Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ 5/4/2019


Εν όψει της συνάντησής μας την Παρασκευή 5.4.2019, ενημερώνουμε για τα θέματα που μας απασχολούν και τις θέσεις μας:
·       Για τα οργανογράμματα: α. Σε περίπτωση που θα υπάρξει κατάργηση κάποιας δομής, οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες που βρίσκονται εγγύτερα στον τόπο διαμονής τους. β. Σε περίπτωση συγχώνευσης δομών, οι συνάδελφοι να τοποθετηθούν στις νέες υπηρεσίες που θα προκύψουν από τη συγχώνευση.
·       Ανεξαρτήτως των οργανισμών όλες οι αλλαγές/μετακινήσεις των υπαλλήλων (αφού είναι νομικά τεκμηριωμένο ότι κάθε μετακίνηση ενέχει το στοιχείο της μετάθεσης) να περνάνε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ώστε να εξετάζονται και να συνεκτιμούνται όλα τα κριτήρια που βάζει ο Υπαλληλικός Κώδικας.

·       Απαιτούμε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατό τα ΠΔ με τους οργανισμούς των Αποκεντρωμένων, με διαφανείς διαδικασίες και τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων. Η ταχύτερη έκδοσή της είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή του φορέα μας στις διαδικασίες της κινητικότητας ώστε να μπορούν να προσελκυστούν εργαζόμενοι στον φορέα μας.
·       Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
·       Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το Υπουργείο σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ήδη καταθέσει η ΟΣΕΑΔΕ
·       Βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, σε πολλές πόλεις παρατηρούνται σοβαρά κτιριακά προβλήματα, όπως στη Ζάκυνθο, στον Πύργο και αλλού. Απαιτούμε τη δημιουργία Διοικητηρίου στην Πάτρα για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να ενισχύουν το εισόδημα των ραντιέρηδων αλλά και για τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας.
·       Για το σύνολο των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες, ενδυνάμωση του ρόλου τους στην ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων που νομιμοποιούν τους καταπατητές και ξεπουλάνε τη δασική γη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
·       Να σταματήσει τώρα η πρακτική των παράλληλων καθηκόντων.
·       Άμεση κάλυψη των οδοιπορικών και ημερήσιων αποζημιώσεων των συναδέλφων που συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές.
·       Άμεση κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών σε αναλώσιμα, είδη πρώτης, υλικοτεχνική υποδομή καθώς υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις.
·       Νομική κάλυψη όλων των εργαζομένων.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Α.Δ. Πελ.,Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου