες.
·        Διατήρηση αλλά και ισχυροποίησή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ως αποκεντρωμένων κρατικών δομών, στην βάση και των συνταγματικών δεσμεύσεων για τις αρμοδιότητες.
·        Ελεγκτής νομιμότητας, εμμένουμε στις προηγούμενες θέσεις μας για εθελοντική κινητικότητα των υπαλλήλων καθώς και για την δημιουργία τμημάτων – γραφείων στις έδρες των νομών της Α.Δ.
·        Έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών σε υπηρεσίες της Α.Δ.Π.Δ.Ε&Ι . 

Παρακαλούμε όπως ορίσετε, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, την αιτούμενη από εμάς συνάντηση, παρέχοντάς μας, τις απαραίτητες διευκρινήσεις στους προβληματισμούς μας, ως Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματίου των εργαζομένων