Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015Το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη του να εργαστούν για την επιτυχία της   πανελλαδικής   απεργίας   της   3ης     Δεκέμβρη.   Καλεί   όλους   τους   εργαζόμενους      στις

 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να θεωρήσουν την απεργία δική τους υπόθεση, μοναδικό όπλο στον

 «βομβαρδισμό» των αντιλαϊκών μέτρων που δεχόμαστε.Η αναμενόμενη αναμόρφωση του ασφαλιστικού με τα αυξημένα όρια ηλικίας και  την γενίκευση των συντάξεων – επιδομάτων των 380 ευρώ, φανερώνουν την συνέχιση της εφαρμογής ενός καλά προμελετημένου εγκλήματος σε βάρος του κόσμου της δουλειάς : την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την ώθηση, όσων έχουν δυνατότητα, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Την ίδια στιγμή που οι συντάξεις και οι παροχές συναντούν συνεχόμενες περικοπές, μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο τζίρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ περίπου!!

Δεν αρκούνται στα όσα μέχρι σήμερα έκλεψαν από τα ασφαλιστικά ταμεία. Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις». Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα ασφάλισης που προετοιμάζουν είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι αλλά δε θα γνωρίζουν τι συντάξεις και παροχές θα έχουν!Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!Το διαίρει και βασίλευε, οι λογικές «το ταμείο μου», «η κατηγορία μου», οι διαχωρισμοί «νέοι - παλιοί», «δημόσιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι» που έσπερναν και σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνουν τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς. Η πραγματική αντίθεση δε βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο που καρπώνονται οι μονοπωλιακοί και επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί θέλουν τους εργαζόμενους διαιρεμένους !


Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην παραγωγή με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.Η πολιτική αυτή δεν έχει να κάνει με δήθεν «εμμονές» ή «λαθεμένες προσεγγίσεις». Αποτελεί ξεκάθαρη όσο και ανομολόγητη επιλογή εξασφάλισης φτηνής εργατικής δύναμης από την μια και μεταφορά κοινωνικών πόρων για την ενίσχυση της κερδοφορίας μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, που εμπορεύονται ακόμη και τα κοινωνικά αγαθά, από την άλλη.Γι αυτό και το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2016 που κατατέθηκε στην βουλή στις 20 Νοέμβρη από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της Ευρ. Ένωσης και τις εντολές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, διαλύει κάθε αυταπάτη για φιλολαϊκή πολιτική.

Μόνο για το 2016,το σύνολο των νέων μέτρων που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα, πλέον όσων έχουν αρπάξει με τα προηγούμενα μνημόνια, φτάνουν τα 5,7 δις ευρώ. Από  αυτά, τα 2,5 δις αφορούν σε καρατόμηση κοινωνικών δαπανών και τα 3,2 δις πρόσθετους φόρους και άλλα χαράτσια. Με την ληστρική αύξηση του ΦΠΑ αρπάζουν 1,3 δις ευρώ ενώ με την νέα φορολογική κλίμακα κλέβουν ακόμα 150 εκατ. από μισθωτούς και συνταξιούχους. Η μισθοδοσία του δημόσιου μειώνεται τουλάχιστο κατά 21 εκατ. και 726 εκατ. κόβονται από τις συντάξεις. Ενδεικτικό για την ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης είναι το γεγονός ότι  στον ΕΟΠΥΥ ο κρατικός προϋπολογισμός αποδίδει λιγότερο από το 10% των προβλεπόμενων εσόδων του !

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΚυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, δανειστές και καλοπληρωμένοι καθεστωτικοί παπαγάλοι προσπαθούν να πείσουν ότι η σφαγή των δικαιωμάτων του κόσμου της δουλειάς είναι μονόδρομος.

Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους. Δεν μπορούν να κάνουν πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Απορρίπτουμε την πολιτικής της δήθεν «αριστερής» ελεημοσύνης. Ξεπερνάμε  τις  ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Απομονώνουμε την γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που αποθαρρύνει την οργάνωση των εργαζόμενων, που οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Αυτή η γραμμή είναι που διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου χωρίς εμπόδια, που υψώνει τείχη στην ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης.Η απεργία της 3ης Δεκέμβρη, αποτελεί κρίσιμο κρίκο για την οργανωμένη, απάντηση των εργαζομένων.


Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας αρπάζουν Για να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών ταδημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, γιατο δικαίωμα όλων στην δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για τονελεύθερο χρόνο, για το δικαίωμα στην ψυχαγωγία και τον λαϊκό αθλητισμό.Για δημόσιες υπηρεσίες στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, προσανατολισμένες στηνανάπτυξη που ικανοποιεί τις κοινωνικές ανάγκες και όχι την κερδοφορία μιας χούφταςεπιχειρηματιών.

        ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ !